Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Další domácí úspěch, jihlavská Dukla poražena

22.10.2017 · Michal Samiec
Oceláři hráli v tomto týden třikrát doma a potřetí se jim podařilo svého soupeře porazit. V neděli odpoledne se ve Werk areně představila jihlavská Dukla, která jela k ligovému utkání do Třince po 12 letech. Hosté však neskórovali, tři body berou Slezané.
16.kolo, neděle 22.10.2017
Třinec
Jihlava
3:0
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala. Rozhodčí: Hribik, Pražák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 725. Střely na branku: 28:22. Zblokované střely: 17:10. Hity: 15:6. Vhazování: 33:29. Průběh utkání: 3:0. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Irgl, Rákos, Hrňa – Kvasnica, M. Kovařčík, Cienciala – Chmielewski
HC Dukla Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš, R. Hubáček, Macík

Komentář k zápasu

Dukla Jihlava se pod Javorovým představila poprvé po dvanácti letech. Utkání však v samotném úvodu sváteční hokej nepřineslo. V prvních deseti minutách Werk arena viděla pouze několik akcí, které by stály za zvýraznění. V páté minutě se po zvláštním odrazu puku po dopadu na zem dostal ke střele Adamský, ale těsně minul. Polanského formace pak měla na okamžik mírný tlak, který byl zakončen střelou Doudery těsně vedle tyčky. Na druhé straně mohl jako první skórovat Skořepa, ale jeho střelu z vrchu kruhu Hrubec kryl. O pár minut později pak vytvořil příležitost na domácí straně Chmielewski, který přihrál na modrou Linhartovi a ten trefil tyč. Následně polský útočník poslal přes klubko hráčů puk na jihlavského brankáře Voldena, jenž předvedl úspěšný zákrok lapačkou.

Na úvodní branku se v Třinci čekalo 12 minut a 54 sekund. David Musil dostal puk na střelu z první zpoza Voldenovy branky od Draveckého, Musilovu střelu tečoval na svém místečku před soupeřovou svatyní stojící Tomáš Marcinko tak šikovně, že se od tyče odrazila do norského gólmana a následně za brankovou čáru. Následně bylo obecenstvo ve třinecké aréně svědkem ještě několika slibných příležitostí. Draveckého střelu dorážel Růžička, ale bekhendem přestřelil. Aktivní byla i čtvrtá domácí pětka, po závaru této formace mohl premiérovou branku extraligové kariéry vstřelit debutant Kvasnica. Na druhé straně ujel domácí obraně Žálčík, ale toho vychytal Hrubec. V samotném závěru mohl ještě vyrovnat Tomáš Kubalík. Hostující sedmnáctka svou první střelu nasměrovala pouze do nohou Linharta, od něhož se puk ke Kubalíkovi vrátil, ale dorážka v brance domácích neskončila.

Gólový okamžik nabídla prostřední hrací doba již po necelých třech minutách. Marcinko na útočné modré předal puk Chmielewskému, který viděl úplně volného Martin Růžičku najíždějícího na středu útočného pásma. Třinecký kanonýr puk potáhl tak, aby byl Volden donucen jít na led a následně za něj zasunul puk bekhendem. Oceláři vedli od 23. minuty 2:0. Následující minuty moc vzruchu nepřinesly. To se změnilo až po polovině zápasu, kdy byly k vidění také první přesilovky. Ve 33. minutě zahrozilo u třinecké branky. Nejprve v útočném pásmu kombinující Roth s Růžičkou ztratili puk, ale přečíslení 3 na 2 hosté nezvládli, když puk nepřihrál přesně Anděl. Hráč Dukly s číslem 20 na zádech ale vše napravil o pár okamžiků později. Přesným pasem poslal do šance Macíka. Jihlavský forvard puk nezpracoval, také proto, že byl faulován Krajíčkem. Branku hosté v přesilovce nedali, i když Zdráhalovu střelu dost nebezpečně těsně vedle pravé Hrubcovy tyče tečoval Hubáček.

Další průběh druhé periody přinesl více zajímavých okamžiků. Ve 36. minutě po zaváhání v obraně Ocelářů vyjel vše hasit brankář Hrubec. Rychlejší než třinecký brankář byl ale Žálčík, který třineckou třicítku pukem prošťouchl mezi betony. Vše nakonec pro domácí zachránil na brankové čáře Doudera. O pár chvil později byla potrestána domácí lavice za příliš mnoho hráčů. Ve druhé přesilovce si Dukla žádnou gólovku nevypracovala, naopak po jejím skončení málem ujel hostující obraně z trestné se vracející Polanský. Velkou šanci si pár sekund před vypršením čtyřicáté miniuty připsali Oceláři. Svačina křížným pasem hledal u tyče stojícího Krajíčka, kterému ale branku vzal výborným zákrokem Volden.

Třetí třetina již zvrat v utkání, kdy Oceláři trpělivě navyšovali vedení, nepřinesla. Hosté šance na branky měli, ale když už domácí chybovali, jako například ve 42. minutě když Linhartovi puk přeskočil rukavici a v přečíslení se zjevil Hlinka, nevyřešili akci nejlépe. Velkou šanci měl o deset minut později Seman, který se před Hrubcem zjevil zcela sám. Nedal a udeřilo na druhé straně. David Cienciala potáhl útok čtvrté formace, moc šancí na kombinaci neměl, a tak vystřelil. Volden nepříliš těžkou střelu na lapačku k překvapení diváků propustil a domácí vedli o tři góly. Ve zbytku utkání si domácí náskok pohlídali. Svou nulu si musel třinecký brankář Hrubec zasloužit i v samotném závěru, když měl obrovskou šanci Anděl, Hrubec vykryl i dorážku.

Jihlavští potvrdili svou pověst slušného a málo faulujícího týmu. V Třinci jim hlavní rozhodčí nevyloučili za celý zápas jediného hráče. Jenže to Dukle nepomohlo. Své tři přesilovky nevyužila, netrefila se do Hrubcovy branky ani v žádném jiném okamžiku utkání, a tak pod Javorovým nechala komplet bodů. Co víc, Jihlavští ještě nevstřelili Hrubcovi v této sezóně gól – třinecký brankář s číslem třicet tak se slavným klubem drží již 120minutovou sérii bez obdržené branky.

Ohlasy trenérů