Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná premiéra! Oceláři srazili Dynamo!

09.09.2016 · Daniel Ježek
Tisport extraliga se opět rozjela, Oceláři v úvodním kole hostili pardubické Dynamo. Slezané byli po většinu herního času aktivnějším týmem, vsítili čtyři branky, dvakrát ustáli oslabení ve třech. Hráči s drakem na hrudi tak po zásluze získali první tři body do extraligové tabulky.
1, pátek 9.9.2016
Třinec
Pardubice
4:1
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) – 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl). Rozhodčí: Pešina, Lacina – Zika, Kotlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 944. Střely na branku: 27:30. Zblokované střely: 10:7. Hity: 10:5. Vhazování: 44:27. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.
Růžička (od 41. Klouček) – Ščotka, Schaus, Havlík, Leduc, Ovčačík, Rýgl, Bokroš – Rolinek (C), Hodgman, Sýkora (A) – Hubáček, Nahodil, Zadina – Klimenta, Tomášek, Bárta – Mallet, T. Kaut, Rapáč – M. Kaut.

Komentář k zápasu

Do úvodního duelu Tipsport extraligy vstoupili lépe Oceláři. Slezané byli v úvodních minutách aktivnějším týmem a vypracovali si několik šancí. V dobré příležitosti byl především Adamský, který se sám řítil na Růžičku, nebo později Irgl. Ani jeden z třineckých útočníků ale kotouč do sítě nedostal. Paradoxně se tak poprvé radovali hosté. Hrubec neudržel střelu Hubáčka, na brankovišti stojící Lukáš Nahodil doklepl kotouč za záda brankáře Ocelářů.

Vedení Dynama ale s Oceláři nic neudělalo. Hráči s drakem na hrudi pokračovali v aktivitě, odměnou jim byl obrat skóre během necelých dvou minut. Růžičku nejprve, po parádní přihrávce Polanského, propálil Erik Hrňa. Druhý přesný zásah Ocelářů obstaral Martin Adamský, jehož ke skórování vybídl Zbyněk Irgl.

Vedení domácího týmu pak mohli do přestávky navýšit Kreps, Irgl či Hrňa, ani jeden ale nemířil přesně. Do druhé dvacetiminutovky se tak šlo s jednobrankovým vedením Ocelářů. To se mohlo zdvojnásobit v devětadvacáté minutě, Špirko ale v ideální pozici minul.

WERK ARENA tak na další trefu domácích musela čekat do čtyřiatřicáté minuty. Slezané hráli v početní výhodě, Irgl ve středním pásmu přenechal kotouč rozjetému Corymu Kaneovi. Americký forward v třineckých službách prosvištěl útočným pásmem a zavěsil pod horní tyč.

Pardubičtí se mohli z třetí trefy Ocelářů oklepat v sedmašedesát vteřin dlouhé přesilovce pěti proti třem. Hodně blízko ke gólu byl kanadský útočník Justin Hodgman. Pardubický forward nejprve nedokázal zasunout puk za Hrubcova záda, ve druhém případě netrefil zcela odkrytou domácí klec.

Východočeši do poslední dvacetiminutovky vstoupili s novým mužem v brankovišti, Martina Růžičku vystřídal Milan Klouček. Dynamo mohlo své manko snížit v přesilové hře ze sedmačtyřicáté minuty. Hostujícímu týmu se početní výhoda ale příliš nepovedla, v jejím závěru navíc fauloval Havlík.

A tento prohřešek proti pravidlům se Pardubickým stal osudným. Ocelář zužitkovali zkrácenou přesilovku, Jakub Petružálek vyslal od modré čáry jedovatou střelu, na kterou Klouček nedokázal zareagovat.

Hosté se ze čtvrté inkasované branky mohli oklepat za čtyři minuty, kdy hráli svou druhou dvojnásobnou početní výhodu. Slezané chvíli hráli dokonce pouze se dvěma hráči, to když Irgl zlomil hůl a musel střídat. Hráči s drakem na hrudi ale přestáli i tuto kritickou situaci, především díky pozornému Hrubcovi.

Oceláři si již v závěrečných minutách nenechali ujít úvodní výhru v nové sezóně Tipsport extraligy. Hrubec ještě sice musel řešit nájezd Hogdmana, ani potřetí ale kanadskému útočníkovi gólovou radost nedopřál. Slezané si po výhře 4:1 připsali první tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér Ocelářů): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, po celou první třetinu jsme byli lepší. Byl tam tlak, střely na bránu. Bohužel jsme z první střely soupeře jsme dostali gól. Bylo důležité, že Erik rychle vyrovnal. Myslím si, že jsme v první třetině měli dát víc, než jen dva góly. Soupeř pak začal hrát aktivněji, z toho pramenily jeho přesilovky. Zápas rozhodly nevyužité přesilovky pět na tři. Měli dvě dlouhé, nedali gól. Musím hlavně poděkovat Šimonovi, parádně to pochytal. Jak jsem si v přípravných zápasech pochvaloval defenzivní činnost, tak dnes to tak vůbec nevypadalo. Na tom ještě musíme zapracovat."

Peter Draisaitl (trenér Pardubic): "Dnešní zápas rozhodly přesilovky. V první třetině jsme v defenzívě měli nějaké nejasnosti a individuální selhání. Od druhé třetiny to z naší strany bylo ok. Brzdily nás ale přesilovky. Nedokázali jsme se dostat na dostřel branky, nevyužili jsme dvakrát pět na tři. To asi byl zlomový moment zápasu."