Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třetí nájezdy, třetí prohra, Ocelářům se tenčí náskok

24.11.2010 · Daniel Ježek
V netradiční dobu se hráči Třince odebrali do hlavního města, kde měli sehrát další zápas Tipsport extraligy proti výběru Slavie. Ve třetí třetině sice Oceláři vedli o dvě branky, nakonec však berou bod za prohru v samostatných nájezdech. Nic na tom nezměnil ani hattrick Ladislava Kohna.
24.kolo, středa 24.11.2010
Slavia Praha
Třinec
4:3sn
Třetiny: 1:1, 0:1, 2:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 15. Doležal, 45. Jelínek (Kadlec), 56. Vašíček (V. Růžička), nájezd V. Růžička - 9. Kohn (Květoň), 36. Kohn (Krajíček, M. Růžička), 44. Kohn (Zíb, Květoň). Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 5:6, navíc Bonk (TRI) 10 min. a do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3796. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 4:3. 
Kopřiva - Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda, Barák - Vondrka, V. Růžička, Pospíšil - Svoboda, Poletín, Tomica - Žejdl, Micka, Krenželok - Jelínek, Slavíček, Doležal
Hamerlík (nájezdy Vojtek) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Vágner, Hampl - Květoň, Peterek, Polák - Růžička, Kohn, Orsava - McGregor, Bonk, Varaďa - Adamský, Polanský, Hrňa

Komentář k zápasu

V první třetině (stejně jako po celý zápas) vsadil lídr ligy z Třince hlavně na tuhou defenzívu. Dobře bránil střední pásmo a prakticky nepouštěl slávisty před gólmana Hamerlíka, takže to červenobílí borci museli zkoušet hlavně střelbou z dálky. V tom byl nejaktivnější útočník Tomáš Svoboda. Ten si v úvodní periodě připsal čtyři svižné rány, leč ani jedna v bráně neskončila.

To hostující Ladislav Kohn se dočkal hned napoprvé, když v deváté minutě zblízka doklepl puk za záda Miroslava Kopřivy – 0:1. Slávisté se ale nechtěli nechat zahanbit a brzy našli gólovou odpověď. V čase 14:43 vypálil z úhlu mladý Žejdl, Hamerlík kotouč ramenem vyrazil jen před sebe a Jiří Doležal ho doslova propasíroval do sítě – 1:1.

V následujících minutách první třetiny se hra přelévala ze strany na stranu, vyložených šancí bylo ale poskrovnu. Ve slušné pozici se ocitl třinecký Martin Růžička, Kopřivovu bránu však vůbec netrefil.

Po návratu z kabin se hráči obou mužstev dlouho hledali. A nic na tom nezměnila ani brzká přesilovka hostů, z níž se Bonkovi a spol. nepovedlo nic vymyslet. Aktivitu tak postupně přebírala Slavia. Ta ve 26. minutě zahrozila z hole Lukáše Krenželoka, jeho rána byla ale zblokovaná. Stejný hráč se o chvíli později prezentoval překvapivým výpadem zpoza brány, avšak na Hamerlíka si nepřišel. Ostatně stejně jako Vondrka, jenž to zkoušel pro změnu tvrdou ránou z dálky.

Největší možnost Slavie ve druhé části hry přišla ve 35. minutě. Na pravém kruhu se zjevil volný Petr Jelínek, svou střelu ale nasměroval pouze do připraveného gólmana. A tak přišel zákonitý trest. Do té doby neškodný Třinec poslal opět do vedení Ladislav Kohn, který se prosadil z nepřehledné skrumáže před Kopřivou – 1:2.

Slavii gól zaskočil a výsledkem byly vyloučení Lukáše Špeldy s Petrem Kubošem v rychlém sledu. Druhý jmenovaný šel v prostřední třetině na trestnou lavici dokonce hned třikrát a pokaždé za podražení! Domácí ale nápor Třince vydrželi až do sirény, což nelibě nesl Radek Bonk, který se za nesportovní chování nechal vyloučit do konce utkání.

Na začátku závěrečného dějství se zblízka neprosadil Doležal a Oceláři zakrátko trestali, když svůj třetí gól v zápase vstřelil Ladislav Kohn. Jelikož pálil ze vzduchu, jeho trefu museli posvětit až videorozhodčí, verdikt byl veselejší pro hosty – 1:3. Gólové radosti se však brzy dočkali i červenobílé. Zasloužené snížení přišlo po dorážce Petra Jelínka, pro něhož to byl vůbec první gól v sezoně – 2:3.

V 54. minutě mohl Třinec znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Přečíslení dva na jednoho ale ukázkově zazdil Polák, který na Kopřivu vůbec nevystřelil. To Tomáš Žižka se na druhé straně nerozpakoval a prudkou ránou z dobré pozice řádně otestoval Hamerlíkovu výstroj, ani z tohoto mráčku však nezapršelo.

Zato v čase 55:07 už v O2 areně vypukla obří vlna radosti. Důrazný Jiří Vašíček se nenechal odstrčit a z bezprostřední blízkosti protlačil puk do branky. I tuto trefu musel posvětit až videozáznam – 3:3.

Zápas tak došel až do prodloužení, na jehož konci hráli slávisté přesilovku, branku ale nedali. A tak přišly na řadu nájezdy. V nich Třinec vsadil na gólmana Vojtka, což se mu nevyplatilo. Zatímco za hosty se totiž trefil pouze Ladislav Kohn, za domácí skórovali Tomáš Svoboda s Vladimírem Růžičkou a rozhodli tak o bodu navíc pro Slavii – 4:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Slavia): Měli jsme velice ustrašený začátek, kdy jsme měli obrovský respekt před soupeřem. Nevím proč. Naštěstí z toho Třinec vstřelil jen jeden gól a my jsme do konce třetiny vyrovnali. Klíčový moment bylo ubránění našeho oslabení tří proti pěti. Prohrávat 1:3 s prvním celkem tabulky, který má velmi zkušený kádr, a otočit to, za to patří velký dík hráčům. V naší situaci jsme rádi za každý bod. V penaltách zatím vyhráváme a ty body jsou pro nás důležité.

Pavel Marek (Třinec): Jsem dnes velmi zklamaný převážně z výkonu zkušených hráčů, protože vedení 3:1 v poslední třetině bychom měli udržet a zápas dovést do vítězného konce. V poslední době se nám nevede ani na nájezdy. Nedá se mluvit o tom, že je to loterie. Změnili jsme tam hráče, ale momentálně nejsme schopní na nájezdy uspět.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice