Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci srazili Pardubice dvěma góly za 45 sekund!

26.10.2023 · Martina Sikorová
Dorostenci zvládli zápas na ledě druhého Dynama a ziskem tří bodů upevnili své vedení ve východní skupině. Jako klíčová se ukázala třetí třetina, ve které Oceláři během 45 sekund vstřelili dva góly a odskočili do rozhodujícího náskoku.
13., čtvrtek 26.10.2023
Pardubice
Třinec
2:3
enteria arena
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:2 

Branky a nahrávky: 23. Joska (P. Tvrdík, Úlehla), 52. V. Tvrdík (Jaroš) - 10. Rybnikár (Švančara, Mrtka), 49. Mrtka (Hebar, Spaskin), 50. Švančara (Weiss, Rybnikár)

Vyloučení: 3:3 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 65 Střely na branku: 29:36

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3

 
HC Dynamo Pardubice: Tuláček – Vápeník, Křečan, Ruml, Jansa, Šurc, Řehořek, Jaroš – Joska, Drábek, Lempach – Korec, Novák, V. Tvrdík – Šimonek, Úlehla, Mikeska – P. Tvrdík
HC Oceláři Třinec: Skácel – Marek, Mrtka, Kaleta, Niemczyk, Holub, Hladonik – Karas, Blahuta, Švančara – Hrček, Hebar, Rybnikár – Weiss, Řípa, Řehák – Makula, Spaskin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do utkání aktivně a už ve druhé minutě mohli jít do vedení. Sám před pardubickým gólmanem se ocitl Wiktor Makula, svou šanci ale nevyužil. Prvního gólu se tak Oceláři dočkali až v desáté minutě, když se přesnou střelou prezentoval Michal Rybnikár. Svěřenci trenéra Marka Malíka měli v první třetině i další skvělé šance, Andrej Hebar ale z úniku trefil jen brankáře a Radim Mrtka pak v přesilovce ranou od modré orazítkoval tyč.

Když se tak krátce po návratu z kabin prosadil dorážející Adam Joska, bylo vyrovnáno. Třinečtí mladíci následně museli v krátkém čase bránit i dvě oslabení, se hrou ve čtyřech proti pěti si ale poradili bez potíží a po čtyřiceti minutách hry v Pardubicích platilo skóre 1:1.

Vše podstatné se odehrálo okolo padesáté minuty. V čase 48:15 se mezi střelce tvrdou ranou zapsal obránce Radim Mrtka a o 45 sekund později náskok Třince z brejku navýšil kapitán Robin Švančara. Oceláři si ale stihli dobře rozehraný zápas ještě zkomplikovat, když ve vlastní přesilovce inkasovali gól z hole Václava Tvrdíka, který přesně zakončil svůj únik a snížil na rozdíl jediné trefy. V samotném závěru utkání ovšem třinečtí mladíci ustáli pardubickou power play a ziskem tří bodů na ledě druhého týmu upevnili svůj náskok na čele.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Myslím, že to bylo skvělé utkání na obě strany. Každý měl chvilinku nějakou mírnou převahu, ale bylo vidět, že proti sobě hrála opravdu velice kvalitní mužstva. A když budu hodnotit náš výkon, kromě takové delší pasáže ve druhé třetině, kde se nám to trošičku rozkouskovalo i nějakými vyloučeními, tak jsme byli víceméně spokojeni, plnili jsme taktiku, svoje úkoly a každý hráč tam odevzdal maximum, takže jsme strašně rádi za vítězství."
×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec