Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Trápení juniorů pokračuje

12.10.2023 · Martina Sikorová
Zápas proti brněnské Kometě přitom Oceláři nerozehráli špatně. V závěru úvodního dějství proměnil přesilovku Jan Bartoš a Třinec vedl. Ve zbytku utkání už se ovšem prosazovali jen hosté a svěřenci trenéra Reného Muchy se museli smířit se třetí prohrou v řadě.
15.kolo, čtvrtek 12.10.2023
Třinec
Kometa Brno
1:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:3, 0:1 

Branky a nahrávky: 20. Bartoš (Kurbaka, Šilar) – 26. Bárta (Svoboda, Boltvan), 30. Boltvan (Ulbricht, Otava), 37. Ulbricht (Nesvadba, Pavlík), 54. Bárta (Svoboda, Boltvan)

Vyloučení: 5:6, navíc za faul Švančary (TRI) nařízeno TS (neproměněné), Volas (TRI) a Bůžek (KOM) trest na 5 minut a do konce utkání za bitku Využití: 1:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 54 Střely na branku: 29:28

Průběh utkání: 1:0, 1:4

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Buják, M. Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Mikula – Lysak, Sikora, Švančara – Gerych, Šutý, Bartoš – Blaha, Svozil
HC Kometa Brno: Kavan – Ulbricht, Němec, Svoboda, A. Pospíšil, Bůžek, Zubíček, Jurný – Boltvan, Otava, Bárta – Chludil, Moravec, Rakus – Veselský, Habermann, Mots – Nesvadba, Halačka, Pavlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V souboji o první místo ve skupině Východ začali lépe hosté, kteří si už ve třetí minutě vybojovali přesilovku. V ní zahrozil střílející Habermann, třinecký Jakub Král ale proti jeho ráně švihl lapačkou a nebezpečí bylo zažehnáno. Starosti pak měla i brněnská obrana, to když Kavan vyjel proti ujíždějícímu Janu Bartošovi a obránci Komety měli před odkrytou klecí, co dělat. Úvodní početní výhoda pak sice nevyšla ani Třinci, ta druhá už ale úspěchem skončila. Tečí se prosadil Jan Bartoš, který se jako první z třineckých útočníků dostal na metu 10 branek a gólem do šatny poslal Oceláře do vedení.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí mladíci, z velkého tlaku ale další trefu nevytěžili a v následném oslabení inkasovali. Početní výhodu Komety zužitkoval Denis Bárta. O necelých pět minut později už hosté vedli, to když se k odraženému puku dostal Adam Boltvan. O vyrovnání se na třinecké straně mohl postarat Adam Ošmera. Obránce Ocelářů vytáhl povedenou individuální akci, kterou se dostal do střelecké pozice, bohužel pro Třinec pak ale zamířil příliš vysoko. Střelecké trápení domácího týmu pokračovalo i dál a znovu tak udeřili až hráči Komety, od modré čáry se trefil Patrik Ulbricht.

Ve třetí třetině čelil třinecký brankář Král nařízenému trestnému střílení, s pokusem Rakuse ale neměl problémy. Hosté si ale o chvíli později vykoledovali další přesilovku a udeřili. Střelu Svobody do sítě usměrnil tečující Denis Bárta. Rušno pak bylo i v samotném závěru po závaru před brněnskou brankou. Strkanice nakonec vyústila v pěstní potyčku mezi Patrikem Volasem a jedním z Brňanů. Třinecký obránce svého soupeře vůbec nešetřil, uštědřil mu několik velmi solidních úderů a zařídil Ocelářům alespoň malé vítězství.