Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vyválčili dva body

03.03.2010 · Adam Sušovský
Třineckým se v prvním zápase po dlouhé olympijské pauze podařilo vyválčit na domácím ledě s Kladnem dva body. V upracovaném zápase nerozhodlo ani 65 minut hry a ke slovu se tak přihlásily samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Ladislav Kohn.
51.kolo, středa 3.3.2010
Třinec
Kladno
3:2sn
Třetiny: 2:1, 0:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 9. Kanko (Martynek, Bonk), 18. Kohn (Růžička, Polanský), roz. sn. Kohn – 12. Stieler (Kuchler), 23. Patera (Kameš, Kaberle). Rozhodčí: Polák, Šindler – Jelínek, Pešek. Střely na branku: 35:31. Vyloučení:7:5, navíc Cartelli (Třinec) 10 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3092. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 – 3:2.  3092
Hamerlík – Zíb, Hrabal, Seman, Malec, Cartelli, Platil, Andersons, Lojek – Růžička, Polanský, Kohn – Květoň, Peterek, Pospíšil – Martynek, Bonk, Kanko – Orsava, Podešva, Mičulka.
Cikánek – Kameš, Kaberle, Trončínský, Dlouhý, Procházka, Šmach, Toman – Eberle, Patera, Bílek – Kalla, Valský, Bělohlav – Stieler, Kuchler, Horna – Gengel, Frolík, Mrázek – Diviš.

Komentář k zápasu

Kladno přijelo do Třince bez zraněné jedničky Kopřivy. V bráně ho tak musel zastoupit Lukáš Cikánek a byl to právě on, kdo musel v úvodní části řešit nebezpečnější situace. Ta první přišla hned ve druhé minutě, když musel Cikánek proti zakončení Květoně tasit hodně rychlou lapačku.

Další vzruch přišel v minutě deváte a Cikánek byl na něj krátký. Bonk nahodil puk před brankoviště, kde nejprve nepříjemně tečoval a poté bleskurychle dorážel Rostislav Martynek - 1:0. Třinecký štírek tak svůj 400. start v extralize oslavil gólovým zápisem.

A ještě v první třetině nemuselo zůstat jen u jednoho. Martynek totiž působil velmi agilním dojmem a ve spolupráci s Kankem vytvořil další povyk v brankovišti Cikánka. Ještě předtím se ale ke slovu přihlásili hosté. Nábídnutou přesilovku a hrubuci Cartelliho totiž krutě trestal důrazný David Stieler, jenž dopravil za brankovou čáru poskakující puk na brankovišti - 1:1

Kladno se sice v počtu střeleckých pokusů Třinci v úvodní části vyrovnalo, mnohem nebezpečnější však byli domácí a to o výsledku první třetiny rozhodlo. V 18. Minutě byla na ledě elitní formace a Martin Růžička servíroval gólovou přihrávku pro Ladislava Kohna, který tvrdým příklepem poslal Oceláře znovu do vedení – 2:1.

Největší osobností druhé třetiny byl brankář Třince Peter Hamerlík. Karty se totiž úplně obrátily a mnohem nebezpečnější byli hosté. Jedna z jejich akcí se navíc gólově ujala. V přesilové hře totiž Pavel Patera nahazoval puk před bránu a k údivu všech skončil puk až v síti – 2:2.

O poznání hůř mohlo být pro Oceláře v dalších minutách. Samostatné úniky Kally a Bílka ale Hamerlík likvidoval bravurně, stejně tak jako příklep Frolíka a brejk Eberleho. Třinecké srážely vlastní přesilové hry, ve kterých se jim hrubě nedařilo a většinu doby se hrálo ve středním pásmu. Paradoxně však mohli udeřit právě v početní výhodě. Největší šanci domácích ve druhé třetině totiž spálil Květoň, který nedokázal zasunout poskakující puk z brankoviště do brány.

Ve třetí části kladenská útočná snaha postupně upadala a do útoku se stále častěji drali domácí. Hned v úvodu mohl dostat domácí do vedení Peterek, ale dorážkou z brankoviště neuspěl. Peterek sehrál hlavní roli také v akci z pětapadesáté minuty, když uvolnil hezkou individuální akcí Květoně. Jeho spoluhráč však volejem napálil jen vnější konstrukci brány. Rozhodnutí měl na hokejce i Bonk a Martynek. Prvně jmenovaný trefil z levé strany jen hruď Cikánka a oslavenec Martynek jen jeho megarychlé betony, které se zázračně vymrštily až do horní poloviny brány.

Vítěze zápasu neurčilo ani prodloužení, a proto jsme byli svědky samostatných nájezdů. V nich se podařilo uspět pouze Ladislavu Kohnovi, který tak zařídil druhý bod pro domácí a svou druhou brankou v zápase potvrdil své postavení v anketě fanoušků, kteří ho zvolili jako nejlepšího Oceláře v sezóně 09/10.

Ohlasy trenérů

Petr Kasík (Kladno):
Přestávka byla dlouhá, těžko odhadnout, co to s každým týmem udělá. Věděli jsme, že jsou domácí silní v útoku a tak jsme přijeli bránit. První třetinu jsme přečkali, v té druhé jsme začali lépe bruslit, vytvořili jsme si nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Zápas došel na penalty a tam je to hop nebo trop.

Břetislav Kopřiva (Třinec):
První třetina vyrovnaná, měli jsme tam více šancí. Druhá třetina z našeho pohledu špatná, museli jsme zredukovat sestavu a udělat nějaké změny. Ve třetí třetině už to bylo trošku podle naších představ, ale zápas to byl vyrovnaný a jsme rádi za dva body.