Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na závěr roku těsná porážka pod Ještědem

30.12.2015 · Michal Samiec
Oceláři zajížděli k poslednímu zápasu kalendářního roku 2015 na led Bílých Tygrů Liberec, tedy jasného lídra extraligového pole. Utkání nabídlo velice vyrovnaný průběh. Domácí vstřelili vítěznou branku ve druhé třetině, ve které jinak byli Oceláři velice aktivní. Tu následně pojistili při power play slezského mančaftu. Liberec tak vyhrál podesáté v řadě, Třinec naopak padl po třech výhrách za sebou.
32.kolo, středa 30.12.2015
Liberec
Třinec
3:1
Třetiny: 1:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 3. Birner (Vampola), 34. Šimek (Radivojevič, Krenželok), 60. Valský – 16. Adamský (Kopecký). Rozhodčí: Šindler, Úlehla – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Střely na branku: 23:24. Zblokované střely: 9:11. Hity: 8:8. Vhazování: 41:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. 
Lašák – Šimek, Švec, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, J. Vlach
Hrubec – Linhart, D. Nosek, Galvas, Roth, Hrabal, Slovák, L. Doudera, Klesla –Dravecký, Žejdl, Svačina – Tybor, Polanský, Jašek – Adamský, Plíhal, Kopecký – Matuš, Marek Růžička, Rufer

Komentář k zápasu

Střetnutí začalo více než přívětivě pro Liberec. Skóre se totiž poprvé měnilo již po třech minutách hry. Vampola se obtočil kolem zařízení a nasměroval svoji přihrávku přesně na hokejku Michala Birnera - 1:0. Zanedlouho mohl být náskok Tygrů již dvoubrankový, ale Dernerovu famózní přihrávku dvojice Radivojevič-Bulíř při přečíslení nevyužila. S postupem času se začala hra přiostřovat a po několika ostrých soubojích byly na ledové ploše k vidění i menší potyčky.

V patnácté minutě bylo vyrovnáno. Ihned po vhazování se prosadil Martin Adamský - 1:1. Proti jeho svižné ráně do horních pater branky nestihl Lašák zakročit včas. Na konci úvodního dějství šelmy sevřely svého protivníka v obranném pásmu, nicméně ve výhodě umocněné přesilovou hrou přesně zacílit nedokázali. Do kabin se tak oba celky rozcházely smírně.

Ofenzivní hokej pokračoval i po přestávce. Do velké příležitosti se propracoval hrdina předchozích okamžiků Adamský, ale tváří v tvář strážci liberecké svatyně neuspěl. Stejný osud potkal i o několik chvil později Jiřího Polanského, kterému naservíroval kotouč při přečíslení 2 na 1 Tybor. Zkušený gólman severočeského celku dokázal výborným zákrokem rychle letící kotouč zastavit a eliminoval obrovskou šanci. O pár chvil později zavezl při oslabení puk za Hrubcovu klec Krenželok, v tísni ho přenechal Radivojevičovi, a ten našel před zařízením rozjetého Radima Šimka. Proti jeho dělovce přesně do pravého rohu brány neměl Hrubec žádnou šanci - 2:1.

V šestačtyřicáté minutě se gólman celku z města pod Ještědem musel činit znovu. Přesnou přihrávku do pravého kruhu totiž obdržel Kopecký, načež vyslal na branku ostrý projektil. Ten Lašák dokázal z vypětím všech sil zlikvidovat, a po druhé přestávce tak mohli být šťastnější Tygři.

Poslední dějství začalo oproti předchozím velmi opatrně. Oba týmy si uvědomovaly důležitost následujících okamžiků a zaměřovaly se spíše na defenzivu. Do velké šance se dostaly jako první šelmy, konkrétně Jakub Valský, jenž vyslal na Hrubce z ideální střelecké pozice tvrdý projektil. Nakonec však rána mezi tři tyče nezamířila a orazítkovala pouze zadní mantinel. V samotném závěru pečetil výhru našeho mužstva střelou do opuštěné klece Jakub Valský - 3:1. Oceláři tak poté, co se k týmu připojil trenér Jiří Dopita, poprvé prohráli.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Čekali jsme vyrovnané utkání, které bylo padesát na padesát po celý zápas. Dobře jsme začali, pak se na nás podepsal zákrok na Dernera a další třetinu a půl jsme jen koukali a nehráli. Ve druhé třetině Třinec dominoval a jen díky Jánkovi Lašákovi jsme to přečkali. V závěru jsme vstřelili rozhodující branku a jsem rád, že po těch bodech jsme sáhli my.“

Jiří Dopita (HC Oceláři Třinec): „Pro nás je sice negativní, že nemáme z tohoto utkání žádný bod, ale pozitivní je, že ten zápas byl z mého pohledu po celou dobu vyrovnaný. A minimálně bod jsme si určitě zasloužili, ale takový je hokej. S výkonem týmu jsme však spokojeni.“

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice