Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec završil parádní sérii, na ledě Motoru nezvládl divokou kovbojku

28.01.2022 · Patrik Czepiec
Jednou to přijít muselo. Celek zpod Javorového vyrazil do Českých Budějovic s vědomím, že proti Motoru přes 257 minut neinkasoval branku. Neuvěřitelný počin ovšem už v první třetině utnul Michal Vondrka a odšpuntoval divácky atraktivní přestřelku, z níž nakonec po vítězném gólu Jakuba Valského vyšel lépe Motor. Ve 46. kole bere vítězství v poměru 5:4 v prodloužení.
46.kolo, pátek 28.1.2022
České Budějovice
Třinec
5:4p
Budvar aréna
Třetiny: 2:1, 2:2, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 9. Vondrka (Beránek, Hanzl), 12. Koláček (Chlubna, Percy), 22. Hanzl (Pech, Štencel), 35. Hanzl (Percy, Štencel), 65. Valský (Štencel, Pech) – 17. Hrňa (Růžička, Doudera), 29. Růžička (Doudera, Vrána), 31. Chmielewski (TS), 43. Roman (Dravecký). Rozhodčí: Hradil, Pilný – Frodl, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita). Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 2:0 – 2:1 – 3:1 – 3:3 – 4:3 – 4:4 - 5:4.  
HC Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bučko, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – Ondráček, Novotný, Valský – Holec, Pech, Gulaš – Beránek, Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Chlubna.
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Vrána, Růžička – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Nestrašil, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký – Kofroň.

Komentář k zápasu

Start utkání na jihu Čech zastihl v lepším rozpoložení Oceláře, do samostatného úniku se brzy dostal Vladimír Dravecký. Nebezpečnou dorážku pak nezužitkoval ani Michal Kovařčík a začala úřadovat čtvrtá formace domácích. Veterán Michal Vondrka využil práce Martina Beránka, který se proplížil kolem budoucího olympionika Tomáše Kundrátka a servíroval asistenci na zlatém podnose. Někdejší reprezentant svou trefou utnul sérii 266 minut a 10 sekund, kdy českobudějovičtí hokejisté Třinci nedali gól.

Branka Motor nakopla. Podobným způsobem jako Beránek se ve 12. minutě protlačil před Marka Mazance Josef Koláček, avšak tentokrát volil přímé zakončení. A vyplatilo se, třinecká jednička na střelu z malé vzdálenosti nezareagovala včas. Slezany vrátil do hry v čase 16:21 dobře postavený Erik Hrňa. Po střele Martina Růžičky v přesilovce se puk od betonu Dominika Hrachoviny odrazil před prázdnou klec.

Už první část nabídla pořádnou divočinu, ale ve srovnání s tou druhou šlo jen o slabý odvar. Rozhodčí stihli rozdat osm trestů, domácí ovšem udeřili ještě během výhody, kterou si přenesli z úvodní třetiny. Po hezké zadovce Jana Štencla vyslal bombu Lukáš Pech a Martin Hanzl pohotově dorazil. Třinec se nevzdal a velkou chybu v rozehrávce trestal Miloš Roman, jenže trenérská výzva Motoru odhalila nepovolené postavení Vladimíra Draveckého v brankovišti.

Přestřelka tím neskončila. Pěkně umístěnou ránu Martina Růžičky v přesilovce zastínil Tomáš Marcinko a kotouč zapadl ideálně k pravé tyči. Přesně v polovině dramatu navíc ujel Miloš Roman a Petr Šenkeřík musel sáhnout k hákování. Trestné střílení si vzal na starost Aron Chmielewski a vychutnal si bekhendovou kličku, čímž srovnal na 3:3. Jenže Jihočeši odmítli ztratit vedení a vytříbený příklep Martina Hanzla z 34. minuty je opět poslal do sedla. Hanzl zároveň zapsal třetí bod v utkání.

Po dvou minutách a jedné vteřině od úvodního buly třetí třetiny si spravil chuť slovenský útočník Miloš Roman. Uvolnil se výjezdem na střed a nenápadným bekhendem znovu vyrovnal. Třinec pokračoval v aktivitě, ale Andrej Nestrašil na hraně brankoviště nepřetlačil Hrachovinu. Před komerční přestávkou se dostal do ohromné šance Lukáš Pech, nicméně přečíslení dva na jednoho si pohlídal úchvatným zákrokem Mazanec.

Zhruba osm a půl minuty před koncem základní hrací doby vyrazil na výlet Milan Doudera. I když vylákal Hrachovinu z branky, už nedokázal včas předat kotouč na Růžičku a ten z ostrého úhlu nepropálil blok. Gól nepřineslo ani nepřesně zakončené přečíslení bratří Kovařčíků. A když domácí Jan Štencel neprocedil ostrou ránu z dálky, oba týmy se za stavu 4:4 chystaly na prodloužení.

Nadstavbovou část dvěma průniky do slotu započal Milan Gulaš, ale Mazanec si poradil a ještě vystavil Štenclovi luxusní semafor. Třinec se v podstatě do poloviny prodloužení jen bránil, ale pak skvěle prošel vpřed Tomáš Kundrátek a po jeho pasu Aron Chmielewski jen těsně minul. Přečíslení se následně naskytla oběma týmům, ale brankáři se vyznamenali. Poslední slovo měli ovšem hráči Motoru. Obrovský závar před brankou zužitkoval Jakub Valský a určil konečný stav 5:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): Neměli jsme dobrý vstup do utkání. V první třetině jsme dostali dva góly za sebou. Museli jsme se vracet do zápasu. Dvě třetiny byly hodně živelné, dělali jsme věci, které jsme nikdy nedělali, jako třeba špatná střídání. Kluci nebyli soustředění a byli za to potrestaní. Ale vyplynulo to ze hry, ze zápalu, v jakém jsou. Samozřejmě by se to nemělo stávat. Na druhou stranu musím říct, že za stavu 2:0 a 3:1 kluci nic nezabalili. Až v poslední třetině už to byla hra, kterou jsme chtěli a kterou běžně předvádíme. Neměly by se nám stávat špatné úvody. Když soupeře pustíte do vedení, stojí to spoustu sil.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): Jak říkal kolega, bylo to živelné utkání plné zvratů, atraktivní pro diváka, trochu bláznivé pro trenéra. Oba týmy měly charakter, bojovaly do konce a my jsme byli v prodloužení šťastnější. Našli jsme cestu, jak vyhrát utkání. Před úspěšnou trenérskou výzvou jsme viděli situaci na kostce. Jistí si nejsme nikdy, ale nějaký kontakt s gólmanem jsme tam spatřili. A povedlo se nám to.