Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářům se v Plzni nedařilo

26.10.2019 · Daniel Ježek
Hráči s drakem na prsou v sobotu dohrávali utkání třináctého kola na ledě Plzně, úřadujícím mistrům se však na západě Čech nedařilo. Třinečtí prohráli 1:6, jedinou trefu Ocelářů zapsal Tomáš Marcinko. Příležitost odčinit neúspěch budou mít Slezané již v neděli, kdy hrají v Kladně.
13.kolo, sobota 26.10.2019
Plzeň
Třinec
6:1
LOGSPEED CZ Aréna
Třetiny: 3:0, 0:1, 3:0  Branky a nahrávky: 6. Eberle (Straka, Kodýtek), 12. Eberle (Kodýtek, T. Voráček), 18. Eberle (Kodýtek), 51. Rob (Gulaš, Moravčík), 51. Gulaš, 54. Gulaš (Mertl) – 25. Marcinko (Hrňa, Gernát). Rozhodčí: Kika, Pešina – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 8:3, navíc Houdek (PLZ) - D. Musil (TRI) oba 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 449. Střely na branku: 36:24. Zblokované střely: 4:14. Hity: 8:1. Vhazování: 21:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.  
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, T. Voráček – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Vracovský, Kracík, R. Vlach – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Rob, Kolda, Kantner.
HC Oceláři Třinec: Bartošák (od 12. min. Kváča) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Roth – M. Kovařčík, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, Polanský, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň.

Komentář k zápasu

Oceláři nezahájili duel na ledě plzeňské Škodovky vůbec dobře. Domácí se již v šesté minutě dostali do vedení, když přečíslení po Strakově přihrávce přesnou střelou vyřešil Jan Eberle. Ani v dalších minutách se Třineckým nedařilo více ohrožovat branku domácího celku, další vzrušení tak nabídla až dvanáctá minuta. Nenápadně vypadající bekhendové nahození Jana Eberleho z velice ostrého úhlu propadlo Patriku Bartošákovi do sítě, pro startujícího brankáře Ocelářů to byl poslední okamžik sobotní dohrávky, po zbytek zápasu třineckou branku strážil Petr Kváča.

Hráči s drakem na prsou mohli na úvodní dvě branky domácích odpovědět v početní výhodě ze třinácté minuty, přesilovku ale Oceláři nesehráli dobře. V šestnácté minutě si první těžký zákrok připsal Kváča, který zneškodnil akci Čerešňáka. V osmnácté minutě už však i druhý gólman Ocelářů lovil kotouč ze své sítě. Jan Eberle dostal přihrávku do předbrankového prostoru, svižnou střelou do horních pater branky pak zkompletoval hattrick.

Hosté tak do prostřední dvacetiminutovky vstupovali s tříbrankovým mankem, to mohli Slezané zmenšit v početní výhodě z první minuty třetiny. Slezané se ale opět nedostali k vážnějšímu ohrožení Frodlovy svatyně, po ubráněném oslabení navíc Jan Eberle v další velké šanci trefil břevno třinecké branky. V pětadvacáté minutě už se Oceláři zapsali do listiny střelců, Tomáš Marcinko dorazil za ležícího Frodla střelu Hrni. Branku sudí posvětili i po trenérské výzvě domácích.

Další minuty druhého dějství nabídly hokej nahoru – dolů, šancí však bylo pramálo. Kváča musel likvidovat pokusy Roba a Eberleho, Frodl byl zase v permanenci při třetí přesilovce Ocelářů v závěrečné pětiminutovce třetiny, do dobrých šancí se dostali především Marcinko a Kundrátek. Ani tato početní výhoda však nebyla využita.

Také v úvodu poslední periody měli Oceláři možnost zahrávat přesilovou hru, ani čtvrtou šanci však Slezané v branku nepřetavili. Svěřencům hlavního trenéra Václava Varadi se v dohrávce třináctého kola ve hře s jedním mužem v poli navíc vůbec nevedlo, což dokumentovala také pátá nevyužitá přesilovka z osmačtyřicáté minuty. V oslabení navíc mohl čtvrtou branku domácích přidat Mertl, v sólu ale neuspěl.

To domácí si první početní výhodu zahráli až v padesáté první minutě a okamžitě ji využili. Milan Gulaš našel Luboše Roba, který z první propálil přesunujícího se Kváču. Plzeňský kapitán se za dalších dvacet vteřin dostal do úniku, ve kterém byl faulován Rothem, Milan Gulaš nařízené trestné střílení chladnokrevně proměnil a popáté rozvlnil síť třinecké branky. Tentýž hráč se opět radoval po dalších třech minutách, Milan Gulaš využil nabídky Mertla a propálil Kváču mezi betony. Další změnu skóre již zbývající minuty zápasu nenabídly, Oceláři tak v Plzni prohráli 1:6.

Foto v článku: Roman Turovský.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Pomohly nám tři rychlé branky, trošičku to z nás spadlo. Třinec je zkušený a silný tým, který ve druhé třetině srovnal. My to ale dokázali ubránit a v poslední třetině se drželi herního plánu. Dávali jsme jednoduše puky na bránu, z toho padly branky. Byť to výsledkově vypadá jako jednoznačný zápas, tak to vůbec lehké nebylo. Kluci odvedli velmi dobrou práci především v oslabení, ve kterých jsme ani jednou neinkasovali.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Zápas ovlivnila první třetina, kdy jsme dostali dva laciné góly a domácí chytli slinu. Utkání se lámalo ve druhé třetině, kdy to bylo 3:1 a my nedali gól v přesilových hrách. To se opakovalo ve třetí třetině, kdy jsme opět měli početní výhody a nevyužili je. Domácí naopak jedinou přesilovku zužitkovali. Byl to pro nás smolný zápas. Dva góly, které inkasoval Patrik Bartošák, byly hodně slabé, on i celý tým se musí zlepšit. Dnes to nebylo ono. Utkání si zanalyzujeme a když ucítíme, že je potřeba něco z tohoto zápasu vypíchnout, tak to klukům určitě předáme. I kdyby to byly negativní věci.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice