Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tohle je play-off! Neskutečný zápas v Praze pro Oceláře!

12.03.2013 · Michal Samiec
Drama, které by nenapsal ani William Shakespeare, viděli dnes večer diváci v Tipsport aréně. Utkání plné zvratů, neuvěřitelných okamžiků a krásných branek pro sebe urvali Oceláři a ujímají se tak vedení v sérii. Třinec vede 2:1 na zápasy!
ČF3, úterý 12.3.2013
Sparta Praha
Třinec
3:4
Třetiny: 0:0, 2:2, 1:2  Branky a nahrávky: 25. Tenkrát (Bahenský, Ton), 33. Tenkrát (Pilař, Sičák), 50. Pilař (Tenkrát) - 34. Peterek (Roth), 35. Varaďa (Bonk), 50. Zíb, 54. Rákos (Peterek, Květoň). Rozhodčí: Hodek, Šindler – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 9106. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4. Stav série: 1:2. 
Melicherčík - Hunkes, Gřegořek, Pilař, Sičák, Philipp, Milam, Jan Hanzlík - Tenkrát, Hlinka, Ton - Hovorka, Broš, Jaroslav Svoboda - S. Treille, Přibyl, Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman - Kočí.
Hamerlík - Roth, Galvas, Zíb, Hrabal, Ovčačík, Klouček, Lojek, Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Orsava, Zagrapan, Hrňa.

Komentář k zápasu

Do úvodní šance třetího klání se prodral Svoboda, poté ještě zkoušel dorážet Broš. Po necelých dvou minutách přišel první trest pro domácí, ale déjà vu z pátečního duelu se naštěstí nekonalo a Sparta se tentokrát ubránila. Po skončení početní výhody byl aktivnější Třinec, ale jeho tlak skončil, když si rychlým protiútokem vynutili faul naopak domácí. V přesilové hře byl dvakrát blizoučko gólu Milam, který si najížděl k levé Hamerlíkově tyčce, kde ho pokaždé hledal Broš. Ani jednou však puk nezkrotil.

Ve hře pět na pět se poprvé připomněl sniper Ocelářů Růžička, jeho ostrou střelu z pravé strany ale Melicherčík dobře viděl a pokryl. Na druhé straně předvedl skvělý zákrok i Hamerlík, když ramenem vyrazil prudkou střelu Tenkráta, jemuž puk do druhé vlny posunul Hlinka. I dál oba brankáři bez problémů drželi čisté konto, Svoboda mířil vedle, Adamského pokus směřoval jen do hrudi gólmana Sparty. V další početní výhodě sparťané znovu nebezpečně ostřelovali branku hostů, ale Bahenský s Formanem v obrovské šanci selhali.

Do druhé části nastupovali s výhodou jednoho muže naopak Třinečtí, ale využít ji ani oni nedokázali. Obrovský tlak si několikrát v průběhu druhé části dokázala vytvořit sparťanská první lajna. Její převahu však tentokrát zastavil Tenkrátův zásah vysokou holí. V oslabení měli paradoxně dvě velké šance sparťané. Nejprve ujeli Svoboda s Rachůnkem, poté měli domácí přečíslení tří na dva. Hned po vypršení trestu se Petr Tenkrát zapojil do útoku a v signalizované výhodě poslal Spartu do vedení. To dokázali Holešovičtí ještě zvýšit v přesilové hře a znovu to byl Petr Tenkrát, který tečoval Pilařovu dělovku od modré čáry.

Dlouho se ale Pražané z vedení neradovali. Po minutě totiž Oceláři zásluhou pokusu Jana Peterka z levého kruhu snížili a o další minutu a půl později už bylo dokonce srovnáno. Václav Varaďa nahodil v přesilovce puk na branku a v následné skrumáži ho nakonec v pádu dotlačil až za brankovou čáru. Sparťané ještě zkoušeli před druhou přestávkou vrátit vedení na svou stranu, ale neuspěli ani Hlinka s Tenkrátem, ani Bahenský.

Ve třetím dějství provázely hru především nepřesnosti, víc jich bylo na sparťanské straně. Třinec se dostal do tlaku v přesilové hře, ale oslabení zvládli sparťané s přehledem. Poté si ale během dalšího oslabení, když rozhodčí signalizoval vyloučení třineckého Hrabala a Melicherčík odjel z branky, dali neuvěřitelný vlastní gól. Rachůnek přihrával zpět na Sičáka, kterému puk sklouzl po čepeli a došoural se do branky, gól byl připsán Lukáši Zíbovi. Ale po 21 vteřinách bylo srovnáno, puk napálil do branky v následné početní výhodě Karel Pilař z horní hranice levého kruhu.

Šest a půl minuty před koncem třetí třetiny přišel opět, stejně jako v druhém čtvrtfinále, rozdílový gól Třince. Daniel Rákos doklepl u levé tyčky Melicherčíkovy branky puk za čáru a Sparta musela opět dotahovat. To se jí však nepodařilo ani ve hře bez gólmana a Třinec se ujal v sérii vedení 2:1.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Sparta Praha): Zápas jsme od stavu 2:0 nesehráli dobře takticky, proto jsme prohráli. To vedení jsme měli udržet alespoň s jednobrankovým rozdílem. My jsme ale během dvou minut inkasovali na 2:2. Pak jsme si dali ten kuriózní třetí gól, přesto jsme srovnali na 3:3. Potom jsme udělali chybu a otevřeli to. Absolutorium zaslouží pouze první lajna, ostatní lajny nehrály tak dobře jako v druhém utkání v Třinci. Jestli s tím chceme něco udělat, musí hrát každý jednotlivec na sto procent.

Josef Turek (Oceláři Třinec): Za stavu 2:0 pro Spartu jsme se obrovsky zvedli a mohli jsme skóre ještě díky Danu Rákosovi otočit na 2:3. Jsem rád za to, jaké výkony pak podávali Honza Peterek, Radek Bonk, Venca Varaďa a další starší hráči. Jak se obrovsky zvedli a střídačka začala žít. Podali jsme výborný týmový výkon podpořený velmi dobře chytajícím Peterem Hamerlíkem. Měli jsme samozřejmě i štěstí při tom kuriózním třetím gólu, který možná lámal celý zápas.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice