Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z Hradce odjeli Oceláři bez bodového zisku

08.01.2017 · Lukáš Foff, Martin Stebel
37. extraligové kolo proti sobě postavilo dva týmy z horních pater tabulky, rozsáhlou marodkou sužovaní Oceláři se představili na ledě hradeckého Mountfieldu. Ani třetí letošní vzájemné utkání těchto soupeřů nedopadlo pro svěřence trenérské dvojice Kýhos-Mucha pozitivním výsledkem, na východě Čech tentokrát padli 1:5. Jedinou trefu hostů měl na svědomí ve druhé dvacetiminutovce Cory Kane.
37.kolo, neděle 8.1.2017
Mountfield HK
Třinec
5:1
Třetiny: 0:0, 2:1, 3:0  Branky a nahrávky: 26. Kukumberg, 33. Picard, 53. Dej (Dietz), 57. Červený, 59. Džerinš (Picard, Šimánek) – 36. Kane (Dravecký, Irgl) Rozhodčí: Lacina, Mrkva – Kotlík, Zíka Vyloučení: 5:5, navíc Picard (MHK) 10 min. OT. Využití: 0:1 V oslabení: 1:0 Diváci: 5056 Střely na branku: 36:28 Zblokované střely: 4:3 Hity: 10:11 Vhazování: 36:42 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1 Nejlepší hráči: Alexandre Picard - Cory Kane. 
Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Čáp, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil – Červený (A), Džerinš, Šimánek – Köhler, Bednář (C), Dej – Jarůšek, Kukumberg, Picard – P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Jank, M. Doudera, Stebih, Nosek, Adámek – Irgl (C), Kane, Špirko – Dravecký, Kreps, Rákos – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Hladonik, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala.

Komentář k zápasu

Marodka Ocelářů se bohužel nezmenšuje, naopak narůstá. Do nedělního souboje tak ze zdravotních příčin nemohli zasáhnout indisponovaní - Lukáš Galvas, Josef Hrabal, Lukáš Krajíček, Martin Adamský, Martin Růžička či Ján Sýkora. Letošní první start si v extraligovém týmu připsal slovinský zadák Miha Štebih, který působí v partnerském Frýdku-Místku.

Do zápasu vstoupili domácí hokejisté velice svižně, když už v první minutě projel mezi dvěma beky Jiří Šimánek, který bekhendem poprvé prověřil nejlepšího gólmana extraligy v procentuální úspěšnosti zákroků Šimona Hrubce. O chvíli později měl šanci Jarůšek a ze vzduchu následně doklepával Jake Newton, ale ani tyto šance nebyly využity.

Hradečtí hokejisté velmi dobře bruslili a vytvářeli si slušné příležitosti. Napříkad díky dobré cloně Köhlera se ke střele dostal Štajnoch. Oceláři poprvé vystrčili růžky v 8. minutě, ale s tečí Kamila Krepse si Rybár poradil bez výrazného vzrušení. Z protiútoku přišla na řadu největší tutovka a hrdinou okamžiku se stal Šimon Hrubec. Richard Jarůšek posadil žabičku na hůl Alexandra Picarda, jenž už zvedal ruce nad hlavu, ale zapomněl na Hrubcův beton, který se zjevil na čáře bleskurychle.

V dobrém světle se ukazoval také dorostenec Jaroslav Dvořák, jenž dvakrát obehrál třineckého beka a nalil puk Tomáši Knotkovi, jenž také minul. Konec třetiny byl opět v režii Hradce, který měl první přesilovku zápasu. Při té se však do šance nedostal a Třinec ukázal nejlepší oslabení ligy v plné síle. Vzhledem k tomu, že ani Dejův bekhend nezahučel do brány, skončila první třetina bez koření hokeje. Bez gólů.

Druhá část nezačala pro domácí vůbec dobře. Místo využití toho, že Jank podruhé v zápase fauloval, přišly dva fauly i na hradecké straně a Třinec měl k dispozici více než minutu a půl dlouho dvojnásobnou přesilovku. Tu však nevyužil a krátce po jejím skončení si počínal velmi důrazně Roman Kukumberg, který plácl do kotouče a ten zaplachtil přímo do rohu Hrubcovy klece – 1:0.

Východočeši vedli zaslouženě. Mohlo to být i víc, kdyby Petr Beránek uspěl s ranou na vzdálenější tyč, ale gólman Ocelářů vystavil rezolutní stopku. 33. Minuta patřila dvojici Picard – Jarůšek. Ti si nejdříve vypracovali skvělou pozici, kterou spálil Jarůšek, ale vzápětí se puk po buly dostal ke kanadskému forvardovi a Alexandre Picard s ním vybruslil do osy hřiště a mezi rukou a tělem Hrubce našel skulinku – 2:0.

Dvougólové vedení však Mountfieldu HK nevydrželo příliš dlouho. První obrovský závar, při kterém kotouč už poskakoval do brány, se podařilo obráncům ubránit, ale oslabení už ne. V něm se po pěkném signálu prosadil Cory Kane a snížil na 2:1. Na konci třetiny měl ještě velkou šanci Jake Newton, ale ve velké rychlosti nedokázal zasunout do poloprázdné brány. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí mančaft.

Do třetí pasáže vstoupili aktivněji Lvi a vybojovali početní výhodu. V ní měl šanci Newton a po něm i Köhler, ale opět ztroskotali na Hrubcovi. Hradec kontroloval zápas a soustředil se především na obranné řady. Plány jim mohl nahlodat trest Picarda, ale oslabení sehráli domácí hokejisté skvostně.

Poslední desetiminutovku zápasu načal bleskovým sprintem kapitán Jaroslav Bednář, ale nedokázal prostrčit na úplně osamoceného Rastislava Deje. Ten si však všechno vynahradil o dvě minuty později, když jej vysunul Stanislav Dietz a slovenský štírek zamířil přesně do levého horního rohu a vrátil Hradci dvougólové vedení.

Oceláři to zkusili ještě bez brankáře a hráli tři a půl minuty před koncem přesilovku šest na čtyři. Prázdnou bránu však neomylně od vlastní modré našel Rudolf Červený a definitivně srazil vaz Slezanům. Pátý gól přibalil Třineckým na cestu ještě Andris Džerinš a připravil Ocelářům nejvyšší prohru v této sezóně.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Mountfield HK): Musím kluky pochválit, protože jsme odehráli výborné utkání. Přijel lídr tabulky, což přispělo ke kvalitě utkání. Souhlasím s kolegou, že rozhodující bylo ubráněné oslabení třech proti pěti. Jsme rádi za tři body i za to, že se nám podařilo navázat na vítězství s Libercem.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Já musím na začátek pogratulovat domácím k vítězství. Pro nás se utkání nevyvíjelo vůbec špatně, protože se nám podařilo uhrát bezbrankovou první třetinu. Jedním ze zlomových momentů byla přesilovka pět na tři ve druhé třetině, kterou jsme odehráli špatně a hned po ní jsme dokonce inkasovali gól. Bylo sice dobré, že se nám podařilo v přesilovce snížit na 1:2, ale na to už jsme nenavázali. Ve třetí třetině rozhodl třetí gól.