Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tvrdý direkt v derby, Oceláři prohráli 0:7

13.11.2015 · Daniel Ježek
Osmnácté kolo Tipsport extraligy přineslo druhé hutnické derby. Vítkovická Ostrava aréna viděla jednoznačný duel, domácí tým si dokráčel k jasné výhře 7:0. Oceláři se nedokázali prosadit ve druhém zápase v řadě, jejich série bez vstřelené branky čítá 136 minut.
18.kolo, pátek 13.11.2015
Vítkovice
Třinec
7:0
Třetiny: 3:0, 3:0, 1:0  Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 16. Szturc (Strapáč, Štencel), 17. Kucsera (Kolouch, Sloboda), 28. Burger (Balán), 34. Balán (TS), 35. Szturc (Ölvecký, Kudělka), 56. Ölvecký (Strapáč, Klok). Rozhodčí: Pešina, Schukies – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 645. Střely na branku: 34:23. Zblokované střely: 16:23. Hity: 14:12. Vhazování: 22:40. Průběh utkání: 7:0.  
Dolejš – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Pastor, L. Kovář, Klok – Ölvecký, Strapáč, Szturc – Kucsera, Kolouch, Vandas – Burger, Balán, E. Němec – Húževka, M. Hlinka, Kafka
Hamerlík (od 17. min. Hrubec) – Linhart, Nosek, Klesla, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera – Kopecký, Klepiš, Irgl – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, Plíhal, Rákos – Orsava, Marek Růžička, Hrňa

Komentář k zápasu

Domácí byli aktivnější od úvodního buly, v šesté minutě si navíc po faulu Orsavy zahráli přesilovku. Tu sice využít nedokázali, sedm vteřin po návratu potrestaného Orsavy ale Petr Kolouch nadvakrát uklidil kotouč do třinecké klece.

Oceláři se pokusili srovnat pokusy Klepiše a Irgla, ani jeden ale úspěšný nebyl. Ke slovu se tak opět přihlásili Vítkovičtí. Hamerlík v šestnácté minutě ještě dokázal vyrazit střelu Strapáče, na dorážku Romana Szturce už ale byl krátký. A aby toho pro Slezany nebylo málo, za další minutu museli opět lovit puk ze své sítě. Třetí gól domácích přidal Lukáš Kucsera, čímž vyhnal Hamerlíka na střídačku.

Ostravané vlétli aktivně také do prostřední dvacetiminutovky, pokusy Němce a Szturce ale Hrubce nepřekonaly. Povedlo se to až vítkovickému kapitánovi Jiřímu Burgerovi, který zužitkoval pas Balána a v přesilovce zvýšil na 4:0.

Hráči s dráčkem na hrudi se marně pokoušeli najít volné místo v Dolejšově postoji. Neúspěšný byl výpad Plíhala zpoza brány, nepřesně zakončoval také Klepiš. To domácí byli mnohem efektivnější. Stanislav Balán sice svůj únik využít nedokázal, z trestného střílení už však Hrubce prostřelil.

Za další minutu se domácí opět radovali, přečíslení po přihrávce Ölveckého využil Roman Szturc.

Slezané si v dalším průběhu druhé části hry zahráli dvě početní výhody, ani jednu ale využít nedokázali. Vedení domácích naopak mohl navýšit Kucsera a poté Kolouch, oba ale netrefili branku.

Závěrečná dvacetiminutovka toho ve svém úvodu příliš nenabídla. Oba celky se potýkaly s nepřesnostmi, oba gólmani řešili spíše propagační pokusy. Větší rozruch nabídla až poslední desetiminutovka. Tu nejprve odstartovaly tresty Ölveckého a Klepiše, načež se Peter Ölvecký vrátil do hry a v početní výhodě přidal sedmou trefu na konto domácích.

Slezané si ještě v samotném závěru zahráli početní výhodu, čisté konto Daniela Dolejše ale již smazat nedokázali. Svěřenci trenérů Jiřího Kalouse a Václava Varadi tak nedokázal skórovat ve druhém zápase v řadě, tentokráte prohráli 0:7.

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil (Vítkovice): „Na utkání jsme se dobře připravili. Důležité bylo, že jsme se dostali do vedení a přidali další góly. Hráli jsme pak svoji hru ze zabezpečené obrany. Bylo vidět, že Třinec není v pohodě. Nebezpečný byl ještě ze začátku za stavu 0:0, než přišly naše góly. Ale pak jsme s každým gólem byli ve větší pohodě.“

Trenéři Třince na tiskovou konferenci nepřišli, oba po zápase rezignovali.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice