Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná šňůra se přetrhla: Oceláři padli v Pardubicích

23.01.2015 · Martin Stebel
Nic netrvá věčně... V rámci jubilejního 40. kola Tipsport extraligy třinečtí Oceláři nastoupili na kluzišti Pardubic. Lídr soutěže po úctyhodné třináctizápasové sérii výher našel svého přemožitele, domácí i díky famóznímu výkonu slovinského gólmana Roberta Kristana zvítězili fotbalovým výsledkem 2:0.
40.kolo, pátek 23.1.2015
Pardubice
Třinec
2:0
Třetiny: 0:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 36. Zohorna (Starý, Píša), 56. Starý (Čáslava, Zohorna) Rozhodčí: Mrkva, Polák – Bryška, Skopal . Vyloučení: 9:7 Využití: 2:0 Střely na branku: 26:24. Srážky: 11:9. Vhazování: 36:35. Blokované střely: 14:14. Diváci: 8224. Nejlepší hráči: Robert Kristan - Peter Hamerlík.  
Kristan (Vejmelka) – Benák, Havlík, Gregorc, Čáslava, Píša, Ščotka, Zdráhal, Korím – Radil, Nahodil, Tybor – Marcinko, Zohorna, Starý – Gašparovič, Zeman, Kaut – Voženílek, Špaček, Moučka.
Hamerlík (Hrubec) – Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, Doudera, Foltýn – Rákos, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský, Adamský – Růžička, Plíhal, Matuš – Cienciala, Jašek, Chmielewski

Komentář k zápasu

Poslední čtvrtinu základní části odstartovaly Pardubice proti soupeři z nejtěžších. Třinec suverénně kráčí za prvním místem v dlouhodobé soutěži, před utkáním měl v tabulce čtrnáctibodový náskok na druhý Litvínov.

Oběma týmům scházely některé opory, citelné byly zejména absence nejlepších střelců Sýkory a Hrni. Pardubičtí trenéři nemohli počítat ani s Cetkovským a Čuttou. Letošní premiéru si tak odbyl forvard Adam Zeman, jinak hráč Jihlavy.

A právě nový muž v pardubické sestavě si hned v prvním střídání vypracoval výbornou šanci. Zeman našlápl na modré čáře a dokázal i prostřelit Hamerlíka, ten však zastavil kotouč před brankovou čárou.

Třinec se ke slovu dostal až při přesilové, kdy kolem branky operoval Polanský. Bekhendová dorážka ani střela z první v podání neproduktivnějšího Oceláře však Kristana z míry nevyvedla. Pardubice ve své výhodě byly ke gólu ještě blíže, když Čáslavovu ránu z hranice kruhu zatavila tyč.

Domácí si drželi střeleckou převahu, ale k větším šancím se stejně jako soupeř nedostávali. Dobrou možnost si naopak připravil Adamský a zblízka bekhendem jen těsně minul. V závěru třetiny vytáhl parádní zákrok lapačkou Hamerlík, který zastavil chytře mířenou střelu Radila.

I druhou část začali domácí hokejisté slušnou šancí. Hamerlík musel v krátkém sledu dvakrát vyřešit závar ve svém brankovišti. Při přesilovce vytáhl třinecký brankář perfektní zákrok při ráně Gregorce.

Třinec pak od úvodní branky dělily jen centimetry. Polanský vracel kotouč před brankoviště, kde si ho málem do vlastní branky srazil Ščotka. Stejně blízko byl i Plíhal, ale nestihl se dostatečně srovnat k zakončení.

První změna ve skóre přišla až v polovině šestatřicáté minutě. Pardubice se při přesilovce dostaly do přečíslení, které parádní ranou na Hamerlíkovu lapačku zakončil Tomáš Zohorna – 1:0. Ještě před pauzou mohl srovnat Orsava, jenže Kristan ho dokázal vybruslit.

Těsné vedení domácích málem vzalo za své hned zkraje třetí části. Pardubice sice hrály přesilovku, ale do přečíslení dva na jednoho ujeli Polanský s Adamským, jehož střelu musel Kristan v pokleku lapit. Hamerlík na druhé straně bez potíží vyřešil šikovnou teč Nahodila.

Pak nastaly Pardubicím hodně krušné časy. Třinec díky sérii faulů získal možnost hrát ve dvojnásobné přesile, nejprve 17 vteřin, poté dokonce 53. Víc než dvě rány od modré čáry ale Oceláři nevyprodukovali a velkou šanci na vyrovnání promarnili.

I tak bylo skoro vyrovnáno. Mladík Marek Růžička tečoval nahození od modré a kotouč zapadl za Kristana. Rozhodčí však po poradě s kolegou u videa rozhodl, že byl puk zasažen vysokou holí, gól tedy nemohl platit.

Trochu klidu dal Pardubicím v čase 55:33 Jan Starý, který dokázal za Hamerlíkova záda doklepnout odražený kotouč – 2:0. Tím ale nic neskončilo. Třinec se nadále tlačil před branku, navíc při další přesilovce tři a půl minuty před koncem odvolal brankáře. Srdnatě bojující domácí ale výhru nepustili. Robert Kristan uhájil první čisté konto v sezoně.

Fotografie z utkání Pardubice - Třinec najdete ZDE

Ohlasy trenérů

Miloš Říha ml. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Chtěl bych vyzdvihnout zejména týmový výkon. Byli jsme zodpovědní a obětaví, což výborným výkonem podpořil brankář Kristan. Takhle by to mělo vypadat každý zápas. Přenesli jsme do hry prvky z tréninku, kde jsme se připravovali zejména na kvalitní hru do obrany. Vypovídající je i fakt, že jsme poprvé v sezoně udrželi čisté konto.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Dnešní zápas splňoval všechny atributy play off, o výsledku rozhodovaly maličkosti. Domácí vstřelili dva góly v přesilovce, my jsme naopak řadu početních výhod nevyužili. Chtěli jsme prodloužit vítěznou sérii, ale Pardubice nám toho moc nedovolily a o ten krůček byly lepší. Budeme zkoumat záznam neuznané branky, myslíme si, že gól měl platit.“