Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři obrat nedotáhli, z Jihlavy vezou bod

14.10.2023 · Martina Sikorová
Po smolné první třetině se junioři parádním obratem dokázali vrátit zpátky do hry, těsné vedení ale v Jihlavě bohužel neudrželi a nakonec brali jen bod.
16.kolo, sobota 14.10.2023
Jihlava
Třinec
5:4p
Malá hala Jihlava
Třetiny: 3:0, 1:4, 0:0 - 1:0 

Branky a nahrávky: 11. Číhal (Šabatka, Modl), 12. Burkov (Jungwirth, Kuprijanov), 17. Kuprijanov (Jungwirth), 39. Burkov (Jeletz), 62. Číhal – 23. Bartoš (Švančara, Šilar), 29. Bartoš (Šilar, Volas), 32. Cedzo (Sikora, Andrle), 37. Cedzo (Sikora)

Vyloučení: 6:8 Využití: 2:1 V oslabení: 0:1

Diváci: 47 Střely na branku: 33:34

Průběh utkání: 3:0, 3:4, 5:4  

HC Dukla Jihlava: Cinka – Číhal, Jeletz, Ludvík, Mrtka, Vovsík, Vandas, Topol – Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Bulík, Modl, Coufal – Nosek, Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Buják, Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Cedzo, Sikora, Švančara – Gerych, Šutý , Mikula – Blaha, Svozil, Lysak

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali v Jihlavě aktivně, do vedení mohli jít jen pár sekund po vhození úvodního buly, velkou šanci ale bohužel neproměnili. Přáno navíc Ocelářům nebylo ani v přesilovce, tečí v předbrankovém prostoru neuspěl dorostenec Robin Švančara. A tak přišel trest. Ranou z vrcholku kruhů se prosadil Lukáš Číhal a aby toho nebylo málo, 28 sekund po první trefě inkasovali Oceláři podruhé. Z prostoru před brankou zasunul puk do sítě Maxim Burkov. Svěřenci trenéra Reného Muchy pak ještě soupeři nabídli dlouhou dvojnásobnou početní výhodu a v ní udeřil Larion Kuprijanov. Po dvaceti minutách tak Třinec musel dotahovat už třígólové manko.

S nezáviděníhodným úkolem si ale Oceláři poradili náramně. Už v čase 22:46 dorazil střelu Tomáše Šilara do sítě Jan Bartoš a vrátil svůj tým do hry. Stejný hráč se pak v početní výhodě u levé tyče postaral i o druhý gól Třince a potvrdil tak, že je nejlepším střelcem Ocelářů právem. Další trefu pak třinečtí junioři přidali ve vlastním oslabení, z brejku se prosadil Adam Cedzo. Taky slovenský útočník se nakonec stal dvougólovým střelcem, když z prostoru mezi kruhy propálil gólmana Jihlavy a poslal Třinec do vedení. O svůj pracně vybudovaný náskok ale Oceláři rychle přišli, nabídnutou přesilovku v závěru třetiny využil Maxim Burkov.

Ve třetí třetině už příliš mnoho vyložených šancí k vidění nebylo. Oceláři sice byli střelecky aktivnějším týmem, další góly ale nepřidali. A tak o osudu zápasu muselo rozhodnout prodloužení.

V nastaveném čase byli šťastnější domácí hráči. Střelou z pravé strany utkání ukončil Lukáš Číhal. Oceláři tak sice prohráli počtvrté v řadě, po bojovném výkonu ale brali alespoň bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "První třetina pro nás byla smolná. Hráli jsme dobře, ale i přes spoustu šancí, které jsme měli, jsme inkasovali tři góly. O přestávce bylo promluvení do duše a druhou třetinu jsme otočili. Škoda jen, že na jejím konci nám domácí srovnali z přesilové hry. Třetí třetinu si obě mužstva hlídala tak, aby brala bod. My jsme v prodloužení udělali chybu navíc a dva body v dobrém a vyrovnaném utkání berou domácí."