Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři bojovali, tři body nakonec bere Zlín

14.09.2018 · Daniel Ježek
Hráči s drakem na hrudi k úvodnímu duelu Tipsport extraligy zavítali do Zlína, kde se na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky utkali s Berany. Domácí v polovině utkání vedli o tři branky, Slezané dokázali manko korigovat na rozdíl jediné přesné trefy. Tři body nakonec však zůstaly ve Zlíně.
1.kolo, pátek 14.9.2018
Zlín
Třinec
4:2
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 9. E. Kulda (Šlahař), 14. Popelka (P. Sedláček, Karafiát), 33. Herman (J. Ondráček), 60. Kubiš – 47. Adamský (Svačina, D. Musil), 48. Chmielewski (Marcinko, Gernát). Rozhodčí: Hradil, Horák – Špůr, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 674. Střely na branku: 31:31. Zblokované střely: 2:4. Hity: 23:12. Vhazování: 25:36. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.  
PSG Berani Zlín: J. Sedláček – Freibergs, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 33. min. Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman – Roberts Bukarts, Marcinko, Chmielewski – Adamský (A), R. Vlach, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Viedenský, Hrňa – Hladoník.

Komentář k zápasu

Utkání prvního kola mezi Berany a Oceláři začalo pěkně zhurta. Již ve druhé minutě musel Hrubec likvidovat pokus domácích, o chvíli později pak na druhé straně se svým průnikem neuspěl Vlach. Hráči s drakem na hrudi si ve čtvrté minutě zahráli první početní výhodu, tu ale nevyužili. Skóre se tak poprvé měnilo až v minutě deváté. Ke spokojenosti většiny přihlížejících se trefili domácí, Hrubce po Krajíčkově chybě prostřelil Edgars Kulda.

O další trefu Zlína se ve dvanácté minutě mohl pokusit Popelka, ten ale při svém průniku neuspěl. Důvodem mohl být faul vracejícího se Krajíčka, Berani ale nabídnutou přesilovku nevyužili. Pouhé dvě vteřiny po návratu třineckého kapitána na led se však ševci znovu radovali. Michal Popelka se dostal k vyražené střele Sedláčka a uklidil kotouč do branky.

Hned na to mohli další branku přidat unikající Kubiš s Fořtem, Hrubec ale tentokráte dokázal domácí útočníky zastavit. Na druhé straně pak své štěstí zkoušeli Chmielewski, Marcinko či Dravecký, ani jeden z hráčů Třince ale brankáře Sedláčka nepřekonal.

Do prostřední dvacetiminutovky Oceláři vstoupili v početní výhodě, tu ale zužitkovat nedokázali. Podobně si o pár minut později vedli i domácí, jejichž přesilovku předčasně ukončilo chybné vhazování v útočném pásmu. Hra ve čtyřech ale nic zajímavého nenabídla. Chvíli po uplynutí poloviny duelu pak Berani dostali možnost další početní výhodu, tu již dokázali využít. Jakub Herman dostal namazáno před prázdnou branku, z bezprostřední blízkosti se zlínský útočník nemýlil.

Po třetí inkasované brance došlo v třineckém brankovišti ke změně, když Hrubce vystřídal Peter Hamerlík. Slovenský gólman musel hned po dvou minutách na ledě řešit zapeklitou situaci po Fořtově střele, ve spolupráci s obránci ale Hamerlík vše zvládl. Oceláři se do druhé přestávky ještě pokoušeli o korekci nepříznivého stavu, Chmielewski ani Hladonik ale neuspěli.

Třetí třetina začala z pohledu Ocelářů velmi dobře. Slezané sice nejprve nedokázali využít početní výhodu ze čtyřiačtyřicáté minuty, o tři minuty později se již Třinečtí radovali. Martin Adamský dostal nabito na levou stranu kluziště a svou nechytatelnou ránou poprvé rozvlnil síť Sedláčkovy branky. Na trefu třineckého rychlíka za další minutu a půl navázal Aron Chmielewski, který v předbrankovém prostoru dorazil kotouč po Marcinkově přiťuknutí.

Oceláři cítili šanci na vyrovnání a zisk bodů, v šestapadesáté minutě byl hodně blízko ke skórování Tomáš Marcinko, který ale nedokázal propálit klečícího Sedláčka. Slezané v závěrečné minutě zkusili i hru bez brankáře, tento risk ale potrestal Pavel Kubiš, který trefou do prázdné branky pečetil zlínskou výhru.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): "Radujeme se z vítězného utkání, přáli jsme si na úvod vyhrát. Dvě třetiny odpovídaly našemu zápasovému plánu, který byl podpořený výborným výkonem gólmana Jakuba Sedláčka. Třinec hrál nás ve třetí třetině vabank, napadal nás, měli jsme s tím problémy. Klepali jsme se o výsledek, podařil se nám až brejk do prázdné brány. Z naší strany jsme odehráli podařený zápas. Musíme poděkovat všem hráčům, protože led nebyl kvalitní, podmínky byly špatné, k tomu velké horko. Ztratili jsme hodně sil a jsme rádi za tři body."

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Byl to první zápas, začátek sezony. Chtěli jsme na úvod bodovat a vyhrát, což se nám nepodařilo. V první třetiny šel soupeř po našich chybách do vedení a za nepříznivého stavu se poté již těžko otáčí výsledek, Zlín hraje zkrátka jednoduše. Druhou třetinu jsme byli všude o krok později, a to nás ještě podržel gólman. Jsme spokojení se třetí třetinou, dostali jsme se do řady šancí, z čehož přišly dva góly. Bohužel na dvacet minut se nedá hrát. Prohráli jsme, jedeme ze Zlína bez bodů a musíme se připravit na další zápas."