Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Úvodní letošní derby přineslo pozitivní výsledek Vítkovicím

19.09.2014 · Martin Stebel
Šlágr 4. kola Tipsport extraligy nabídl souboj Třince a Vítkovic. Prestižní hutnické derby vyznělo lépe pro hráče s rytířem Vítkem na hrudi. Ostravané dokázali na třineckém kluzišti zvítězit poměrem 5:3. Branky domácích postupně vsítili Tomáš Plíhal, Jiří Polanský a Zbyněk Irgl.
4.kolo, pátek 19.9.2014
Třinec
Vítkovice
3:5
Třetiny: 2:1, 1:3, 0:1  Branky a nahrávky: 4. Plíhal, 10. Polanský (Kreps), 24. Irgl (Polanský, Adamský) – 2. Olesz (Stehlík, Burger), 24. Húževka (Šenkeřík, Burger), 29. Hlinka, 35. Huna (Svačina, Roman), 41. Svačina (Huna) Vyloučení: 9:4 Využití: 0:2 Střely na branku: 31:34 Rozhodčí: Čech, Šír – Bryška, Skopal Diváci: 5118 (vyprodáno) Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5 Hráči utkání: Zbyněk Irgl - Rudolf Huna.  
Hamerlík (40.Hrubec) – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, Doudera M., Trončinský, Nosek, Doudera L. – Orsava, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Dravecký, Žejdl, Cienciala – Kindl, Matuš, Chmielewski
Dolejš – Stehlík, Šenkeřík, Klok, Zíb, Štencel, Čerešňák, Hawlík – Húževka, Burger, Olesz – Svačina, Roman, Huna – Strapáč, Němec, Káňa – Zdráhal, Hlinka, Vandas – Šedivý

Komentář k zápasu

Vstup do utkání ovlivnilo brzké vyloučení Tomáše Plíhala. Vítkovicím stačila na využití přesilovky necelá minuta. Navrátilec Rostislav Olesz se nerozpakoval a pohotovou střelou z velkého úhlu k bližší tyči totálně překvapil Petera Hamerlíka 0:1! Minutu poté se mohlo skóre měnit na obou stranách, ovšem pokusy Zdráhala ani Rotha nenašly přesný směr.

Vyrovnáno bylo v úvodu čtvrté minuty. Tomáš Plíhal vystihl špatnou rozehrávku hostů, a z prostoru pro vhazování prudkou ránou k tyčí překonal Dolejše 1:1!. Na přelomu sedmé a osmé minuty vidělo obecenstvo ve WERK ARENĚ další dvě možnosti domácích. Tu největší spálil Jiří Polanský, který se ocitl zcela nehlídán před ostravskou brankou, jenže z otočky nedokázal touš zvednout do potřebných míst.

Jiří Polanský však na svou trefu nečekal dlouho. Těsně před závěrem úvodní části zavezl puk do pásma Kamil Kreps, nahrávkou našel hráče s číslem 23, který střelou zápěstím překvapil Dolejše u bližší tyče 2:1!

Převaha domácího týmu přetrvala i v závěru prvního dějství. Nejprve se v tutové šanci objevil Zbyněk Irgl, ale ležícího gólmana nepřehodil. V poslední minutě se neujala ani šance Kamila Krepse, kterého v samostatném úniku vychytal Dolejš.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla naprosto kontrastní obraz hry. Vítkovice hýřily pohybem a výsledkem toho byla trefa Petera Húževky, který ve 24. minutě z předbrankového prostoru dokonal dílo zkázy pohotovým doklepnutím prudké střely Petra Šenkeříka - 2:2! Za osm vteřin však Třinec znovu vedl. Akci dva na jednoho dokázal rychle z mezikruží přetavit ve třetí branku Zbyněk Irgl, kterému nahrávku optimálně načasoval útočný parťák Jiří Polanský - 3:2!

Hosté nesložili zbraně a nadále měli chuť útočit. Na konci 29. minuty si domácí Marek Trončinský počínal laxním způsobem, kdy v předbrankovém prostoru nevyhodil puk. Všudybyl Michal Hlinka potrestal jeho nedůslednost a vsítil poměrně lacinou branku - 3:3! Oceláři v této pasáži hry častokrát seděli na trestné lavici a tahle skutečnost se jim krutě vymstila. Začátkem 35. minuty důrazný a důsledný Rudolf Huna protlačil puk u levé Hamerlíkovy tyče a Vítkovice rázem vedly - 3:4!

Rovněž vstup do poslední třetiny Vítkovice zvládly na jedničku. Hned po půlminutě ujela třinecké defenzivě dvojice Rudolf Huna a Vladimír Svačina. Druhý jmenovaný nekompromisní střelou k tyči nedal šanci Šimonu Hrubcovi, který dostal důvěru po Peteru Hamerlíkovi - 3:5! Oceláři rozhodně nesložili zbraně, ale chyběla přesnost a větší kreativita. Za zmínku určitě stojí pokus Zbyňka Irgla, který z levého kruhu orazítkoval brankovou konstrukci.

Gólem neskončila ani střela agilního Tomáše Plíhala. Na druhé straně se Hrubec vyznamenal při nadějných možnostech Svačiny a Strapáče. V samotném závěru hráli domácí přesilovku, odvolali gólmana, ale ani mohutný tlak už nepřinesl alespoň kosmetickou úpravu skóre. Krajské derby tak přineslo úspěch Ostravanům, kteří vezou z Třince velice cenné tři body po výhře 5:3.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Oceláři Třinec): Po první inkasované brance jsme našli sílu otočit vývoj. V první třetině jsme hráli výborně, měli jsme spoustu šancí a dostávali soupeře pod tlak. Nicméně jsme nebyli schopni odskočit na rozdíl dvou branek. Ve druhé třetině jsme měli hodně vyloučených, už ve druhém zápase za sebou se v naší hře objevila taková nedisciplinovanost. Sice jsme přestáli těžké oslabení, pak jsme si ale lajdáckým způsobem nechali dát gól na 3:3. Kromě první třetiny jsme tahali za kratší konec, zápas nám nevyšel dle představ.

Peter Oremus (Vítkovice Steel): Na zápas jsme se připravovali velmi zodpovědně, Třinec má hodně dobrý tým. Potvrdili jsme, že síla v našem týmu skutečně je. V průběhu utkání jsme měli velmi dobré momenty. Kromě první třetiny, kdy nás soupeř přehrával, jsme zápas kontrolovali. Vítězství i předvedená hra nás velmi těší.