Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Sparta udolána podruhé! Oceláři zvítězili po skvělém obratu!

30.10.2016 · Daniel Ježek
Šlágrem posledního kola před reprezentační přestávkou byl duel Ocelářů s pražskou Spartou. Hosté sice do duelu vstoupili lépe a ujali se vedení, velmi povedená prostřední dvacetiminutovka, kdy Slezané skórovali třikrát, rozhodla o vítězi. Hosté již jen dokázali snížit, tři body zůstávají ve Slezsku!
17.kolo, neděle 30.10.2016
Třinec
Sparta Praha
3:2
Třetiny: 0:1, 3:0, 0:1  Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. Petružálek (Marosz) – 14. Čajkovský (Vrána, Forman), 49. Pech (Kudrna). Rozhodčí: Úlehla, Hradil – Blümel, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 922. Střely na branku: 22:36. Zblokované střely: 7:18. Hity: 15:13. Vhazování: 39:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, Jank, Hrabal, M. Doudera, Kania, L. Doudera – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Špirko, Sýkora.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Mikuš, Čajkovský, Gernát, Kalina, Nedomlel, Piskáček, Barinka – Uher, Vrána (A), Forman – Klimek, Hlinka (C), Ihnačák – Kumstát (A), Pech, Kudrna – Černoch, Cingel, M. Procházka.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka šlágru sedmnáctého kola více vyšla hostující Spartě. Pražané se drželi na kotouči, brankář Ocelářů Hrubec měl o poznání více práce, než jeho protějšek v brance Sparty. Vše dokládá statistika střeleckých pokusů, Slezané na Pöpperleho vyslali osm pokusů, hosté za stejné časové období zvládli střel třináct.

Aktivita Sparty gradovala ve čtrnácté minutě, kdy tým z hlavního města hrál svou druhou početní výhodu. Tu první sice tým kapitána Hlinky využít nedokázal, druhá přesilovka už trefu nabídla. Kotouč se dostal na modrou, odkud tvrdě vypálil Michal Čajkovský. Hrubec měl zakrytý výhled, s rychle letícím pukem proto nemohl nic udělat.

Vstupem do prostřední části základní hrací doby se obraz hry diametrálně změnil. Hráči s drakem na hrudi do třetiny doslova vlétli, odměnou jim byla vyrovnávající branka v dvaadvacáté minutě. Oceláři hráli v početní výhodě, v dobré pozici stál Rostislav Marosz. Útočník Ocelářů sice moment ke střele prováhal, zpětnou kličkou ale s přispěním bránícího Nedomlela poslal kotouč za Pöpperleho.

Hosté mohli rychle odpovědět, rovněž v přesilové hře. Domácí hokejisté ale oslabení zvládli. Chvíli po jeho konci se Sparťané dopustili chyby v útočné třetině, kdy umožnili Ocelářům přečíslení dvou proti jednomu. Celou akci táhl Jiří Polanský, ten naznačením přihrávky na najíždějícího Irgla poslal beka na druhou stranu a s klidem propálil hostujícího brankáře.

Pražané mohli bleskově srovnat krok, dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou ale nezužitkovali. V první se k většímu ohrožení Hrubce ani nedostali, ve druhé pak vyložené šance Vrány a Kumstáta na brankové čáře hasil Nosek. Udeřili tak opět domácí.

Rostislav Marosz zachytil nepřesný pas hostující defenzívy, nabruslil si až téměř k brankové čáře a milimetrovým pasem vyzval ke skórování Jakuba Petružálka. Útočník Ocelářů nabídnutou šancí nepohrdl a propálil Pöpperleho mezi jeho betony. Čtvrtou trefu mohl v předposlední minutě přidat Dravecký, jeho sólo akce ale úspěchem neskončila.

Do poslední části vstoupila aktivněji Sparta, přesilová hra po Maroszově faulu ale gól nepřinesla. Hráči s drakem na hrudi pak své vedení mohli navýšit v minutě osmačtyřicáté, kdy hostující brankář neudržel Maroszovu střelu. Martin Růžička mohl doklepnout kotouč do odkryté branky, ke smutku většiny diváků ale trefil jen boční konstrukci.

Na drama do posledních chvil zadělala čtyřicátá devátá minuta. Lukáš Pech dokázal využít chvilkové nepozornosti třinecké obrany a zasunout za Hrubce odražený kotouč. Na Pechův gól mohl rychle odpovědět Dravecký, již podruhé v utkání ale na hostujícího brankáře svou kličkou nedokázal vyzrát.

Definitivně mohl o výhře domácích rozhodnout necelé tři minuty před koncem Martin Růžička, z mezikruží ale netrefil bránu. Sparta si poté vzala oddechový čas a zkusila hru bez brankáře. Kromě úvodní střely po vhazování si ale hosté nevytvořili žádnou vyloženou šanci, tři body tak berou Oceláři.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme výborné utkání z obou stran. První třetina byla v režii hostí, kteří byli agresivní, rychlí, moc prostoru nám nedávali. Tam jsme měli hodně problémů. Inkasovali jsme z přesilovky, na které jsme se připravovali, zároveň se ale velmi těžko brání. Tohle dnes rozhodlo, ubráněná oslabení. Ve druhé třetině jsme měli štěstí, vytahovali jsme puky z prázdné brány. Kdyby pak ale Vláďa Dravecký dal na 4:1, tak by se nám lépe dýchalo. Utkání jsme si pak dobře pohlídali, nikam se nehrnuli a počkali na soupeře. Ač jsme inkasovali ještě jeden gól, tak jsme závěr zvládli dobře. Samozřejmě s přispěním všech hráčů, které bych chtěl pochválit, a Šimona Hrubce.“

Jiří Kalous (HC Sparta Praha): „Ztráta bodů mě mrzí. V první třetině jsme měli dobré pasáže, byli jsme lepší. Domácí jsme k ničemu nepustili. Dostali jsme se do jednobrankového vedení, od druhé třetiny se to ale úplně obrátilo. Tam jsme udělali nepochopitelné chyby, které domácí potrestali a odskočili na dvě branky. Manko se nám bohužel nepovedlo dotáhnout na bod, tohle mě hodně mrzí. Chyby, které rozhodují zápasy, neustále opakujeme, navíc střílíme strašně málo branek. Máme na čem pracovat.“