Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec zlomil gólový půst a ovládnul přetahovanou s Dynamem

06.03.2022 · Patrik Czepiec
Po více než 135 minutách našli Oceláři v Pardubicích zase střelecké štěstí. Přestože se Dynamo po celý zápas tlačilo za vítězstvím, Třinec vsadil na úspornou efektivitu a dvakrát vedl. Zásahy Miloše Romana a Milana Doudery sice neodvrátily nájezdové rozuzlení, ale celek zpod Javorového našel ve svém středu tři úspěšné střelce a zvítězil v poměru 2:3. Děkovat může i brankáři Ondřeji Kacetlovi.
59.kolo, neděle 6.3.2022
Pardubice
Třinec
2:3sn
Enteria Arena
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 39. Cienciala (Košťálek, Říčka), 48. Košťálek (Rohlík, Anděl) – 16. Roman (Kundrátek, Svačina), 46. Doudera (Marinčin, Roman), rozhodující nájezd Chmielewski. Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:2, navíc Hrádek - D. Musil oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8750. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1 – 1:1 – 1:2 – 2:2 – 2:3.  
HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Zdráhal, Mikuš, Vála, Košťálek, Kolář, Hrádek, Petgrave – A. Musil, Poulíček, Paulovič – Cienciala, Kousal, Říčka – Rohlík, Anděl, Koffer – Matys, Urban, Hecl.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – D. Musil, Adámek, Doudera, Marinčin, Kundrátek, Zahradníček, Jaroměřský – Svačina, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kofroň, Dravecký, Bakoš.

Komentář k zápasu

Oba týmy vstupovaly do utkání se slabou formou. Pardubice ze sedmi předchozích duelů nevydolovaly ani bod, Třinec zase dvakrát v řadě odešel s nulou na svém střeleckém kontě. Lépe začalo Dynamo, bojující o přímou účast ve čtvrtfinále. Po pěti minutách se do mezikruží nacpal obránce Jan Kolář, Ondřeje Kacetla ovšem neprostřelil. V první přesilovce utkání hrozil zejména Slovák Matej Paulovič, jeden z jeho pokusů zastavil třinecký brankář maskou.

Oceláři se dostali do tempa až v polovině třetiny. Nejprve od mantinelu nachystal slušnou pozici Petru Vránovi Vladimír Svačina, nicméně hostující kapitán tečoval jen do betonu. Gól padl v početní převaze pěti proti třem, kdy na trestnou lavici současně usedli domácí hráči Cienciala a Vála. Nestrašil i Kundrátek ještě trefili brankovou konstrukci, ale třetí překonání Dominika Frodla přece jen přineslo ocelářskou radost. Před brankovištěm úřadoval dorážející Miloš Roman a přidal svůj 10. zásah v sezoně.

Obří šancí disponoval po začátku druhé části David Cienciala, tutovku však neproměnil, když našel Kacetlův beton. Aktivní Dynamo mohl za srovnáním dovést také Kolář, jenže nadějnou dorážku střely Adama Musila zahodil. Volný Jan Košťálek pak dostal krásný pas do jízdy, ale kvůli problémům se zpracováním nechal vyniknout brankáře Slezanů.

Druhý tým základní části mohl znovu zahrozit až ve 34. minutě. Dravecký nenamířil střelu z krátké vzdálenosti mezi tři tyčky, po Douderově nahození zase Roman nezpacifikoval prudký pas Chmielewského do ohně. A celek z města perníku trestal. Marian Adámek vyrobil chybu v rozehrávce, domácí šli do náporu a Košťálek skvěle zahlédnul najíždějícího Davida Ciencialu. Pokus bývalého Oceláře zaplachtil do horního růžku branky.

Po minutě a půl od uplynutý přestávky se po pravém křídle protáhnul Robert Kousal, jeho náročnou střelu vytáhnul Kacetl. Stejný pardubický útočník měl pak prsty ve druhém třineckém gólu. Ke slovu se dostal poměrně sváteční střelec Milan Doudera a jeho prudkou ránu nechtěně přizvednul právě Kousal. Puk přibil rovnou pod horní tyčku Frodlovy svatyně. Jenže těsná bitva směle pokračovala. Jan Košťálek ukázal, proč je letos tolik nepopulárním soupeřem Třince. V ponechané výhodě ze 48. minuty propálil vše, co měl před sebou – 2:2.

Vyostřený souboj obohatila také bitka mezi Michalem Hrádkem a Davidem Musilem. Třinecký zadák složil svého soka k ledu. Rozhodnutí neobstaral v 52. minutě unikající Michal Kovařčík, stejně mizerně se vedlo Mateji Paulovičovi, který při značném tlaku Pardubic hned natřikrát netrefil ze slotu prostor v Kacetlově postavení. Zápas musel za vyrovnaného stavu do prodloužení.

V nadstavbové fázi se týmy dočkaly několika velkých možností. Po přihrávce Hrehorčáka se snažil podruhé rozvlnit síť Milan Doudera, ale na hraně faulu byl zastavený. Tomáš Kundrátek upaloval o moment později na Frodla sám, ale pardubického brankáře nepřekvapil. Představení obránců opět završil Košťálek. Jakmile před brankou neuspěl, bylo jasné, že se půjde do nájezdů. V nich našli Oceláři hned tři úspěšné exekutory, rozhodující provedení obstaral Aron Chmielewski a třinečtí hokejisté zvítězili po výsledku 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): První třetinu jsme odehráli velmi dobře, měli jsme pohyb a vytvořili jsme si docela dost šancí. Ve druhé části jsme úplně vypadli a Pardubice nás dostaly pod velký tlak. Nebýt Ondřeje Kacetla, tak by nám tam určitě odskočily o tři góly a bylo by těžké vyhrát. Byli jsme pozdě v osobních soubojích, u modré čáry jsme ztráceli kotouče, nedostávali jsme se z našeho pásma a Pardubice z toho těžily. Třetí třetina byla zvládnutá z obou stran dobře. Oba brankáři podali skvělý výkon, v nájezdech jsme byli šťastnější.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): První třetina byla vyrovnaná. Bohužel teď, kdy nám nic nepřeje, tak se nám sešla najednou dvě dvouminutová vyloučení a Třinec trestal v přesilovce pěti proti třem. To pro nás byla těžší situace. Od druhé třetiny jsme podali velice dobrý výkon, ukázali nasazení a dostali jsme Třinec pod tlak. Vypracované šance jsme bohužel nedokázali proměnit. I ve třetí třetině jsme se tlačili do branky a bylo těžké kluky udržet vzadu, protože prostě cítili, že by mohli urvat tři body. Měli jsme v defenzivě okénka. Duel dospěl do nájezdů a v nich byli hosté šikovnější. Ale kluky může pouze chválit, zahráli jsme velice dobrý zápas s obrovskou bojovností i nasazením. Mělo to parametry play off a od takového výkonu se můžeme v pohodě odpíchnout.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice