Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost válí dál, Oceláři porazili olomoucké Kohouty!

07.03.2012 · Daniel Ježek
Dvaatřicáté kolo zaválo třinecké mladší dorostence na led olomouckých Kohoutů. Svěřenci trenéra René Muchy, coby lídr tabulky, potvrdil svou nadvládu a pohodlně dokráčel k vítězství v poměru 6:3. Dvěma brankami se prezentoval Michal Kovařčík.
32.kolo, středa 7.3.2012
Olomouc
Třinec
3:6
Třetiny: 1:2, 0:3, 2:1  Branky a nahrávky: 12. Šoustal T. (Pavlovský), 46. Šoustal T. (Pavlovský), 48. Šoustal T. (TS) – 1. Kovařčík (Motloch, Walaski), 13. Kovařčík (Motloch), 23. Poruba (Walaski, Motloch), 23. Sikora (Polášek, Škorpík), 35. Jašek (Orság), 45. Petrák (Orság, Adámek). Rozhodčí: Cik – Novotná, Štreitová. Vyloučení: 6:5, navíc TS pro OLO. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 78. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 3:6. 
Sroka (23. Pospíšil) – Beutl, Hes M., Hrabica, Klvaňa, Škoda – Dittrich, Holiš, Horák J., Krejčiřík, Malý, Medek, Pavlovský, Šoustal T., Štefka.
Fendrich – Janiczek, Polášek, Walaski, Roman, Valíček, Heczko, Adámek, Radzienciak – Kovařčík, Pala, Poruba, Motloch, Lorek, Sikora, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání přinesl rychlou branku Třince. Už po dvaadvaceti vteřinách ujel Michal Kovařčík a procedil puk do sítě u levé tyče. Olomouc jakoby byla nepříjemným začátkem zaskočena a chvíli trvalo, než se rozehrála.

Ve dvanácté minutě se jí však podařilo srovnat, když se po přečíslení přesnou bombou prosadil Tomáš Šoustal. Jenomže vyrovnaný stav vydržel necelou minutu, poté totiž Michal Kovařčík doslova procpal puk z chumlu v brankovišti do svatyně Hanáků.

Ve druhé periodě už padaly branky jen do sítě Hanáků. Během třiadvacáté minuty se radovali Jan Poruba a Kamil Sikora, čímž vyhnali gólmana Sroku na střídačku. Druhý brankář Pospíšil udržel čistý štít jen do pětatřicáté minuty, to se po hrubce domácího beka trefil Lukáš Jašek.

Ve třetí periodě se prudkou střelou švihem ze střední vzdálenosti prosadil Ludvík Petrák, jenomže vzápětí se štěstím korigoval Tomáš Šoustal, a ten stejný hráč po chvíli proměnil i trestné střílení.

Víc už mladíci Mory, kteří v zápase spálili mnoho šancí, nestihli. Oceláři si tak z Hané odvezli zasloužené vítězství v poměru 6:3.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Třinec je právem jedním z nejlepších mužstev v naší skupině. Myslím si, že jsme mu slušně sekundovali. Třinec byl samozřejmě herně lepší, ale vyzkoušeli jsme si alespoň hru v defenzivě a rychlý přechod do útočného pásma. Kdybychom měli lepší koncovku, mohli jsme soupeře více potrápit.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Neřekl bych, že by ve hře byl nějaký velký rozdíl. V první třetině mohli domácí otočit skóre, a hlavně ve druhé třetině měli domácí tři samostatné nájezdy a my jsme paradoxně vedli 5:1. Konečný výsledek vypadá pěkně, ale z pohledu trenéra nejsem úplně spokojený. Myslím, že tahle utkání v závěru ztrácí tempo, sestavy jsou doplněné třeba žáky osmých tříd, ti na to ale prozatím nemají.