Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelecká aktivita nestačila, Oceláři podlehli Dynamu

18.10.2019 · Daniel Ježek, Foto: HC Dynamo Pardubice
Hráči s drakem na prsou se v jedenáctém kole představili na ledě Pardubic, na cestu domů si však žádný bod nepřibalili. Oceláři sice svého soka výrazně přestříleli, špatná koncovka ale nedovolila Slezanům zvítězit. Trefy Třince zaznamenali Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko.
11.kolo, pátek 18.10.2019
Pardubice
Třinec
5:2
enteria arena
Třetiny: 0:0, 2:1, 3:1  Branky a nahrávky: 21. Harju (Látal), 24. Hovorka (J. Kolář, Harju), 43. Matýs (Machač), 59. R. Kousal, 60. Mandát – 39. Dravecký (M. Kovařčík), 51. Marcinko (P. Vrána, M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 327. Střely na branku: 26:44. Zblokované střely: 6:16. Hity: 7:9. Vhazování: 38:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.  
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Blümel – Machač, Pochobradský, Matýs.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Gernát, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvinš, D. Musil – Hrehorčák, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Kofroň – Hladonik.

Komentář k zápasu

Do zápasu jedenáctého kola lépe vstoupili hostující Oceláři. Hráči s drakem na prsou si od úvodního vhazování vypracovávali střelecké příležitosti, Slezané ale dlouho nemohli překonat dobře chytajícího Kacetla. Hned ve druhé minutě v dobré šanci ztroskotal Hrňa, když netrefil mezírku mezi betony domácího gólmana. V desáté minutě pak tentýž hráč nedokázal přesně vystřelit v přesilové hře, střelu z mezikruží dokázal Kacetl opět vytěsnit.

Pardubice se poprvé do vážnější šance dostaly až v minutě šestnácté, kdy hrály svou první přesilovou hru. V početní výhodě měl na levé straně nabito Hovorka, Kváča ale předvedl pohotový zákrok betonem. Podobně se třineckému brankáři vedlo také v poslední minutě periody, kdy se skvělým způsobem přesunul proti ráně Blümla z první.

Na první branku se tak muselo čekat do začátku druhé dvacetiminutovky, radovali se hokejisté domácího celku. Johan Harju před třineckou brankou dokázal ze vzduchu trefit kotouč tak, že Kváča neměl šanci zasáhnout. Oceláři se na branku Pardubic pokusili reagovat tlakem a několika střeleckými příležitostmi, skóre se však opět měnilo na straně domácích. Harju v protiakci nastřelil kotouč do předbrankového prostoru, kde se nejlépe orientoval Marek Hovorka.

Dvě vstřelené branky dodaly domácím sebevědomí a byli to právě Východočeši, kdo byl v dalších minutách prostřední dvacetiminutovky aktivnější. Domácí několikrát těsně minuli Kváčovu branku, nejblíže k další trefě byl v třicáté minutě Pochobradský. V minutě následující si domácí vybojovali další přesilovku, tu ale nezužitkovali. Radovali se tak hosté. V devětatřicáté minutě se po přihrávce Michala Kovařčíka ke střele z první dostal Vladimír Dravecký, slovenský forvard nepříliš tvrdým pokusem poprvé v zápase překonal Kacetla.

Oceláři tak do závěrečné třetiny vstupovali s jednobrankovým mankem, to se ale velice rychle zdvojnásobilo. Na začátku čtyřicáté třetí minuty třinecké defenzívě ujel Ondřej Matýs, který brejk chladnokrevně proměnil. Oceláři následně začali soustředit vše do útoku, ke snížení byli velice blízko. Dravecký ani Hrehorčák ale v dobrých příležitostech neuspěli. Slezané si následně zahráli početní výhodu po faulu Hollanda, kromě Douderovy střely ale strážce domácí svatyně nemusel nic řešit.

Kontaktní branku tak nabídla až jednapadesátá minuta. Oceláři se dokázali prosadit v kratičké přesilovce, kdy dobrou akci Vrány k dokonalosti dotáhl Tomáš Marcinko. Hráči s drakem na prsou pokračovali v útočné aktivitě, čímž domácím umožňovali rychlé výpady do otevřenější obrany. Jednu z protiakcí mohl ve čtvrtou trefu přetavit domácí Kousal, Kváča však byl připraven. Vyrovnat na druhé straně naopak ve velkých šancích mohli Kofroň s Adamským, ani jeden ale Kacetla nepropálil.

Oceláři to ještě v závěru utkání zkusili při hře se šesti hráči v poli, po Vránově pobídce byli blízko k vyrovnání Marcinko s Polanským, ani jeden ale nedokázal zasunout kotouč za již překonaného Kacetla. Minutu před koncem pak trefami do prázdné branky vítězství domácích potvrdili Robert Kousal a Jan Mandát. Oceláři tak na ledě Dynama padli 2:5.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Dynamo Pardubice): „Dokázali jsme přestát první třetinu, ta pro nás byla hodně těžká. Stav byl pro nás po první třetině osvobozující a potom dva góly, které padly po tlaku do brány, určily ráz utkání. Ubránili jsme spoustu oslabení, kluci tomu dali i bojovnost a obětavost, což nám chybí, a měli jsme i štěstí. V závěru jsme mohli dostat vyrovnávací gól, nakonec ale parádní tři body pro nás.“

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Samozřejmě jsme jeli do Pardubic s tím, že chceme vyhrát, ale bohužel se nám to nepodařilo. Bojovnost, nějaká snaha a chtění, že chtěli kluci vyhrát, to se jim upřít nedá, ale bohužel vždycky z našeho tlaku, kdy jsme se tlačili na soupeře, tak nám ujeli, někde jsme propadli. Špatně jsme pinčovali v útočném pásmu, chyběl nám třetí hráč nahoře a vždycky z tlaku jsme dostali gól. Byli jsme potrestaní, naopak jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme neproměnili a nepomohli jsme si ani v přesilových hrách, což si myslím, že nás potom stálo dnešní zápas.“

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec