Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři protrhli střeleckou smůlu, vítězí v Brně

18.09.2009 · Roman Zajíček, Michal Samiec
Oceláři v dnešním zápase pátého kola extraligy na brněnském ledě haly Rondo znepříjemnili debut trenéra domácích Pazourka. Na výsledku 1:5 se kromě výborného Tomáše Duby velkou měrou podílel kapitán hostí Jan PETEREK, který vstítil dvě branky a na další přihrál.
5.kolo, pátek 18.9.2009
Kometa Brno
Třinec
1:5
Třetiny: 0:1, 0:3, 1:1  Branky a nahrávky: 47. Bičánek (Dopita, Erat) - 15. Seman (Peterek), 27. Tomas (Polák, Polanský), 27. Peterek (Malec), 37. Balej (Kohn), 55. Peterek (Martynek, Malec). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 8:7, navíc Svoboda - Polanský oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 0:3, 1:4, 1:5. 7200
Trvaj (od 37. Hylák) - Koma, Bičánek, Kempný, Kántor, Houdek, Zubíček, Mojžíš, Ovčačík - Erat, Selinger, Vondráček - Dopita, Svoboda, Brabenec - Dlouhý, Vorel, Korhoň - Šindel, Klimt, Ludvík.
Duba (Hamerlík) - Hrabal, Seman, Cartelli, Malec, Lojek, Výtisk, Andersons, Zíb - Martynek, Polanský, Toman - Květoň, Peterek, Polák - Růžička, Balej, Kohn - Kanko, Kútny, Ostřížek.

Komentář k zápasu

Pod novým trenérem Pazourkem vlétla Kometa do zápasu aktivně a hned od začátku se snažila překonat Dubu. Prvním pokusem se prezentoval Brabenec, ale našel jen připravené Dubovy betony. O chvíli později vyslal Erat do zakončení kolegu z útoku Selingra, bohužel pro Kometu byl Duba opět připraven. Třinecká jednička se musela neustále ohánět. Nadvakrát se jej snažil překonat Dlouhý, jenže znovu se ukázal brněnský problém - proměňování šancí.

A tak se konečně do hry mohl dostal také Třinec. Květoň vysunul krásnou uličkou do brejku Martynka, který ale nedokázal brněnského gólmana překonat. Ten se u pravé tyče roztáhl a nedopustil zasunout kotouč za svá záda. Hosté se tlačili do zakončení mnohem častěji. Nebezpečně pálil kupříkladu Balej, který si i dojel posléze pro odražený kotouč, Trvaj byl pro tento moment proti. Nicméně další pokus Třineckých byl již využit. Peterek se obtočil kolem brány, přesným pasem našel mezi kruhy nachystaného Daniela Semana, pro kterého nebyl problém dostat kotouč za bezmocného brněnského gólmana - 0:1. Brněnský tým byl zaskočen, leč snažil se něco udělat s nepříznivým výsledkem. Jenže doplácel na střeleckou nemohoucnost. Tu dokumentují pokusy Vorla, jenž se ocitl sám před Dubou a následná tvrdá bomba Kempného mířicí do tyče. První dvacetiminutovka tedy skončila 0:1.

Druhá třetina měla z pohledu brněnského diváka katastrofální scénář. Ač se Kometa snažila a měla jasné brankové příležitosti, góly střílel pouze Třinec. Ten doslova vyučoval hodiny extraligy. Zmar na hokejkách brněnských hráčů dokumentují stoprocentní šance Ludvíka a Kántora, oba jen nechali vyniknout Dubu, kterému sice kamsi zmizela obrana, leč třinecký brankář si poradil. A tak začali padat branky na opačné straně. Do rychlého kontru se dostala trojice Polák, Polanský a zakončující Roman Tomas , který se dostal k odraženému puku a trefil se pod Trvajovo víko - 0:2. O čtyřiatřicet vteřin později znovu svítilo světlo za bezmocným Trvajem. Nepozornosti v obraně domácích využil zkušený extraligový mazák Jan Peterek - 0:3.

Pavel Pazourek si vyžádal time out a po něm přišla tutovka Erata, který se otočil kolem brány a pokoušel se puk zasunout za Dubu, ten se ale po něm tygřím skokem vrhl a nedovolil Brněnským korekci ve skóre. Tato možnost jen dokumentovala celkovou střeleckou nemohoucnost Komety. Jak se dávají góly, ukázal Josef Balej, který jednak využil nekoncentrovanost obrany a jednak vyhnal Trvaje ze své klece - 0:4. V závěru druhé dvacetiminutovky zazdil jednu z mnoha tutovek Kempný, dopadl však jako jeho kolegové z kádru - bez úspěchu. Po dvou třetinách stav 0:4 a prakticky rozhodnuto.

Třetí část hry se prakticky dohrávala. Kdo si odveze z Brna body, bylo rozhodnuto již po dvou třetinách. A Kometa chtěla alespoň malinko potěšit vyprodanou halu. O kýženou branku a pokoření Duby se postaral střelou od modré Radim Bičánek - 1:4. Halou se poté ozývalo "vyrovnat, vyrovnat", nicméně ze strany Brna již další gól k vidění nebyl, naopak hosté přidali ještě jeden hřebíček do brněnské rakve. Jan Peterek dorazil Martynkovu střelu a připsal si svůj druhý gól a celkově třetí bod v utkání - 1:5. Pak se hra často kouskovala a o jediný rozruch v hale se starali domácí fanoušci, kteří neunávně povzbuzovali a vytvořili i mexickou vlnu. To bylo ze strany Brna asi jediné pozitivum v utkání. Třinec si po zásluze odvezl tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Kometa Brno): "Celkový výsledek je pro naše hráče hodně krutý. Bohužel se nám nepodařilo proměnit jasné šance a soupeř naopak využil velkých chyb v naší obraně. Čeká nás těžký program, musíme bojovat, nic jiného nám ani nezbývá. Koneckonců porazit může každý každého".

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Výsledek vypadá jednoznačně v náš prospěch, ale nebylo to tak. Odehráli jsme těžké utkání a můžeme za body děkovat Tomáši Dubovi, který chytal fantasticky. Svým výkonem dodal týmu klid. Konečně jsme dali také branky, v předchozích zápasech jsme měli problémy s koncovkou."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice