Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zpět na vítězné straně: Oceláři vyloupili Brno

13.12.2020 · Martin Stebel
Po pátečním klopýtnutí znovu vítězně! Třinečtí Oceláři dokázali v neděli zvítězit na ledě brněnské Komety, kde zapsali letošní už šestnáctý extraligový triumf. Skóre zápasu určila druhá třetina, ve které svěřenci Václava Varadi udeřili hned dvakrát v přesilovkách. Góly vítězů zaznamenali Roman, Hrňa a Vrána. Oceláři si upevnili tabulkové vedení, po neděli disponují náskokem už šesti bodů.
27.kolo, neděle 13.12.2020
Kometa Brno
Třinec
1:3
DRFG aréna
Třetiny: 0:0, 1:3, 0:0  Branky a nahrávky: 25. Vincour (Klepiš, Pyrochta) – 22. Roman (O. Kovařčík, Jaroměřský), 24. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 33. P. Vrána (Hrňa, Gernát) Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Bryška, Axman. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Radegast index: 16:20. Střely na branku: 22:30. Zblokované střely: 18:12. Hity: 4:2. Vhazování: 31:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3. Hráno bez diváků.  
HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil (A), Pyrochta, Hájek, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Vincour, Klepiš, Schneider – Plášek ml., Brabenec, L. Horký – Kunc, F. Dvořák.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Hrňa – Roman, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Jašek, Dravecký (A) - Kofroň.

Komentář k zápasu

V brněnské DRFG aréně se od začátku hrál hokej ve slušném tempu. Nejprve se připomenul domácí Klepiš, jehož pokus z křídla ale nebyl přesný. Na druhé straně Vejmelka musel likvidovat Gernátův bekhend. Začátkem šesté minuty Stránský na ose hřiště šikovně uvolnil Vránu, jenž se dostal do slibné střelecké pozice z hranice kruhu, na poslední chvíli jeho střelu zablokoval brněnský obránce.

Kometa pozlobila hosty šancí Pláška, který ač tísněn se dostal do palebné pozice, jenže v rozhodujícím momentu ho čistě hokejkou odbránil Lukáš Jašek. Tým Libora Zábranského byl bezzubý během své první přesilovky, kdy Oceláři několikrát bez větších problémů vyhazovali kotouče až k brněnské brance. Zajímavé věci se odehrály v posledních minutách, kdy nejprve Vejmelku pořádně vylekal po individuální akci Kundrátek. Zapotil se také Jakub Štěpánek, který čelil akci domácí mladé lajny, ale ani Šoustal neskóroval.

Slezané vstoupili do druhé části pravou nohou. Mladá útočná lajna nadělala v obraně domácích pořádný vítr, Ondřej Kovařčík zpoza branky přesně načasoval nahrávku pro Miloše Romana, který bezpečně pověsil kotouč do horní části. V čase 23:18 už byl náskok Ocelářů dvougólový. Za katrem seděl Barinka, kdy Martin Růžička nakreslil precizní přesilovkovou diagonálu pro Erika Hrňu, jenž z klasické pozice na pravém kruhu tvrdou pumelicí vymetl pavučinku.

Kometa ovšem v další minutě snížila. Klepiš vysunul dopředu Tomáše Vincoura, který z mezikruží jen tak lehce ťuknul do puku, který si mezi betony našel cestu do sítě. Srovnáno mohlo být těsně před polovinou, kdy Mueller upaloval po křídle, ale Štěpánek jeho záměr zneškodnil. Na časomíře svítila třiatřicátá minuta, kdy Třinec znovu ukázal sílu přesilových her. Stačilo k tomu pouhých pět sekund. Vrána vyhrál buly, Gernát posunul puk Hrňovi, kterému střela sice nesedla, ale kus černé gumy se trochu šťastně došoural zpět k Petru Vránovi a kapitán před poloodkrytou klecí nezaváhal - 1:3.

Jihomoravané hýřili aktivitou v úvodu třetího dějství, kdy zahrozila především dvojice Vincour-Klepiš, ale třinecký gólman si prostor mezi betony tentokrát zkušeně pohlídal. Kometa mohla snížit při přesilovce, kdy byl v nadějné pozici Zaťovič. Kapitán domácích po kombinační akci ale v předbrankové zóně trestuhodně selhal.

Oceláři zvládli závěr nedělního klání po taktické stránce na podtrženou jedničku. Proti iniciativnímu protivníkovi se nezaměřili pouze na pasivní defenzivu, ale snažili se kreativně stále tvořit hru také směrem dopředu. Brněnskou obranu například dvakrát pozlobila dvojice Jašek-Dravecký, vedení extraligového lídra mohl navýšit také Stránský. Domácí mužstvo ještě v závěru zkusilo hru bez gólmana, ale skóre už zůstalo beze změny. Kometa jedna - Oceláři tři!

Foto: Vít Golda

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (HC Kometa Brno): "V první slušné třetině jsme hráli to, co jsme si řekli. Druhá třetina pak byla z naší strany slabší. V oslabení jsme bohužel dostali dvě branky. Tam se to samozřejmě zlomilo. Potom jsme dělali, co jsme mohli, pro to, abychom zápas zvrátili, ale bohužel nejsme v koncovce moc efektivní."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Za konečný výsledek jsem samozřejmě moc rád. Po nepříliš povedeném utkání v Českých Budějovicích jsme dnes odvedli dobrý výkon. V první třetině to bylo relativně vyrovnané, utkání jsme zlomili po gólech ve druhé části, kdy jsme dvakrát udeřili při přesilovkách. Domácí si díky snaze vytvořili několik šancí, ale Kuba Štěpánek nás podržel. Myslím si ale, že zápas jsme si solidně systémově pohlídali. Ve třetí třetině jsme se snažili být v obranném pásmu nepříjemní, chtěli jsme Brnu zkomplikovat šance. Hráli jsme urputně, spoustu střel se nám povedlo zablokovat. Tohle nás nakonec posunulo ke třem bodům."
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice