Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorské derby pro Oceláře!

28.10.2023 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Reného Muchy zvládli sobotní zápas proti regionálnímu rivalovi na výbornou. Třinečtí mladíci proti Vítkovicím postupně budovali svůj náskok a nakonec slavili výhru 5:0. Druhé čisté konto v řadě si v pikantním souboji vychytal brankář Jakub Král.
20.kolo, sobota 28.10.2023
Třinec
Vítkovice
5:0
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:0 

Branky a nahrávky: 2. Šilar (Gerych, Holinka), 9. Kurbaka (Cedzo, Buják), 34. Sikora, 43. Spěváček (Pospíšil, Bartoš), 49. Cedzo (Kurbaka, Buják).

Vyloučení: 5:3, navíc Mikula (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za vražení Využití: 0:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 65 Střely na branku: 60:28

Průběh utkání: 5:0

 
HC Oceláři Třinec: Král – Andrle, Horváth, Volas, Kurbaka, Ošmera, Pospíšil, Buják – Cedzo, Sikora, Kozlík – Šilar, Holinka, Gerych – Lysak, Bartoš, Spěváček – Blaha, Mikula
HC Vítkovice Ridera: Smolka – Chaloupka, Bialy, Man, Kalandra, Puchala, Glos – Tobola, Štiak, Chlán – Žídek, Hanák, Milata – Muroň, Kovalčík, Saxa

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vlétli do derby aktivně a už ve druhé minutě poprvé zvedali ruce nad hlavy. Robin Gerych zpoza branky našel mezi kruhy Tomáše Šilara a ten přesnou ranou rozvlnil síť za zády vítkovického gólmana. Hosté mohli srovnat v jedné z nabídnutých přesilových her, stal se ale pravý opak. Oceláři ujeli do přečíslení dva na jednoho, Adam Cedzo v něm našel nepokrytého obránce Viktorse Kurbaku a rázem to bylo 2:0. Domácí byli v úvodní dvacetiminutovce jednoznačně aktivnějším týmem na ledě, o čemž svědčí i poměr střel 25:5, další trefu už ale před první sirénou nepřidali.

Na další gól si diváci v Mini WERK ARENĚ museli počkat až do druhé poloviny prostřední části. V čase 33:31 využil zaváhání vítkovických beků Petr Sikora a poslal Třinec do tříbrankového vedení. Za hosty chtěl zahrozit Ilja Kovalčík, toho ale do samostatného úniku nepustil pozorný Patrik Volas.

A tak se znovu radovali až Oceláři. Ve třiačtyřicáté minutě našel Michal Pospíšil dobře rozjetého Vojtěcha Spěváčka, který práskl do kotouče a napálil ho do sítě. Na straně Vítkovic mohl snížit Matyáš Hanák, který ale u tyče upadl a bylo po šanci. A přáno nebylo ani Robertu Chlánovi, jehož ránu z levého kruhu zkrotil třinecký gólman. Posledním střelcem se tak stal až Adam Cedzo zakončující z prostoru mezi kruhy. Krátce po gólu na 5:0 skončil zápas pro Marcela Mikulu, jenž od rozhodčích vyfasoval větší trest za vražení. Obrana Ocelářů ale pětiminutové oslabení ustála bez výraznějších problémů a kromě výhry v derby tak mohli třinečtí mladíci oslavit i čisté konto brankáře Jakuba Krále.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Soupeř přijel v oslabené sestavě, protože má kluky v Áčku a myslím si, že to od začátku bylo prostě znát. Měli jsme lepší pohyb, celkem rychle jsme se dostali do vedení, jen trochu litujeme pár zbytečných faulů, které jsme udělali. Na druhou stranu si všichni hráči a brankář zaslouží velkou pochvalu, co se týče defenzivní činnosti. Jsme hrozně rádi za šestibodový týden."