Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zasloužená výhra pod Ještědem

18.11.2022 · Michal Samiec, foto: Lukáš Filipec
Třinečtí v rámci dvacátého kola zajížděli do Liberce. V tamější Home Credit Areně se jim zjevně hraje velice dobře, protože zde dokázali vyhrát páté utkání z posledních sedmi zápasů základní části. Gólový účet otevřel v první třetině Dravecký a vítězná branka šla na konto Hudáčka.
20., pátek 18.11.2022
Liberec
Třinec
1:4
Home Credit Arena
Třetiny: 0:1, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 54. Ordoš (Filippi, Balinskis) – 15. Dravecký, 34. L. Hudáček (M. Daňo, Jaroměřský), 37. Martin Růžička (Marcinko), 51. L. Hudáček (Marinčin, Hrňa). Rozhodčí: Pilný, Šindel – L. Kajínek, J. Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 035. Střely na branku: 24:33. Střely mimo: 8:15. Zblokované střely: 14:12. Hity: 5:3. Vhazování: 38:19. Průběh utkání: 0:4, 1:4. 
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann – Faško-Rudáš, Bulíř, Birner – Michael Frolík, Filippi, Ordoš – Flynn, A. Najman, J. Vlach – Rychlovský, P. Jelínek, Šír.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Ročák, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do zápasu pod Ještědem ve srovnání se zápasem proti Spartě bez dvou obránců základní sestavy, a tak se do zápasového rosteru vrátili Ročák se Zahradníčkem. V brance se po čase objevil brankář Kacetl, který extraligový zápas chytal naposledy před třemi týdny a který v zájmu zachování zápasového rytmu pomohl výborným výkonem k bodům partnerského Frýdku-Místku. Slezané měli lepší vstup do zápasu než domácí Tygři, jenže největší šanci první poloviny úvodní třetiny neproměnil Nestrašil, který dostal nabito na pravý kruh. Na konci desáté minuty dostali domácí první možnost přesilové hry po vyloučení Daňa, nevyužili ji však.

Klíčové momenty první třetiny přišly v patnácté minutě, když nejprve Bulíř trefil tyč Kacetlovy branky, aby z následného protiútoku o pár sekund později napálil Vladimír Dravecký příhodně odražený puk z osy kluziště přesně do vinklu Kváčovy branky. Byla tak naplněna otřepaná hokejová fráze o následcích neproměnění gólové šance. Hned po vstřelené brance se Dravecký zapsal do protokolu zápasu i jako vyloučený hráč, pro Třinec to však nemělo žádné negativní důsledky. Oceláři se vzápětí po ubráněné přesilové hře domácích sami dostali k početní výhodě. Sehráli ji celkem slušně, několikrát střílel Růžička, jednou slibně z úhlu z předbrankového prostoru po křížné přihrávce Nestrašila, Kváča ale druhý gól v úvodní hrací době nedostal.

Většinu druhé třetiny Třinečtí kontrolovali vývoj zápasu. V prvních desítkách sekund se sice domácí snažili ohrozit Kacetla, pak ale přišla na konci čtvrté minuty velká šance Hudáčka, která odstartovala silnější pasáž Ocelářů. Jeřábek vysunul na modré číhajícího exlibereckého střelce, jenž si šikovně sjel až před Kváču, ale jeho bekhendový blafák mu nevyšel. Jak se později ukázalo, slovenský exekutor se teprve zastřeloval. Domácí měli jedinou lepší pasáž ve druhé hrací době. Na konci desáté minuty si před Kacetla sjel Flynn na přihrávku Najmanovu, ale netrefil. Liberečtí pak hráli dvě minuty v početní převaze po faulu Jaroměřského. Největší šanci si vyrobili v samotném závěru, když po Balinskisově střele vznikl před třineckou brankou závar, v němž se Frolíkovi nepodařilo zasunout puk do branky.

Pak zase převzali otěže zápasu hosté zpod Javorového. Ve čtrnácté minutě si Daňo předal puk s Liborem Hudáčkem, zkřížili trajektorie svého pohybu a druhý jmenovaný slovenský útočník ze slotu skákavou střelou prostřelil libereckého strážce branky. O dva góly to bylo jen dvě a půl minuty, pak skončila brankou zprvu nenápadná akce Ocelářů. Martin Růžička převzal puk ve vlastním pásmu, projel střední třetinu po pravém křídle, vyměnil si puk z Voženílkem, a když už to vypadalo, že se přes libereckou obranu nedostane k zakončení z předbrankového prostoru, poslal puk do libereckého brankoviště zpoza brankové čáry a kotouč se k radosti třinecké střídačky odrazil od Kváčových nohou za brankovou čáru. Tato situace, která měla místo necelé čtyři minuty před druhou sirénou, stanovila skóre po dvou třetinách hry.

Úvod poslední dvacetiminutovky normální hrací doby dal znát, že Liberečtí ještě hodlali se zápasem něco udělat. Přesně po třech minutách k tomu dostali příležitost po vyloučení Marcinka. Dokázali sice přišpendlit Třinec před jeho branku, ale to kýžení koření přesilovek, tedy branku v síti soupeře, nevytěžili ani ze čtvrtého pokusu v utkání. Na konci osmé minuty měl první náznak šance Třineckých ve třetí třetině Daňo, jenž zakončoval přes Kolmanna, Kváča byl ale na místě. O chvíli později byl vyloučen Filippi a o minutu později ještě i Vlach, domácí tak museli čelit nejlepší přesilovce v lize pouze ve třech a to pětapadesát sekund.

Slezané sice dvojnásobnou přesilovku nevyužili, Tygři se dokázali dlouho bránit. Třináct sekund před vypršením druhého trestu už ale do sítě domácích padla střela Libora Hudáčka z vrcholu levého kruhu, který tak proti svému bývalému klubu zaznamenal druhý gól v zápase. Zhruba šest a půl minuty před koncem třetí třetiny byl právě dvojnásobný střelec vyloučen za faul na Flynnovi a domácí se dostali k prvnímu gólu v zápase hned po sedmi sekundách přesilovky. Gólově se prosadil Jan Ordoš a snížil zpět na tříbrankový rozdíl, který platil po druhé třetině. Domácí tak měli k dispozici ještě poměrně dost času, ale vstřelit v aktuálním rozpoložení tři góly třineckým Ocelářům a vyrovnat se zdál být poměrně nesnadný úkol. Na druhé straně byla vidět chuť završit hattrick na Hudáčkovi, který se několikrát dral do nebezpečného zakončení. Konečné resumé – Tygři 1, Oceláři 4!

Ilustrační foto v článku z prvního utkání proti Liberci: Lukáš Filipec

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): "Musím pogratulovat soupeři, odvedl parádní výkon, hrál velice dobře. My jsme nehráli dobře. Myslím, že jsme to soupeři dnes moc neztížili, proto jsme prohráli. Dlouho jsme nehráli, potřebujeme se dostat do toho zápasového tempa. To utkání se nám nepovedlo, věřím, že v těch dalších budeme lepší."

Vladimír Országh (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): "My jsme za tento výsledek velmi rádi. Liberec má kvalitní mužstvo. Myslím, že dnes jsme poctivě pracovali šedesát minut a čekali jsme na šance. Když přišly, tak jsme je využili. Škoda inkasovaného gólu, protože brankář nás několikrát podržel a byl důležitým článkem naší výhry. Ale každý hráč k tomu přispěl a pro nás jsou to důležité body."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice