Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nepovedený nástup stál dorost zápas v Přerově

07.10.2023 · Petr Komárek, Martina Sikorová
Začátek jako z horroru. Třinečtí mladíci sice byli v Přerově střelecky aktivnější, přesto to byli oni, kdo musel po dvaceti minutách dotahovat čtyřbrankové manko. V závěru zápasu ještě Oceláři třemi trefami dokázali zápas zdramatizovat, na body ale nedosáhli.
10., sobota 7.10.2023
Přerov
Třinec
6:3
MEO Arena
Třetiny: 4:0, 0:0, 2:3 

Branky a nahrávky: 5. Vlk (Dobřecký, Cífka), 7. Vlk (Wasserbauer, Dobřecký), 8. Vyroubal (Pala), 15. Dobřecký (Vlk), 41. Koudela (Vlk, Wasserbauer), 58. Mátl (Pohanka, Švejcar) – 43. Hrček

Vyloučení: 4:4 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 125 Střely na branku: 23:34

Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3  

HC ZUBR Přerov: Šejba – Wasserbauer, Cífka, Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš, Kočara – Koudela, Dobřecký, Frnka – Mátl, Kurial, Došlík – Vlk, Švejcar, Ryšavý – Vyroubal
HC Oceláři Třinec: Javorek (15. – 21. Skácel) – Kaleta, Holub, Marek, Mrtka, Hebar, Niemczyk – Karas, Rybnikár, Weiss – Hrček, Řípa, Řehák – Makula, Blahuta, Hladonik – Spaskin, Morcinek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Skóre otevřel v čase 4:55 Filip Vlk, který z mezikruží zamířil k levé tyči hostující branky. Stejný hráč pak tečí Wasserbauerova nahození využil přesilovku a přidal druhou trefu. Zanedlouho jej napodobil Samuel Vyroubal a prosadil se ve druhém zápase po sobě. V patnácté minutě navíc potrestal třineckou chybu v obranném pásmu Adam Dobřecký a vyhnal Javorka z branky.

S druhou třetinou se Javorek do brankoviště vrátil a Třinec zvýšil aktivitu. Všechny možnosti Slezanů ale dokázal vyřešit Šejba, který si poradil se střelami Řípy nebo s tvrdým pokusem Mrtky od modré čáry. Na druhé straně se před bránu protáhl Švejcar, ale zblízka nedokázal zvednout puk nad Javorkův beton.

Přerovu vyšel i vstup do třetí části. Po jedenácti sekundách po kličce unikl obraně Ocelářů Filip Koudela a propasíroval kotouč mezi Javorkovými betony. Teprve poté udeřil také Třinec. Přesilovku z dorážky využil Jan Hrček a 50 sekund po něm zakončil z otočky ke vzdálenější tyči Michal Rybnikár.

Hosté měli více ze hry a v šestapadesáté minutě zadělal na závěrečné drama Myroslav Spaskin, jehož před odkrytou brankou našel od zadního mantinelu Blahuta. Oceláři pak zkusili risk bez brankáře, Zubry ale přesnou střelou zdálky uklidnil Lukáš Mátl a stanovil konečný výsledek zápasu.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Měli jsme katastrofální začátek. Hráli jsme bez důrazu, dostali jsme laciné góly a umožnili jsme soupeři odskočit do komfortního vedení. Potom jsme se to snažili trochu zkorigovat, ale už tam byla křeč. Dneska jsme neodehráli kvalitní zápas. Řekl bych i, že jsme možná porazili sami sebe. Hlavně nevynucenými zbytečnými chybami a nedůrazem. Do příštího utkání se určitě musíme zlepšit."
×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec