Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři zdolali Kometu a vyhráli tak po čtrnácté v řadě!

01.11.2012 · Luboš Olszar
Starší dorostenci si vezou z Brna tři body, které rozhodně nebylo snadné získat. Oceláři sice vedli po první třetině 2:0, avšak v první půli druhé periody dokázali domácí vsítit taktéž dvě branky, což znamenalo vyrovnání. Třinečtí se ale znova rychle vzpamatovali a díky dalším třem gólům, které padly do sítě Komety putují všechny body pod Javorový. Dvěma góly pomohl svému týmu k výhře Lukáš Kasala.
17.kolo, pátek 2.11.2012
Kometa Brno
Třinec
2:5
Třetiny: 0:2, 2:2, 0:1  Branky a nahrávky: 25. Koblížek (Dymáček), 30. Boltvan (Dymáček, Koblížek) - 5. Motloch (Christov, Pěnčík), 18. Kasala (Cienciala, Kovařčík O.), 34. Kovařčík M., 40. Jašek (Mičulka, Růžička), 57. Kasala (Kofroň, Kovařčík O.). Rozhodčí: Jeřábek - Kříž, Měkýš. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.  
Jekel - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Zbořil, Kubeš - Denk, Kozel, Nohel, Ondráček, Vaverka, Koblížek, Dymáček, Garčic, Kusko (C), Zohorna, Boltvan, Grünwald
Svoboda - Polášek, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Cienciala - Kovařčík M., Růžička (C), Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Lorek, Pala, Jašek, Heider

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Během čtvrtečního večera se konal jediný zápas Extraligy staršího dorostu, a to právě mezi domácí Kometou a Oceláři z Třince. První třetina byla hratelností obou klubů vyrovnaná, avšak skóre nikoliv. Krátce po začátku zápasu šel Třinec do vedení, když si sjel před branku Christov a posléze vystřelil. Tuto střelu dokázal Jekel vyrazit, ovšem proti dorážce Lukáše Molocha byl již bezbranný, neboť třinecký forvard měl snadnou práci zasunout puk do odkryté části branky. Kometa pak dostala příležitost k vyrovnání v podobě dvou slepených přesilovek, ale ty nedokázala patřičně využít. Za to třinečtí jejich přesilovou hru v závěru periody sehráli výtečně. Cienciala od modré čáry poslal přesný pas na pravý kruh, kde stál připravený Lukáš Kasala, který z voleje propálil gólmana Brna.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupila Kometa s jasným cílem, a to co jak nejdříve vsítit kontaktní branku, což dokazovala jejich viditelná aktivita a urputná snaha o gól. Domácím se dokonale povedlo vrátit do zápasu během první půle periody. Nejprve snížil stav utkání Radek Koblížek střelou z levého křídla, která zapadla až za záda Svobody. V době, kdy byla polovina zápasu za námi se dostal Koblížek do úniku, avšak jeho střela ke vzdálenější tyči na Svobodovu nestačila. K vyraženému puku se dostal Dymáček, ale ani on neuspěl, jenže proti další dorážce, kterou provedl Jakub Boltvan, byl již třinecký brankář bezmocný. Netrvalo dlouho a hosté šli znovu do vedení. Michal Kovařčík se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a dostrkal puk až za brankovou čáru. Brno pak mohlo znova rychle vyrovnat, neboť Adam Kozel byl během brejku hákován, a tak bylo nařízeno trestné střílení. To ale naneštěstí pro Kometu nedopadlo dobře. Střela na vyrážečku Miroslava Svobodu nepřekvapila a pohotově zakročil. Už se zdálo, že se půjde do šaten za stavu 2:3, jenže bezmála dvě sekundy před závěrečnou sirénou se přesně mezi tři tyče trefil Lukáš Jašek, který stál ve špatném úhlu a jeho zakončení rozhodně nebylo snadné.

Ve třetí třetině byl hokej zcela odlišný od periody druhé. Kometa se sice znovu snažila o podobný návrat do zápasu, avšak Oceláři si dávali pozor, aby k něčemu podobnému nedošlo. Jak se říká: „Nejlepší obrana je útok“ a toho se také hosté drželi. I přes dvoubrankové vedení se třinečtí nestáhli do obrany, ba naopak si dokázali vytvořit několik slibných příležitostí, které však na skóre nic neměnily. Ke konci zápasu si vzala Kometa oddechový čas a krátce po něm přidal Lukáš Kasala pátou branku do sítě domácích, čím jednoznačně potvrdil vítězství Třince v tomto klání.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (Kometa Brno): Do utkání jsme vstoupili bojácně a rozpačitě. Nevyhrávali jsme osobní souboje, soupeř byl lepší i v pohybu. Někteří naší hráči se báli hrát s pukem, báli se osobních soubojů. Pokud chceme hrát se špičkou extraligy, tak musíme ukázat daleko lepší výkon a daleko víc bojovnosti. Lépe bychom také měli hrát s pukem. Třinec doposud prohrál jediné utkání právě s námi, dnes nám ale ukázal, že je trošičku lepší. Nevím, jestli to bylo v hlavách. Záleží na klucích, jestli se toho utkání báli, nebo byli naopak přemotivovaní. Doufám, že v dalších zápasech to bude lepší.

René Mucha (Oceláři Třinec): Dnes jsme spokojení hlavně s první třetinou. Vstupy do utkání jsme totiž moc dobré nemívali, zlepšilo se to až v posledních utkáních. Sice to asi vypadalo, že Kometa hrála více na puku, vyložených šancí jsme ale podle mého měli víc. Ve druhé třetině nás skvěle podržel brankář. Prvních pár minut jsme skoro nebyli schopni vystřídat. Svoboda nám pomohl, včetně chyceného trestného střílení. Asi rozhodujícím momentem byla naše branka vteřinu před koncem druhé třetiny. Třetí periodu jsme odehráli dobře takticky, bez vyloučení. Jsme tedy spokojeni.