Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři si s chutí zastříleli

16.10.2009 · Adam Sušovský
Jednoznačný výsledek přineslo utkání mezi Třincem a Mladou Boleslaví. Oceláři si v něm totiž s chutí zastříleli a převálcovali svého soupeře 5:1. Rozdílovou branku vstřelil po nádherné individuální akci Peterka David Květoň.
16.kolo, pátek 16.10.2009
Třinec
Ml. Boleslav
5:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:0, 3:1, 0:0  Branky a nahrávky: 10. Martynek (Květoň, Peterek), 15. Květoň (Peterek, Seman), 25. Hrabal (Růžička, Kohn), 35. Kohn (Polanský), 37. Polák tr. str. - 23. Fabuš (Jiruš). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Chytil, Bryška Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3558. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.  3558
Hamerlík - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek - Růžička, Polanský, Kohn - Květoň, Peterek, Martynek - Polák, Bonk, Tomas - Ostřížek, Kanko, Pospíšil - Hampl.
Schwarz (37. Valent) – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Jiruš, Čížek, Lehikoinen, Nouza – Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč – Fabuš, Šagát, Macho – Gajovský, D. Vrbata, Handlovský.

Komentář k zápasu

V úvodu naznačili Bruslaři, že rozhodně nechtějí být lehkým soupeřem. Už ve druhé minutě měl gól na hokejce Michal Sup. Místo prázdné brány ale trefil z mezikruží pouze beton přesunujícího se Hamerlíka. Oceláři se do hry dostali až v šesté minutě při vyloučení Kasíka. Optický tlak Bonkovy formace ale vedoucí branku nepřinesl. Třinečtí se tak mohli radovat až v desáté minutě, když střílenou přihrávku Květoně dorazil do téměř prázdné brány Rostislav Martynek - 1:0.

Na vyrovnání se ve Werk aréně nemuselo čekat dlouho. V další mega šanci se totiž ocitl hned o dvě minuty později Daniel Boháč, úplně sám před brankářem ale na Hamerlíkův beton nevyzrál. Třinecký gólman si navíc vzápětí poradil i s nebezpečnými dorážkami Jiruše, respektive Bahenského.

Oceláři tak trestali. V patnácté minutě si kapitán Jan Peterek neskutečným způsobem stahovačkou poradil s jedním z hostujících beků, předložil touš na hůl Davida Květoně a ten neomylně zacílil do poloprázdné brány - 2:0.

Nástup rozjetých Ocelářů do druhé třetiny zbrzdilo vyloučení Bonka. Boleslavští roztočili přesilovkový kolotoč, Valdemar Jiruš našel zpoza brány na modré čáře Petera Fabuše a ten se lehkou ránou přes clonící hráče nemýlil - 2:1.

Jenže to bylo z pohledu Středočechů v druhé části vše. Pak totiž začali úřadovat domácí. V čase 24:51 se po nádherné kombinaci na jeden dotek dostal puk na čepel Josefa Hrabala, který se ránou z první mohl poprvé v letošní sezóny radovat ze vstřelené branky. Trefil se totiž přesně pod beton padajícího brankáře - 3:1.

Ocelářům se vlila krev do žil a dál pohodlně útočili. V pětatřicáté minutě se za brankou uvolnil Jiří Polanský a našel efektivní zadovkou mezi kruhy najetého Ladislava Kohna. Zkušený útočník s ničím neotálel a nekompromisně propálil Schwarze - 4:1.

A přece to nebylo vše. V sedmatřicáté minutě se sám před brankáře vyřítil Martynek a Duben zatáhl za záchrannou brzdu. Sudí Jeřábek neomylně nařídil samostatný nájezd. K puku se postavil Vojtěch Polák, rozmíchal Schwarze, poslal puk mezi jeho betony a vyhnal brankáře na střídačku - 5:1.

Ve třetí třetině hostům chuť do hry nechyběla, ale Handlovský s Králem hned v úvodu závěrečné části na brankovišti dostatek potřebného důrazu neprokázali. Na druhé straně se sám před brankářem objevil Kohn a o chvíli později vyslal Květoně do samostatného úniku Peterek. S oběma pokusy si Michael Valent bezpečně a jistě poradil.

S ubývajícím časem tempo hry pomalu a jistě upadalo. Domácí se nikam nehnali a Boleslav to měla s dobývaním jejich útočného pásma velmi složité. Utkání tak skončilo spravedlivým vítězstvím Ocelářů 5:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (BK Mladá Boleslav):
Zápas pro nás dopadl špatně, přestože začátek jsme měli dobrý – dvě gólové šance jsme ale neproměnili. Domácí nám poté odskočili na 2:0, rozhodující byl třetí gól, který jsme obdrželi. Od té doby měli domácí hru pod kontrolou.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec):
Souhlasím s Jirkou – třetí gól nás uklidnil, protože zezačátku jsme neměli potřebný pohyb. Kluci si začali věřit a vytvářeli jsme si spoustu šancí. Jsme rádi za vítězství, výborně zachytal Peter Hamerlík.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice