Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost také končí letošní hokejovou sezónu!

25.03.2011 · Růžena Raszková
T Ř I N E C - Po juniorech a starších dorostencích dnes zakončili sezónu i svěřenci Reného Muchy, když v dramatickém utkání podlehli Olomouci 5:8. Třinec se dostal dvakrát do dvoubrankového vedení, ale hosté dokázali vždy vyrovnat a v poslední třetině vsítili do třinecké sítě dokonce pět branek.
36.kolo, pátek 25.3.2011
Třinec
Olomouc
5:8
Třetiny: 1:0, 3:3, 1:5  Branky a nahrávky: 11. Kovařčík (Pisarik), 22. Růžička (Poruba, Zahradníček), 31. Poruba (Christov, Růžička), 39. Christov (Růžička, Kovařčík), 50. Cienciala D. ( Kofroň, Pisarik) - 29. Konečný, 30. Čamek (Vrána), 40. Rašner (Beták), 43. Augustin (Konečný), 43. Kočiřík, 49. Markl (Nesvadba), 59. Rašner (Konečný), 60. Augustin (Beták, Konečný). Rozhodčí: Czubaj - Konvička, Havel. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 151. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:6, 5:6, 5:8.  
Cieslar - Mičulka, Flegr, Kocyan, Pisarik, Zahradníček, Polášek, Filipek, Štencel, Kofroň, Cienciala D., Rykala, Kovařčík, Carbol, Růžička, Poruba, Christov, Petrák, Pala, Jašek, Roman.
Motálek - Nesvadba, Rašner, Zbořilák, Majer, Horák, Brandýs, Vrána, Konečný, Augustin, Minařík, Markl, Kočiřík, Čamek, Pavlovský, Galeta, Beták.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetinu jsme ve Werk aréně sledovali svižný hokej nahoru dolů. Po vyloučení Markla černá guma koketovala s olomouckou brankou, ale rozhodčí rozhodně rozpažil, aby předešel jakýmkoliv protestům. Druhou přesilovku si domácí už ujít nenechali, když Pisarik poslal puk mezi kruhy Ondřeji Kovařčíkovi a ten nedal olomouckému brankáři žádnou šanci - 1:0

Olomoučtí ožili a téměř pět minut okupovali útočnou třetinu, puk ze třetiny dostali domácí jen dvakrát - vyhozením přes dvě modré. V závěru se nenechali zahanbit ani Oceláři, ale Pisarik a další třinečtí útočníci byli na Motálka krátcí. Poslední slovo ve třetině měl Augustin, který od modré nechal zazářit skvělou lapačkou domácího gólmana.

Druhá dvaceminutovka skončila vyrovnaně 3:3. Do dvoubrankového vedení poslal svůj tým hned v úvodu třetiny Marek Růžička, když dorazil do olomoucké branky přihrávku Jana Poruby. Hosté se snažili rychle odpovědět, ale podařilo se jim to až v polovině utkání, kdy se najednou roztrhl s góly pytel a během dvou minut padly tři branky. Nejdříve dotlačil do třinecké branky puk Martin Konečný a během minuty dorovnal na 2:2 Michal Čamek. Třetí branka padla do olomoucké sítě a Jan Poruba poslal svůj tým opět do vedení.

Ve 33.minutě se Augustin snažil několikrát trefit do skulinky mezi pravou tyčí a bruslí Cieslara, když se mu to konečně podařilo, byl vyloučen za sekání. Ke konci třetiny zvýšil na 4:2 Vít Christov, ale vzápětí se Alex Rašner prodral celým kluzištěm a trefil se za Cieslarovy záda.

Poslední dějství bylo zcela v režii Olomouce. Ve 43.minutě překonali třineckého brankáře hned dvakrát. Nejdříve se Vojtěch Augustin trefil nad jeho vyrážečku a o pár vteřin později tečoval puk do zcela odkryté branky Lukáš Kočiřík.

V polovině třetiny po dorážce Tomáše Markla kapituloval třinecký brankář dnes už pošesté. David Cienciala dokázal ještě rychle odpovědět, ale to bylo ze strany domácích dnes vše, pokud nepočítáme pěstní potyčku Růžičky a Minaříka. Oceláři se pokusili o power-play, ale do opuštěné klece se během pár vteřin trefil Alex Rašner. Tečku za dnešním zápasem udělal Vojtěch Augustin, když se sedm sekund před závěrečnou sirénou trefil do víka třinecké branky.

Na Final Six tak zaslouženě postupují mladší dorostenci z Olomouce a svěřencům Reného Muchy a Karla Pavlíka, tak končí letošní hokejová sezóna.

Ohlasy trenérů

René Mucha (Třinec): V zápase byly takové dva rozhodující momenty. První byl ztráta vedení 2:0 a druhý zlomový moment byl, když jsme dostali branku na 4:3. Toto pokračovalo i na začátku třetí třetiny třetinu a kluci jako by měli strach, že by si to snad mohli nakonec uhrát. Soupeři můžu jen gratulovat, protože opravdu v závěru předvedli taktický výkon s maximálním nasazením . Našim klukům, ale nemůžu vytknout vůbec nic. Ze zápasu jsme odešli se vztyčenou hlavou. Když bych srovnal naše utkání z října a toto utkání o bytí či nebýti, tak kluci udělali obrovský kus práce. Proto patří poděkování všem hráčům i těm, kteří se dnes nevešli do sestavy.

Kamil Přecechtěl (Olomouc): Od začátku jsem byl přesvědčený, že po Vítkovicích jsme druhým nejlepším týmem. Trochu jsme si to zkomplikovali přístupem v některých zápasech. Dnes nás čekal těžký soupeř a my jsme tady museli jednoznačně bodovat. Jsme velmi rád, že to kluci zvládli a předvedli zodpovědný a disciplinovaný výkon. Myslím si, že dnes jsme byli mužstvo, které chtělo více postoupit.