Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost zvládl souboj o čelo tabulky!

30.11.2023 · Rostislav Niedoba
Třinecká WERK ARENA viděla ve čtvrtek v podvečer bitvu dvou nejlepších celků dosavadního průběhu základní části ve skupině B. Oceláři nakonec přetlačili Pardubice hlavně díky přesilovkám.
22., čtvrtek 30.11.2023
Třinec
Pardubice
2:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 0:1 

Branky a nahrávky: 6. Řehák (Hrček, Karas), 31. Weiss (Holub, Švančara) – 60. Křečan

Vyloučení: 3:5 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 67 Střely na branku: 29:32

Průběh utkání: 2:0, 2:1

 
HC Oceláři Třinec: Javorek – Marek, Holub, Byrtus, Trnka, Niemczyk, Kaleta – Švančara, Hebar, Weiss – Řehák, Hrček, Blahuta – Karas, Morcinek, Hladonik – Spaskin, Richter
HC Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Vápeník, Ruml, Řehořek, Křečan, Jaroš, Jansa – V. Tvrdík, Rolinek, Lempach – P. Tvrdík, Korec, Joska. Drábek, Mikeska, Šimonek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty přinesly spíš opatrný hokej, velkých šancí bylo poskromnu. To změnila až početní převaha domácích ze čtvrté minuty. Už to vypadalo, že Oceláři nabídnutou možnost využít nedokáží. Nakonec se ale s poslední vteřinkou přesilovky dostal k odraženému puku René Řehák, jenž otevřel skóre.

Domácí měli ještě jednu možnost přesilovky, tu ale využít nedokázali. Jinak nám toho ale první třetina moc nenabídla. Řešily se problémy s časomírou, na chvíli musely do akce stopky. Oba brankáři byli v pozoru, avšak většinu rodících se příležitostí vyřešily obrany.

Druhá dvacetiminutovka z nastaveného tempa příliš nevybočila. Do větších šancí se dostávali spíš domácí, ale Hebar ani Blahuta se z bezprostřední blízkosti pardubické branky neprosadili. A tak další změnu skóre přinesla až přesilová hra.

V polovině utkání putoval za katr Vápeník. Oceláři rozjeli kolotoč, na jehož konci stál dobře postavený Matěj Weiss, který z dorážky navýšil skóre na 2:0. Dynamo sice mohlo také odpovědět v přesilové hře, ale tu hosté využít nedokázali. Závěr třetiny pak patřil herně opět spíš domácím.

Třetí třetinu už domácí převážně kontrolovali. Hráli po většinu času na kotouči, díky čemuž to mělo Dynamo čím dál těžší. Největší tlak přišel až v samotném závěru, kdy hosté odvolali brankáře. Nejdřív mohl prázdnou klec trefit Švančara, ale rukavice pardubického obránce byla proti.

Nakonec se však hosté přece jen prosadili. Sedm vteřin před koncem zapadlo nahození Filipa Křečana až do sítě. Více času už ale hosté na zvrat neměli. Oceláři zvítězili 2:1 a upevnili si vedoucí pozici v tabulce.

×
Odehrané v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec