Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bílí Tygři byli nad síly Ocelářů

11.11.2016 · Daniel Ježek
Oceláři v devatenáctém kole na svém ledě hostili liberecké Bílé Tygry, tedy úřadující šampióny české extraligy. Velmi vyrovnaný duel nabídl jen tři branky, o jednu víc zaznamenali hosté, kteří si tak z Třince odvezli těsnou výhru 2:1. Čestný úspěch Ocelářů zaznamenal Vladimír Dravecký.
19.kolo, pátek 11.11.2016
Třinec
Liberec
1:2
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 27. Dravecký (M. Doudera, Kreps) – 12. R. Šimek (Hrabík, J. Vlach), 36. R. Šimek (Svačina, Vantuch). Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 873. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 11:17. Hity: 12:8. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Jašek.
Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc (A), Šimek, Derner, Mojžíš (A), Vitásek, Jánošík, Pyrochta – Krenželok, Jelínek, Lakatoš – Radivojevič (C), Bulíř, Bartovič – Ordoš, Vantuch, Svačina – Vlach, Hrabík, Stránský – Špaček.

Komentář k zápasu

V úvodních dvou minutách utkání se kotouč častěji nacházel v pásmu domácích, Hrubec ale žádnou složitou situaci řešit nemusel. Oceláři mohli zahrozit v minutách následujících, kdy Martin Růžička těžil z práce Marosze, později Willa ohrozil také Irgl. Brankář Bílých Tygrů byl v obou případech úspěšný.

Hokej bohatý na brankové šance pokračoval i nadále, brankář Ocelářů musel vyrazit střelu Bulíře či pokus Lakatoše, Will pak hasil šanci Adamského. Gólovku pak na holi měl hostující Ordoš, liberecký útočník ale minul bránu.

Na první přesnou trefu se tak muselo čekat do minuty dvanácté. Kryštof Hrabík nabil na modré stojícímu Radimu Šimkovi, jeho jedovatá rána cinkla o tyčku a, k radosti hloučku libereckých fanoušků, zapadla do Hrubcovy sítě.

Oba soupeři si v dalším průběhu první periody zahráli početní výhodu, ovšem bez úspěchu. Do druhé třetiny se tak šlo za jednobrankového vedení Bílých Tygrů. To mohl dorovnat Polanský, jeho sražená střela se ale otřela jen o horní konstrukci Willovy svatyně.

Velmi nadějně pro domácí vypadala také střela Petružálka z mezikruží, kotouč však mířil těsně vedle levé tyče liberecké brány. Oceláři ale dlouho smutnit nemuseli, za další minutu již bylo srovnáno. Střelu Milana Doudery smolně srazil Derner přímo k Vladimírovi Draveckému, útočník Ocelářů doslova dotloukl kotouč za Willova záda.

Další průběh hry se nesl v poněkud nervózním duchu, rozhodčí rozdali několik menších trestů za hrubost. Ani jeden tým ale své početní výhody, či hry ve čtyřech, zužitkovat nedokázal. Třetí branka tak přišla až v minutě třicáté šesté. Hosté využili chybného rozestavení Ocelářů a vyslali do sóla Radima Šimka. Liberecký bek nic nevymýšlel a střelou k pravé tyči znovu poslal svůj tým do vedení.

Slezané mohli odpovědět v přesilové hře, Martin Adamský ale z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou klec. Také do závěrečné dvacetiminutovky tak hosté vstupovali s hubeným náskokem. Ten mohli Liberečtí navýšit ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách, pokaždé po prohřešku Rákose. Bílí Tygři ale nevyužili ani jednu.

Slezané mohli srovnat po nadějně vypadajících nahozeních Rotha, oba kotouče ale letěly těsně vedle Willovy branky. S ubývajícím časem se hosté koncentrovali více na defenzívu, Hrubce ohrožovali jen z brejků. Po jednom takovém mohl skórovat Bartovič, gólman Ocelářů si ale s jeho pokusem poradil.

V dalším úniku mohl rozhodnout Vitásek, Hrubce ale svou kličkou nepřekvapil. Oceláři v samotném závěru zkusili hru bez brankáře, v dobrých šancích byli Rákos, Sýkora a Nosek. Will ale tlaku domácích odolal. Hosté si svou výhru pohlídali.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): “V přípravě před utkáním bylo jedním z témat to, že nesmíme liberecké obránce nechat střílet. Bohužel jsme z první střely od modré dostali gól. Pak jsme se dostali do hry, srovnali. Bohužel jsme pak špatně přebrali hráče na útočné modré čáře a nechali jsme, shodnou okolností, obránce, který to dobře přečetl, ujet. Ten gól byl rozhodující. Soupeř dnes odvedl skvělou práci především v defenzívě. Dokázal eliminovat naše útoky, když už jsme se dostali na dostřel, tak ty rány blokoval. Gratuluji mu k vítězství.”

Karel Mlejnek (Bílí Tygři Liberec): “Do utkání proti respektovanému soupeři jsme vstoupili s určitým záměrem. Ten se nám v průběhu utkání dařilo držet, trpělivou a disciplinovanou hrou se nám povedlo zápas dotáhnout do vítězného konce. Hráči za to od nás dostávají velkou pochvalu.”