Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězství pro klid před reprezentační pauzou

02.11.2019 · Michal Samiec
Oceláři domácí dvojzápas ve dvou dnech nakonec zvládli z padesáti procent. Po včerejší těsné porážce dnes uspěli v utkání s Litvínovem, jehož střelce dokonale vynuloval brankář Bartošák. Třinečtí hokejisté tak vyhráli proti Vervě i druhý domácí zápas sezóny a celkově s tímto soupeřem zvítězili již podvanácté v řadě.
17.kolo, sobota 2.11.2019
Třinec
Litvínov
2:0
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 2. Hrňa (P. Vrána), 37. P. Vrána (M. Doudera). Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 467. Střely na branku: 38:27. Střely mimo: 10:11. Zblokované střely: 14:17. Hity: 9:11. Vhazování: 43:31. Průběh utkání: 2:0. 
HC Oceláři Třinec: Bartošák – Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galviņš – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – D. Kofroň, Polanský, Martynek – Hladonik.
HC Verva Litvínov: Honzík – L. Doudera, Jánošík, Ščotka, Baránek, Pavelka, Štich, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl, Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek – Kašpár, Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.

Komentář k zápasu

Začátek už druhého měření sil mezi Litvínovem a Třincem, které bylo v této základní části naplánováno na třinecký led, patřil Ocelářům. Již na konci první minuty ujel do samostatného úniku Marcinko. Zkoušel na Honzíka blafák do bekhendu, ale neuspěl. O pár sekund později si vynutil faul Hübla Michal Kovařčík a domácí potrestali vyloučení velezkušeného litvínovského forvarda okamžitě. Podobně jako v utkání na Kladně před šesti dny dokázal Erik Hrňa bleskově napálit Vránou vyhrané vhazování a vymetl růžky Honzíkovy branky. Následně měli přesilovku i hosté, ale nedokázali ji využít. Největší šanci Litvínova měl na sklonku deváté minuty Kašpar, který s pomocí teče o Vránovy nohy pořádně protáhl Bartošáka. Dobrou příležitost měli i tři a půl minuty před koncem první třetiny Polanský, kterému poslal puk před branku Martynek, ale nedokázal bekhendem gólově zakončit. V první třetině byli mírně střelecky aktivnější Litvínovští, ale jediná branka stačila Třinci k vítězství v této části hry.

Do prostřední třetiny Oceláři vstoupili mnohem aktivněji, než jak končili první třetinu. Po dvou minutách dostali Třinečtí možnost hrát druhou přesilovku v zápase, ale největší šanci nevyužil Chmielewski, který dostal nabito zpoza branky od Draveckého, a následně s dorážkou neuspěl ani Kundrátek. Další velkou šanci měl v polovině utkání Vrána – tentokrát centr první formace byl úplně sám na slotu, ale jeho střelu vyrazil přesunující se Honzík. Na konci třinácté minuty Oceláři docílili branky, která ale neplatila. Jiří Polanský využil z předbrankového prostoru nabídku od Gernáta, ale videorozhodčí nakonec hlavnímu sudímu nahlásil, že těsně před tím byla posunutá litvínovská branka. Nutno dodat, že Třinečtí byli potrestaní dvakrát – neplatil jejich gól a ani nebyl potrestán hostující brankář, byť se jednalo z jeho strany o vědomé jednání. O dvě minuty později měl velkou šanci Martynek, kterému ale puk v poslední chvíli při pokusu o blafák sjel z čepele. Regulérního gólu se Oceláři dočkali při hře čtyři na čtyři. Petr Vrána využil clony Stránského před brankou, Honzík Vránův pokus ze zápěstí neviděl, a tak se Třinečtí radovali podruhé. Velkou šanci měl ještě v poslední minutě druhé třetiny Chmielewski po vyjetí s pukem zpoza branky, ale opět neměl seřízená mířidla. I ve druhé části hry tak padla jediná branka a opět do litvínovské sítě.

Do třetí třetiny tak oba týmy vstupovaly za stavu, kdy Oceláři měli náskok dvou zásahů. Aktivita v prvních minutách závěrečné části normální hrací doby byla ale jednoznačně na hokejkách domácích hokejistů. V páté minutě měl velkou šanci po přihrávce Stránského v akci dva na jednoho Chmielewski, ale opět selhal. Teprve poté se začali osmělovat i hosté, do vyložených šancí se však nemohli probojovat, obrana Ocelářů pracovala bezchybně. Šanci dostat se v posledních minutách do zápasu měli Litvínovští poté, co domácí špatně střídali a rozhodčí jich napočítali na ledě při hře šest. Hra se dvě minuty odvíjela před Bartošákem, ale Verva se k brance a vlastně ani větší šanci neprobojovala. Další podobná příležitost přišla pět a půl minuty před třetí sirénou po zákroku Galviņše. Hosté neskórovali ani z této šance, naopak v oslabení nejprve vedl puk tak dlouho, až se do šance dostal Stránský a následně mohli domácí skórovat i po kombinaci mezi Douderou a Marcinkem. Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny odvolali hosté z branky Honzíka a následně byl blízko skórování Petružálek, ale zblízka neposlal puk do třinecké svatyně. Závěr Oceláři zvládli a Bartošák udržel druhé čisté konto ve třineckých barvách.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Jsme rádi, že jsme po těžkém zápase se Spartou pokračovali v tempu, jaké bylo včera. Kluci odehráli dobré utkání, přesně takové, jaké jsme chtěli. Převážně jsme hráli v útočném pásmu, vypracovali jsme si hodně šancí a Litvínov podržel dobrým výkonem Honzík."

Radim Skuhrovec (HC Verva Litvínov): "Třinec byl jednoznačně lepší ve všech aspektech hry. Převyšoval nás v osobních soubojích, bruslení. Jen díky dobrému výkonu našeho brankáře nebylo to skóre jiné. Netlačíme se do branky, málo střílíme. Třinec zaslouženě vyhrál."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice