Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bravo! Oceláři bodově loupili v neoblíbeném Zlíně!

17.11.2017 · Martin Stebel
Tak se nám to líbí, pánové! Vysoké tempo hry, aktivní forčeking a precizní defenzivní činnost - to byly hlavní atributy, které vedly k úspěchu Ocelářů během svátečního souboje na zimním stadionu Luďka Čajky. Svěřenci trenérského dua Varaďa-Zadina dokázali protivníka z Baťova města pokořit poměrem 3:1. Premiérové branky v rámci extraligy zaznamenali Vít Christov a Michal Kovařčík, úvodní trefu obstaral Tomáš Linhart.
22.kolo, pátek 17.11.2017
Zlín
Třinec
1:3
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 0:2, 0:0, 1:1   Branky a nahrávky: 44. Fořt (Okál) – 9. Linhart (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 18. Christov (Polanský, Dravecký), 49. M. Kovařčík (Kofroň, M. Doudera) Rozhodčí: Konc, Štefík – Kis, Šefčík. Vyloučení: 2:2 Využití: bez využití Střely na branku: 32:31 Zblokované střely: 10:9 Hity: 12:5 Vhazování: 32:46 Diváci: 3783 Nejlepší hráči utkání: Zdeněk Okál - David Kofroň 
Aukro Berani Zlín: Kašík – Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – Okál, Fořt, O. Veselý – Kubiš, Fryšara, J. Ondráček – P. Sedláček, Popelka.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil, Jank, Adámek, Bartko – Rákos, Marcinko, Irgl – Chmielewski, Mikulík, Cienciala – Polanský, Dravecký, Christov – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Od začátku utkání bylo zcela patrné, že Oceláři chtějí napravit dojem z minulého vystoupení, kdy neuspěli na kluzišti Olomouce. Ani v Baťově městě ještě Třinec nemohl poslat do hry některé zkušenější hráče. Do hry nezasáhl Krajíček, Adamský, Růžička či Petružálek. Úvodní šanci měl na své holi Rákos, který obdržel nahrávku z pravého křídla. Kašík však ze své branky povyjel a byl u kotouče o zlomek vteřiny dříve.

Další možnost měl Ondřej Kovařčík a poté uzdravený Zbyněk Irgl, v obou případech ale zlínský gólman ucpal prostor u svých tyčí. Oceláři se však po zásluze dočkali vedoucí branky. Okamžitě po buly se ke kotouči dostal Michal Kovařčík, domácí brankář jeho střelu neudržel, vyrazil kus černé gumy na levý kruh, kde číhal nikým nehlídán Tomáš Linhart, který pohotovou střelou k tyči nezaváhal.

Možností na straně Zlína bylo jako šafránu. Za zmínku stojí snad jen symbolická aktivita Sedláčka a poté obránce Petrana. Oba pokusy však bez problémů Hrubec zpacifikoval. Hosté se druhé trefy dočkali tři minuty před závěrem úvodního dějství. Výbornou práci odvedl Jiří Polanský, který ze své obvyklé pozice u zadního hrazení našel zpětnou nahrávkou Víta Christova. Třinecký mladíček nadvakrát překonal Kašíka a mohl tak oslavit premiérovou trefu v nejvyšší české soutěži!

Druhá část začala mírnou převahou domácích Beranů, jenže Bukarts ani Žižka nezamířili podle svých představ. Skórovat se nepovedlo ani Okálovi, jenž si nabruslil do útočného pásma, kde z otočky našel Veselého, jehož dorážku bravurně zlikvidoval Šimon Hrubec.

Úspěchem neskončila ani další souhra Aukra. V polovině základní hrací doby se připomenul domácí junior Fryšara, na jehož střelu z mezikruží zápěstím dokázal hostující brankář adekvátně zareagovat. Iniciativou hýřil i třinecký šikula s číslem 92 - Vít Christov. Ten mohl přidat svůj dnešní druhý gól, ale pohledná kombinace s Polanským na jeden dotek nepřinesla žádaný efekt.

Minutu před koncem druhé části byl Zlín blízko kontaktnímu gólu. Obránce Tomáš Žižka nemířil špatně, ale jeho nadějný pokus na poslední okamžik vytěsnil Šimon Hrubec ramenem mimo prostor tří tyčí.

Snižující branky se domácí publikum dočkalo v minutě 44. Rychlou a přesnou souhru gólově zhodnotil střelou z mezikruží do poloodkryté klece Tomáš Fořt, který těžil ze spolupráce se Zdeňkem Okálem. Další šance Aukra byly k vidění během početní výhody při vyloučení Linharta. Berani zkoušeli pálit ze všech pozic, ale spolehlivý Hrubec odolával. Ve vlastním oslabení navíc ujel Tomáš Marcinko, jenže v samostatném úniku na Kašíka nevyzrál.

Oceláři si své dvoubrankové vedení vzali zpět dvanáct minut před koncem. Od levého hrazení nahazoval z otočky David Kofroň, před Kašíkovou brankou duchapřítomně přizvedl kotouč Michal Kovařčík a rovněž on zaznamenal svůj první extraligový gól!

Inkasovaný gól očividně nahlodal sebevědomí domácího celku. V třinecké přesilovce mohl hostující náskok navýšit Rákos či Doudera, ale oba pokusy zlínský brankář s potížemi zlikvidoval. Obrovskou šanci měl na své na hokejce necelé tři minuty před koncem Antonín Honejsek, ovšem před opuštěnou brankou totálně selhal, když netrefil zcela volný kotouč. Zlín ještě zkusil hru bez gólmana, ale vše marné, Slezané už žádné drama nepřipustili. Oceláři tak vezou ze Zlína mimořádně cenné tři body!

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Aukro Berani Zlín): "Musím Třinci pogratulovat, vyhrál zaslouženě. Nemohli jsme se pořádně dostat do zápasu, soupeř výborně bránil, blokoval střely. Dvě chyby v první třetině znamenaly dva inkasované góly. Třinec navíc hrál disciplinovaně, neměli jsme moc přesilovek. K většímu náporu jsme se dostali až ve třetí třetině, ale puky se odrážely jinam, než jsme chtěli. Výhra soupeře je zasloužená."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsem hrozně rád za výsledek. Měli jsme parádní nástup, kdy jsme svým pohybem dělali zlínské obraně velké problémy. Mrzí nás, že jsme nedali další góly, které by otupily domácí mužstvo. V dalším průběhu Zlín zabral a udělal nám to hodně těžké. Ve druhé části jsme ubránili oslabení, blokovali jsme střely. Po kontaktní brance domácích se nám dařilo jejich útoky odrážet a odměnou nám byla třetí trefa. Po taktické stránce kluci předvedli výborný výkon. Bylo tam nasazení a bojovnost, což jsou vlastnosti, které nám minule chyběly."