Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí opět vezou body z venku, tentokrát ze Zlína

10.01.2020 · Michal Samiec
Velice zajímavý souboj byl k vidění v rámci 35. kola na Zimním stadionu Luďka Čajky. Dlouho vyrovnané utkání nakonec Třinečtí rozhodli v přesilovkách. Oceláři vyhráli dvoubrankovým rozdílem a přesně tolik branek vstřelili v početních výhodách. Hattrickem se ve druhém utkání blýskl Wolski.
35.kolo, pátek 10.1.2020
Zlín
Třinec
2:4
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:1, 1:2, 0:1  Branky a nahrávky: 4. Žižka (Z. Okál), 31. Honejsek (Freibergs) – 15. Wolski (M. Doudera, Kundrátek), 30. M. Stránský (P. Vrána, Wolski), 35. Wolski (Galviņš, Roth), 45. Wolski (M. Stránský, Marcinko). Rozhodčí: O. Hejduk, Úlehla – Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:1, navíc Honejsek (Zlín) do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 849. Střely na branku: 29:29. Střely mimo: 15:7. Zblokované střely: 19:8. Hity: 12:8. Vhazování: 23:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4. 
PSG Berani Zlín: Kašík – D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, D. Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík – Kubiš, Fořt, Köhler – Šlahař, Honejsek, Z. Okál – Claireaux, Fryšara, Dufek – Popelka, P. Sedláček, Herman.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Galviņš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Chmielewski – Szturc.

Komentář k zápasu

První třetina třetího vzájemného měření sil v sezóně mezi zlínskými a třineckými hokejisty nabídla vyrovnaný hokej. V první polovině úvodní dvacetiminutovky byli aktivnější domácí hráči, následně vyrovnali a převzali otěže první části hry hráči z Třince. Domácí se dostali do vedení na konci čtvrté minuty, když trochu šťastně se z předbrankového prostoru prosadil kapitán zlínského týmu Tomáš Žižka. Ten byl před Štěpánkem trestuhodně volný, měl dostatek prostoru, a i když mu střela z první na přihrávku zpoza branky nesedla ideálně, propadla třineckému brankáři. Domácí pak pokračovali v aktivitě, ale Třinečtí vystrkovali růžky, činit se musel i před třineckým kotlem chytající Libor Kašík. Vyrovnání přišlo až v patnácté minutě, když Doudera od modré čáry posunul puk na ose kluziště stojícímu Wojtku Wolskému. Jeho střela z první, kterou by Kašík zřejmě měl, pokud by vůbec směřovala do branky, se otřela o brusli Noska, který před Kašíkem bránil Stránského, a změnila trajektorii, po níž zajela do zlínské branky. Hosté byli po vyrovnávací brance lepším týmem na hřišti, měli k dispozici i jedinou přesilovku v úvodní třetině, kterou ale nevyužili.

Druhá třetina začala ve znamení pokračující aktivity Ocelářů z konce první části hry. V šesté minutě si Třinečtí vynutili druhý trest domácího týmu, za katr šel Řezníček. Hosté nevyužili ani druhou přesilovou hru, prosadili se až v té třetí. Půlminutu po návratu Řezníčka na led se do vyložené šance probíjel Adamský a podrazil ho domácí kapitán. Třinec málem v početní výhodě inkasoval, když Štěpánkově brance zahrozil Sedláček. Oceláři rychle otočili hru a z předbrankového prostoru se prosadil Matěj Stránský. Kašík toho v této situaci moc neviděl. Hned po buly se hra přestěhovala před Štěpánka a po tři čtvrtě minutě obléhání třinecké svatyně bylo skóre opět vyrovnané. Dorážkou z brankoviště se prosadil Antonín Honejsek. Domácí po vyrovnávací brance byli aktivnější, častěji se dostávali před soupeřovu branku, ale neprosadili se. Naopak věnovali příliš mnoho energie upozorňování na domnělé fauly hostujících hráčů. Po jedné takové situaci se z protiútoku prosadili Oceláři. Galviņšovu střelu umnou tečí usměrnil za Kašíka Wojtek Wolski a připsal si na své konto další kanadský bod. Třinečtí hokejisté následně třetinu již dokázali dovést do vítězného konce.

Začátek třetí části hry byl ve znamení vyšší aktivity hostujících hráčů, kteří se snažili dohnat manko, jež vzniklo v prostředním dějství. Po třech minutách byl vyloučen další domácí hokejista. Honejsek tuto situaci neunesl a vysloužil si za svůj teatrální výstup vůči rozhodčímu dva osobní tresty a putoval tedy do kabin. Zlínští se prezentovali trestuhodnou nedisciplinovaností a dostali trest za nesportovní chování i pro hráčskou lavici. Oceláři tak byli před možností hrát v pěti proti třem celé dvě minuty a situaci využili. Hattrick zakončil střelou z pravého kruhu po křížné příhře Stránského Wojtek Wolski. Následujících zhruba deset minut byli lepší Třinečtí, kteří byli aktivnější, naopak domácí vypadali poněkud rezignovaně. Zpátky do hry se mohli dostat čtyři a půl minuty před koncem, když byl za posunutí branky vyloučen jediný hostující hráč v utkání – brankář Štěpánek. Domácí to zkusili v šesti proti čtyřem – Oceláři se výborně bránili, do nebezpečných pozic Zlínské nepouštěli. Naopak ohrožovali branku domácích a dokonce dvakrát trefili tyč odkryté svatyně! Branková konstrukce vzala gólovou radost Kundrátkovi a čtvrtou v zápase Wolskému. Nový forvard ve třineckých řadách ale i tak zazářil – hattrickem a výbornou hrou potěšil třinecké fanoušky.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): "Mančaftu chci poděkovat, bylo to dobré utkání, zvládli jsme to. Výsledku je škoda, bod jsme si určitě zasloužili. Pokud budeme pokračovat v podobných výkonech, tak ty body pro nás někde určitě leží. Celému týmu a fanouškům, kteří nás podporovali až do konce, děkuji. Wolski? "My nemáme peníze na to, abychom si kupovali takové hráče. My je musíme bránit, to jsme ale nezvládli."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Utkání se mi hodnotí velmi dobře. Do Zlína jsme přijeli s velkou pokorou, hráli jsme proti týmu, kterému se v poslední době hodně daří, a který to pro nás udělá vždy těžké. Dnešek nebyl výjimkou. Za tři body jsme rádi, kluci to odmakali, byli disciplinovaní, to nás nakonec posunulo k vítězství. Za to jim chci poděkovat. Wojtkova forma mě nesmírně těší, hodně nám pomáhá při dlouhodobém zranění Martina Růžičky, který se již v brzké době vrátí. Je to rozdílový hráč, kterého jsme potřebovali. My si šance vytvářeli, nedokázali jsme se ale proměňovat. Wojtek je jeden z hráčů, který nám v tomhle směru velmi pomohl. Toho si velmi vážíme, ceníme si také jeho nasazení a tréninkové morálky. Tohle nám taky velice pomohlo."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice