Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jediný gól proti Hradci byl málo

23.11.2023 · Rostislav Niedoba
Dorostenci Ocelářů přivítali ve čtvrtek v podvečer na svém ledě hradecký Mountfield. Po dvou domácích výhrách v řadě se jim ale tentokrát střelecky moc nedařilo, body si z WERK ARENY odvezl soupeř.
20., čtvrtek 23.11.2023
Třinec
Mountfield HK
1:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:2, 0:2 

Branky a nahrávky: 15. Blahuta (Řípa, Weiss) – 22. Koklar (Hendrych, Janeček), 36. Pánek (Páleník, Vondruška), 53. Páleník, 60. Páleník (Janeček, Vondruška)

Vyloučení: 3:2, navíc Spaskin (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem a za faul Marka (TRI) nařízeno TS (neproměněné)

Využití: 0:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 75 Střely na branku: 35:31

Průběh utkání: 1:0, 1:4

 
HC Oceláři Třinec: Skácel – Niemczyk, Mrtka, Marek, Holub, Byrtus, Trnka – Hladonik, Hebar, Hrček – Řehák, Řípa, Weiss – Spaskin, Blahuta, Richter – Karas, Morcinek
Mountfield HK: Záruba – Janeček, Vencl, Pavlík, Studnický, Pánek – Hendrych, Frolík, Šedivý – Vondruška, Páleník, Klíma – Koklar, Šichan, Václavíček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí začali v lepším tempu než soupeř, ale na šancích to nebylo dlouho znát. První třetinu doprovázelo mnoho nepřesností. O třídu aktivnější Oceláři se ale ke gólu nakonec dopracovali. Matěj Weiss našel krásnou přihrávkou před brankou samotného Jakuba Blahutu, který bekhendem ošálil hradeckého brankáře.

V závěru úvodní třetiny vířily na ledě emoce, když Myroslav Spaskin kolenem sestřelil soupeře. Od sudích vyfasoval za odměnu trest na 5 minut a do konce zápasu. Hosté stihli z přesilovky v úvodním dějství odkrojit víc než polovinu, ale skórovat se jim nepovedlo. Velkou šanci Třince musel naopak hasit na druhé straně Marek Záruba.

Začátek druhé části se nesl ve znamení přesilovek hostů. Nakonec se Mountfieldu podařila využít ještě ta z první třetiny. Třinecký brankář David Skácel jen vyrazil puk před sebe, kde ho zametl do branky Tomáš Koklar. Následnou početní převahu pět na tři už hosté využít nedokázali.

Oceláři byli mimo svá oslabení nadále lepší, lépe bruslili. Do šancí se dostávali ale jen zřídka. Zato hradečtí byli ve svých útočných výpadech daleko nebezpečnější a hlavně produktivnější. Po krásné střele z pravého kruhu se prosadil Jan Pánek. Hradec tak po dvou třetinách vedl 2:1.

Třinečtí se sice snažili v závěrečném dějství ztrátu smazat, ale čím déle se jim to nedařilo, tím větší šance si na druhé straně vytvářel soupeř. V třiapadesáté minutě přiblížil Mountfield ke třem bodům Ondřej Páleník, když vystihnul hrubku domácí obrany a bekhendem přesně zakončil.

Domácím se v závěru nevydařila ani hra bez brankáře. Byl to naopak Ondřej Páleník, který pečetil výhru Hradce gólem do odkryté sítě. Svěřenci trenéra Marka Malíka tak museli kousat prohru 1:4.