Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost vynuloval Olomouc a vrací se do čela

05.10.2023 · Michal Jonáš, Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Marka Malíka zakončili první třetinu základní části tím nejlepším možným způsobem. Na ledě Olomouce se mladí Oceláři prosadili hned čtyřikrát, sami neinkasovali a výhra 4:0 je posunula zpátky na první místo ve východní skupině.
9., čtvrtek 5.10.2023
Olomouc
Třinec
0:4
ZS Olomouc
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:3 

Branky a nahrávky: 37. Spaskin (Holub, Čelko), 45. Hrček (Weiss, Rybnikár), 48. Řehák (Řípa, Holub), 50. Karas (Hebar)

Vyloučení: 3:2 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 98 Střely na branku: 13:48

Průběh utkání: 0:4

 
HC Olomouc: Žbánek (Barčák) – Vaněk, Prokop, Janeba, Hubáček, Černý, Holéczy, Holaň – Brym, Vogl, Sekanina – Koryčanský, Rohozhyn, Navrátil – Minář, Harásek, Balog – Krásny
HC Oceláři Třinec: Čelko (Javorek) – Kaleta, Holub, Marek, Mrtka, Niemczyk – Hrček, Rybnikár, Weiss – Řípa, Blahuta, Řehák – Karas, Makula, Spaskin – Morcinek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První nebezpečná akce zápasu přišla už v úvodních vteřinách, když hosté po vyhraném vhazování ve středovém kruhu nahodili puk na olomouckou klec. Hrací předmět v brankovišti Mory neposlušně poskakoval, takže jej Žbánek nemohl v klidu schovat do výstroje. Naštěstí pro Hanáky se hostům lehké zaváhání v obraně nepodařilo zužitkovat. Na druhé straně zahrozil Erik Janeba, jenž se po nepřesném rozehrání ocitl osamocený před Denisem Čelkem, pokus k pravé tyči si ovšem gólman hostů pohlídal.

Druhá třetina nebyla z olomoucké strany příliš povedená. Nejprve Wiktor Makula dostal pas do slotu, ze skvělé palebné pozice se ale kvůli výbornému zákroku Žbánka neprosadil. Následně na modré čáře naznačil Jakub Marek střelu z první a vyslal křižnou přihrávku na nikým nehlídaného Dominika Řípu, proti jeho zakončení se ovšem olomoucký brankář stačil včas přesunout. V čase 37:00 ale přišla velká chyba Hanáků při střídání. Ve středním pásmu tak trestuhodně zůstal osamocený Myroslav Spaskin, jehož našel dlouhým nahozením David Holub. Třinecký útočník svůj únik nekompromisně zakončil střelou zápěstím pod lapačku.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se defenzíva Mory úplně rozpadla. Michal Rybnikár nabil zpoza klece Matěji Weissovi, jehož pokus se od betonů Žbánka odrazil přesně na hůl Jana Hrčka, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Zanedlouho se do prostoru mezikruží probojoval Dominik Řípa, odkud se jeho zakončení dostalo na osamoceného Reného Řeháka, jenž se obdobně jako Hrček prosadil dorážkou do nepokryté části brány. Střeleckou listinu uzavřel v čase 49:03 Antonín Karas zakončující křižný pas Andreje Hebara z rychlého protiútoku. Před závěrečnou sirénou ještě nastřelil Petr Niemczyk horní tyč olomoucké svatyně, pátou vstřelenou brankou jeho šance ale neskončila. Oceláři si domů odvezli tři body za výhru 4:0 a vrací se zpátky do čela skupiny Východ.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec