Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Divoká přestřelka se šťastným koncem

24.01.2021 · Daniel Ježek
V devětatřicátém kole Oceláři na svém ledě přivítali českobudějovický Motor, utkání se zvrhlo v divokou přestřelku. V duelu padlo hned šestnáct branek, devětkrát se prosadili hráči s drakem na prsou, kteří tak oslavili tříbodové vítězství.
39.kolo, neděle 24.1.2021
Třinec
České Budějovice
9:7
WERK ARENA
Třetiny: 1:3, 4:3, 4:1  Branky a nahrávky: 16. Gernát (Martin Růžička, P. Vrána), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Kundrátek, Rodewald), 37. Gernát (Leier), 38. M. Stránský (Martin Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 54. Dravecký (M. Stránský, P. Vrána), 60. Hrehorčák (Marcinko) – 5. Alderson (Vydarený), 10. Toman (Forman, D. Voženílek), 16. D. Voženílek (Z. Doležal, Toman), 28. Z. Doležal (Toman, Forman), 34. Lytvynov (D. Voženílek, Jonák), 35. Z. Doležal (Toman), 43. Ville (P. Novák, Karabáček). Rozhodčí: Kika, Vrba - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 43:23. Zblokované střely: 20:10. Hity: 7:6. Vhazování: 40:31. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:6, 5:6, 5:7, 9:7.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (28. Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Kurovský, Rodewald, Leier – Hrňa, Marcinko, Hrehorčák – Dravecký (A), M. Kovařčík, Kofroň.
Madeta Motor České Budějovice: Čiliak – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček, Lytvynov – Forman, Toman, Z. Doležal – M. Novák, R. Přikryl, Alderson – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, P. Novák, Ville.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do zápasu s českobudějovickým Motorem velice aktivně a hned v prvním střídání si vypracovali přesilovou hru. Pýchův faul na pronikajícího Vránu ale domácí potrestat nedokázali. Ve čtvrté minutě se poprvé do útočné třetiny dostali hosté a pro Slezany z toho byly velmi horké chvilky. Alderson nejprve nedokázal za Kacetla dorazit sraženou střelu, v dalším pokusu už obránce Brandon Alderson tvrdou bombou rozvlnil síť třinecké branky. Oceláři se na úvodní trefu hostujícího celku pokusili rychle odpovědět, kombinace mezi Vránou, Růžičkou a Strásnkým ale úspěch nepřinesla.

V polovině třetiny hráli hosté po Musilově faulu svou první přesilovku, tuto výhodu dokázali využít. Pohlednou kombinaci do branky dokončil Matěj Toman. Oceláři se s nepříznivým stavem nechtěli smířit a okamžitě se vydali do útoku. Ke snížení byl hodně blízko Jan Jaroměřský, jeho bomba ale pouze orazítkovala tyč Čiliakovy branky. Motor následně dostal možnost další početní výhody, také tato přesilovka přinesla hostující trefu. Po další rychlé kombinaci do prázdné branky pálil Daniel Voženílek. Tříbrankové manko ale Oceláři dokázali do konce první periody korigovat, v šestnácté minutě po Růžičkově pasu vsítil první gól domácích Martin Gernát.

Divoké utkání pokračovalo také po změně stran. Domácí vstoupili do prostřední dvacetiminutovky podstatně aktivněji, odměnou jim byly dvě rychlé branky. Ve dvaadvacáté minutě nejprve snížil Jack Rodewald, za další dvě minuty jej napodobil jeho kanadský parťák Taylor Leier a Oceláři se znovu dostali do hry o body. Trenéři Motoru na nepříznivý vývoj reagovali oddechovým časem, což zbrzdilo domácí a umožnilo hostům se vrátit do hry. Slezané ještě dokázali zahrozil Stránským, Čiliak ale tentokráte byl pozorný. V osmadvacáté minutě se Českobudějovičtí prosadili po rychlém přečíslení, které k dokonalosti dovedl Zdeněk Doležal. Čtvrtá branka v síti znamenala konec pro brankáře Ondřeje Kacetla.

