Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost ve Zlíně nezaváhal!

24.10.2023 · Adam Čuba, Martina Sikorová
Třinečtí mladíci sice proti Beranům nezachytili start zápasu, na trefu domácího týmu ale našli rychlou odpověď. Ještě do první přestávky navíc mladí Oceláři otočili skóre na svou stranu a nakonec si došli pro výhru 5:2, která je posouvá do čela východní skupiny. Hattrickem se blýskl nejlepší střelec týmu Matěj Weiss, čtyřmi nahrávkami zase kapitán Robin Švančara.
15., úterý 24.10.2023
Zlín
Třinec
2:5
CCM Aréna
Třetiny: 1:2, 1:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 1. Kos, 33. Mořkovský (Holba) – 5. Weiss (Rybnikár, Švančara), 14. Weiss (Švančara, Rybnikár), 23. Rybnikár (Švančara), 44. Řípa (Řehák, Hladonik), 60. Weiss (Švančara)

Vyloučení: 2:3 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0

Diváci: 76 Střely na branku: 23:39

Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5

 
Berani Zlín: Šimšálek – Kubečka, Uřičář, Mořkovský, M. Sedláček, F. Sedláček, Dastych – Matula, Holba, Pluskal – Kočica, Pečner, Kos – Doležal, Nesrsta, Škrip – Plšek, Venený
HC Oceláři Třinec: Skácel – Niemczyk, Holub, Kaleta, Mrtka, Marek, Hladonik – Švančara, Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček, Řehák – Blahuta, Hebar, Spaskin – Karas, Makula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Start měli Berani snový, už v úvodní minutě využil chyby v rozehrávce Dominik Kos, jenž si v samostatném úniku potáhl puk, zakončil kolem betonu a otevřel skóre zápasu. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, nejproduktivnější Ocelář Matěj Weiss dostal nabito do mezikruží a nemýlil se. Oceláři hrají ve formě, což také ukázali ve zbytku třetiny, kdy byli aktivnější. Berani každopádně bránili důsledně a soupeře k velkým šancím nepouštěli. Jedna chybička ale přeci jen přišla, Matěj Weiss zůstal až příliš dlouho nehlídán v brankovišti a zvládl tak puk dotlačit do sítě. Reakce mohla přijít v přesilovce 5 na 3, tu ale Zlín nevyužil. V nejlepší pozici byl po sebevědomé kličce Dominik Kos. Až do sirény už se neudálo nic zásadního, v závěrečné minutce měli žlutomodří každopádně štěstí, jelikož nenápadné nahození od modré lízlo tyčku.

Start druhé třetiny vyšel lépe Ocelářům. Už po třech minutách se k dorážce dostal nikým nehlídaný Michal Rybnikár, brankář Šimšálek se sice ještě obětavým skokem snažil situaci zachránit, ale tady neměl šanci. V dalším průběhu periody jsme neviděli žádnou vyloženou příležitost. Berani sem tam vyrazili do rychlého protiútoku, ty až překvapivě často táhli obránci. Dvakrát Mořkovský, jednou se před bránou zjevil František Sedláček. A právě jeden takový výpad se podařilo využít při vlastním oslabení. Jáchym Mořkovský si vyměnil puk s Matějem Holbou a snížil na rozdíl jediné branky. Matěj Holba pak ještě jednou ujížděl do úniku, ve kterém po zablokování obráncem předal kotouč úplně volnému Pluskalovi, ten ale minul.

Třetí třetina ubíhala rychle. Nejprve tedy dal veledůležitý gól na levé straně nepokrytý Dominik Řípa, čímž zajistil Třinci odskočení a také uklidnění celé situace. Oceláři hráli zkušeně a zodpovědně si hlídali stav, s kotoučem na holi útočili a čas utíkal. Až v závěru jsme se dočkali trochu vzruchu. Do šance ujížděl kapitán Zlína Kos, jenž to neúspěšně zkusil bekhendem, do úniku se jednou dostali i hosté. V poslední minutě se Mrtka snažil zacílit na prázdnou bránu, trefil zastupujícího brankáře Mořkovského. Více úspěšný byl až v poslední sekundě Matěj Weiss, jenž završil hattrick.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec