Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dramatická koncovka, Oceláři berou proti Porubě dva body!

21.10.2023 · Rostislav Niedoba
Extraliga dorostu pokračovala po sobotním poledni čtrnáctým kolem. Jeho součástí bylo také utkání třineckých Ocelářů proti Porubě.
14., sobota 21.10.2023
Třinec
Poruba
4:3p
WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 0:1, 0:2 - 1:0 

Branky a nahrávky: 4. Řípa, 11. Holub (Niemczyk, Hrček), 19. Weiss (Rybnikár, Švančara), 63. Weiss (Řípa, Holub) - 29. Ostřížek (Vehovský, Stryczek), 59. Dietrich (Skorokhod), 60. Stryczek (Majkowski, Dietrich)

Vyloučení: 7:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 119 Střely na branku: 39:31

Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3

 
HC Oceláři Třinec: Čelko – Niemczyk, Holub, Marek, Mrtka, Kaleta, Hladonik – Rybnikár, Švančara, Weiss – Hebar, Spaskin, Blahuta – Řehák, Hrček, Řípa – Makula, Karas
HC RT Torax Poruba: Bernard – Stasjuk, Majkowski, Planka, Kozák, Korbel, Dragon, Michalík – Ostřížek, Vehovský, Skorochod – Ignatenko, Stryczek, Indrst – Dietrich, Bobok, Žídek – Václavek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude v utkání diktovat tempo. Hosté se dokázali herně vyrovnat svému soupeři prakticky jen do začátku čtvrté minuty, kdy Oceláři otevřeli skóre. Z čista jasna se ocitl před hostující brankou Dominik Řípa a zasunul kotouč za bezmocného Bernarda. Od té doby třinečtí hokejisté ovládli led. V polovině úvodního dějství to bylo už 2:0, když nahozený kotouč z hole Davida Holuba zapadl až do sítě. Brankář Poruby přes chumel hráčů před brankou nic neviděl. A když v devatenácté minutě vystřihli Oceláři útočnou akci jak do Zlaté helmy, zvyšoval Matěj Weiss už na 3:0.

Hosté mohli korigovat stav během početní převahy, kterou si přenesli z první třetiny. Nabídnutou možnost však odmítli. Následně měla Poruba šanci v podobě dlouhé přesilovky pět na tři, ani tu však využít nedokázala. Nakonec se tak hosté prosadili ve hře v pěti, ale při signalizovaném vyloučení. Střelu Vehovského dorazil do zcela odkryté branky Jan Ostřížek.

Ve třetí třetině to místy vypadalo, že se už bude zápas jen dohrávat. Domácí byli živější, ještě několik minut před koncem nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco zásadního stát. Ale stalo! Dvaasedmdesát vteřin před koncem snížil Vít Dietrich na rozdíl jediné branky a v čase 59:57 dorovnal skóre Leon Stryczek. Šlo se do prodloužení.

Po menším vyčkávání v nastaveném čase měli hrát domácí přesilovku, ale k tomu už nakonec nedošlo. Matěj Weiss dorazil střelu Dominika Řípy za záda brankáře Bernarda. Bod navíc tak berou v nervózním utkání Oceláři za vítězství 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Z naší strany to nebylo moc dobré utkání. Vůbec jsme se nedrželi herního systému a naší taktiky. Taky se nám častými vyloučeními zápas rozkouskoval a nebyli jsme schopni najít recept, jak se vrátit k naší hře. Stal se z toho trošku guláš a za tohle určitě nejsme rádi, musíme si to pohlídat lépe. Nakonec jsme ale rádi, že jsme ten zápas přece jen dovedli do vítězného konce.”