Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vítězí a mají druhý bod

20.04.2024 · Jakub Vaněček, foto: Lukáš Filipec
Nesmírně zajímavý, znovu emocemi nabitý a důležitý zápas sledovala vyprodaná WERK ARENA. Třinečtí hokejisté zvládli třetí zápas finálové série, vítězný gól dal před koncem Nestrašil a Oceláři se ujali vedení v sérii. Ta pokračuje hned o den později.
F3, sobota 20.4.2024
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice
4:3
WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 11. M. Daňo (L. Hudáček, Šenkeřík), 16. L. Hudáček (Kundrátek, P. Vrána), 24. L. Hudáček (A. Nestrašil, Kundrátek), 57. A. Nestrašil (Voženílek) – 13. Radil (T. Zohorna, Čerešňák), 37. Mandát (T. Zohorna, Will), 59. A. Musil (Radil, T. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, L. Květoň – J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 26:44. Střely mimo: 14:21. Zblokované střely: 10:34. Hity: 5:5. Vhazování: 23:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3. Stav série: 2:1. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – A. Nestrašil, Helewka, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, M. Daňo – Kurovský, P. Vrána, Miloš Roman.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála – M. Kaut, Sedlák, Hyka – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát.

Komentář k zápasu

Finálová série se po dvou utkáních v Pardubicích přesunula do WERK ARÉNY. V brankovišti Ocelářů se nic neměnilo, trenérské duo Moták – Országh poslalo do branky znovu Kacetla. Jako třináctý útočník byl připraven Růžička. Hned ve druhé minutě byl neobsazený Nestrašil v předbrankovém prostoru, puk se mu ale odrazil od brusle, tudíž se k zakončení nedostal. Jako první vyloučený byl Cienciala, Dynamo tedy hrálo první přesilovku v utkání. Sehrálo ji dobře, z obou křídel létaly střely z voleje, největší příležitost ale měl Hrehorčák, jenž vypíchl zpětnou přihrávku Dynama a ocitl se sám před Willem. Při kličce do forhendu ale upadl a kotouč si našel cestu za Willovu bránu. Vzápětí si Sedlák odskočil od obránce, klepl si o přihrávku a jeho střela z první orazítkovala tyč z boční strany. Dynamo pak mělo více ze hry, čtvrtá formace hostů ždímala Oceláře v útočném pásmu, střely ale končily mimo tři tyče.

Ve druhé polovině první třetiny jsme viděli první branku. Marko Daňo obdržel prudký pas na útočnou modrou, zbavil se protihráče a vyslal puk na hostující svatyni. Kotouč se pravděpodobně odrazil od Hájka a Will nestihl na tuto změnu směru reagovat. O dvě minuty později bylo skóre vyrovnané, mezi kruhy se uvolnil Zohorna, který měl dostatek času a našel lépe postaveného Lukáše Radila na levém křídle, ten kotouč z první poslal do Kacetla a od jeho těla do sítě. Velkou šanci si poté vypracoval první útok domácích. Právě Čacho našel Kundrátka, který stahovačkou oklamal jednoho obránce, poté ale mířil nad Willovu branku. Oceláři následně hráli přesilovku po faulu Zohorny, puk dostal na levé křídlo Libor Hudáček, jenž střelou bez přípravy prostřelil Willa. Drobný nedůraz domácích ve středním pásmu mohl potrestat Zohorna, jeho střela ale mířila pár centimetrů nad brankovou konstrukci. Poté si volný puk na levé straně hřiště převzal Kaut, střelecký pokus pardubického forvarda opět minul branku.

Ve druhém dějství měl první příležitost kapitán domácího celku Vrána, puk se k němu dostal zpoza branky, roztáhnul si Willa a ještě bylo třeba přehodit beton hostujícího brankáře, to se však hráči s kapitánským céčkem na hrudi nepovedlo. Pár chvil poté znovu pálil ostrými Libor Hudáček, který se uvolnil na ose hřiště a vyslal tvrdý projektil bez přípravy a rozvlnil tím síť za Willem. Velký tlak si poté vytvořilo Dynamo, největší příležitost měl Zohorna, ten ale nedokázal usměrnit skákavý kotouč za Kacetla. Pardubice i nadále zůstaly v tlaku, Oceláři marně hledali cestu ze svého pásma. Práce pro domácí v obranném pásmu pokračovala, Kacetl poděkoval své levé tyči po Košťálkovém pokusu golfákem. Na opačné straně hřiště střílel kousek vedle Smith střelou zápěstím.

Záhy se hra otevřela Hrehorčákovi, jenž mohl v brejku přihrát Čachovi, rozhodl se ale vzít celou akci na sebe a Will zasáhl lapačkou. Kaut poté ujel po pravém křídle, byl ale stínován Voženílkem, který mu sáhl do hokejky, a proto Kautova střela neznamenala pro Kacetla ohrožení. Hra se po této akci rychle přenesla na druhou stranu, kde byl ve velké rychlosti Kurovský, po jeho střele měl kotouč ve své moci Will. Za držení byl poté vyloučen kanadský obránce Smith, Dynamo si zahrálo druhou početní výhodu. Tu nedokázali Východočeši zužitkovat. Po návratu Smithe ale dostal ve slotu dost prostoru Jan Mandát, který prostřelil Kacetla a snížil na jednobrankový rozdíl. Hyka pak měl velkou šanci, když se mu puk odrazil příhodně do samostatného úniku, svou zpětnou kličku nedokončil, protože jej vyrušil Šenkeřík.

První vážnou šanci třetí periody měl Daňo, který těžil z výborné práce Čacha při forčekingu. Daňova sražená střela trefila bránícího hráče u tyče. Pardubice se jevily jako aktivnější celek. Oceláři se soustředili na hru ve svém pásmu a jednoduše z něj vyhazovali puky. Přesto se vyskytlo okénko v rozehrávce hráčů s drakem na hrudi. Mohl toho využít Košťálek, jeho pokus ale minul brankové zařízení. Dynamo pak udělalo chybu ve středním pásmu, z toho vznikl brejk na domácí straně. Zdálo se, že Voženílek vezme celou situaci na sebe, nakonec ale zvolil přihrát Nestrašilovi, pro něj to byl nezpracovatelný pas, tudíž tato situace nebyla využita. Poté šla na led formace vedená Ciencialou. Hudáček vypíchl puk při rozehrávce, přenechal jej Ciencialovi, ten ještě chtěl vracet slovenskému útočníkovi a puk se od ležícího hráče odrazil nebezpečně pro Willa. Jednalo se o podobnou situaci jako při prvním gólu zápas, tentokrát ale pardubický gólman stihl zareagovat.

Tlak Dynama byl zmírněn, hosté šli do čtyř po faulu Poulíčka. Největší příležitost měl Voženílek, který hledal místo mezi betony Willa, ten stihl mezeru zavřít včas. Velkou šanci měl Vondráček, jenž střílel z pravého kruhu, Kacetl předvedl důležitý zákrok vyrážečkou. Pak přišla situace, kterou už Voženílek s Nestrašilem znali z dosavadního průběhu zápasu. Třinecké duo se ocitlo v brejku dva na jednoho, Voženílek vyslal Andreje Nestrašila do samostatného úniku. Nestrašil naznačil střelu golfákem, počkal si na pohyb brankáře a poslal puk mezi jeho betony. Hosté si poté vzali oddechový čas a vytáhli Willa z branky. Pardubický tým v šesti hráčích zmáčkl Oceláře, viděli jsme spoustu krosových přihrávek a jednu z nich dokázal proměnit Adam Musil po dorážce. Poté mohl Hrehorčák přidat další gól domácích, jenže ze středního pásma minul prázdnou branku. Závěrečný tlak Oceláři ustáli a berou druhý bod v sérii.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Oceláři): “Podali jsme výborný výkon ve všech formacích a na všech postech, včetně Kácy zezadu. Možná jsme se ve druhé třetině nechali párkrát zavřít, ale to bylo proto, že jsme nedostávali kotouče do středního pásma. I ve třetí třetině jsme měli navrch, vedli o dva góly, bohužel sice na konci inkasovali kontaktní gól, ale k výkonu svého týmu dnes nemám výhrady.“

Marek Zadina (Dynamo): “Neodehráli jsme špatné utkání, bylo to dobré utkání z naší strany. Chyběl nám gól v přesilovce, kterou jsme neproměnili. Šance jsme si vytvářeli, neproměňovali a bohužel dnes vyhrál soupeř. Věřím, že zítra se na zápas připravíme lépe.“