Jeho nástupce Jakub Štěpánek dlouho sledoval útočnou snahu svých spoluhráčů, především dvě velké šance Jaroměřského a Marcinka. Slezané ale srovnat nedokázali. Štěpánek si tak poprvé sáhl na kotouč až ve čtyřiatřicáté minutě, když jej lovil z vlastní branky. Motor se dostal ke sporadické útočné snaze, volný kotouč se dostal k Ivanu Lytvynovovi, který se nijak nerozpakoval a z první napálil puk do horního růžku. Za dalších patnáct vteřin bylo s Oceláři ještě hůř, hostům se povedla další útočná akce a Zdeněk Doležal opět přisoudil Českým Budějovicím tříbrankové vedení.

Hráči s drakem na prsou se ale nehodlali vzdát a ještě do konce druhé třetiny zápas zdramatizovali. V sedmatřicáté minutě Martin Gernát dokončil akci Taylora Leiera, v další minutě pak Matěj Stránský v přečíslení zužitkoval pobídku Růžičky. V závěrečné minutě třetiny ještě mohli domácí srovnat, Adámek, Hrehorčák ani Michal Kovařčík ale kotouč za Čiliaka nedostali.

Bláznivý hokej pokračoval i v poslední periodě. Motor se v třiačtyřicáté minutě dostal do dvoubrankového vedení, když Štěpánka z bezprostřední blízkosti překonal Gabin Ville. V následující minutě mohl snížit Michal Kovařčík, v dobré šanci ale nechat jen vyniknout přesunujícího se Čiliaka. Oceláři následně hráli přesilovou hru, kterou dokázali zužitkovat. Gernátova střela Čiliakovi propadla do brankoviště, s pohotovou dorážkou přispěchal Michal Kovařčík. Hned v další minutě už Oceláři srovnali. Martin Růžička zpoza branky vyzval Matěje Stránského, nejlepší extraligový střelec přidal svou druhou branku v zápase. Začínalo se tak opět od nuly.

Také poslední desetiminutovka nabídla mnoho hokejových akcí. Oceláři nejprve v padesáté čtvrté minutě poprvé překlopili stav na svou stranu, vyraženou střelu Matěje Stránského do branky doklepl Vladimír Dravecký. Hosté ale mohli velmi rychle opět srovnat, Holce ale zastavila tyč třinecké klece. Hosté to v závěrečných minutách zkusili bez brankáře, tento risk se ale Motoru nevyplatil. Patrik Hrehorčák ve středním pásmu ukradl kotouč a poslal jej do prázdné branky hostí. Třinec - Motor 9:7.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Jsme rádi za tři body, za výkon ale už ne. Hlavně v defenzívě, kdy si doma necháme dát sedm gólů. Nebyl to dneska trenérský večer, kluci ale ve finále zabrali a ukázali spoustu charakteru. Byli schopni dát branky a překlopit zápas na naší stranu. Za to jsem rád, za nasazení a obrat v zápase, za výkon už tak moc ne. Po první třetině bylo klukům ukázat věci, ve kterých hoříme. Dvakrát jsme si nechali dát gól do prázdné branky, myslím, že hosté to sehráli velmi dobře a ukázali nám lekci z produktivity.“

Václav Prospal (HC Madeta Motor České Budějovice): „Není moc co hodnotit. Dvakrát jsme vedli o tři branky, zápas jsme ale nedotáhli do vítězného konce. Hodnocení proto kladné není. Tohle se nám nestalo poprvé, bohužel jsme opět nedotáhli do konce dobře rozehraný duel. Možná to bylo o nezkušenosti, možná o tom, že jsme sedm z devíti branek dostali z dorážek. Na druhou stranu, když vedete dvakrát o tři góly, udělají se chyby v přečíslení a v obranném pásmu, pak se to na nás nabalí a to se děje celý rok. A to jsme dnes měli velmi slušnou produktivitu.“


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice