Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Série trvá: Třinec opět zadřel budějovický Motor

10.12.2021 · Patrik Czepiec, Foto: Marian Ježowicz
Hokejisté z WERK ARENY dokázali také potřetí v sezoně vyzrát na České Budějovice. Třinec vládl průběhu zápasu od úvodních minut a nenechal se odradit ani neuznanou trefou. Přestože střelecký účet dlouho závisel na trefě Tomáše Kundrátka, nakonec domácí odskočili zásluhou Andreje Nestrašila a Ondřeje Kovařčíka. První čisté konto za Třinec v základní části vychytal Ondřej Kacetl a uhájil výhru 3:0. Neprůstřelnost Ocelářů proti Českým Budějovicím trvá už 257 minut.
31.kolo, pátek 10.12.2021
Třinec
České Budějovice
3:0
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 16. Kundrátek (Marinčin, Miloš Roman), 47. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (A. Nestrašil, M. Kovařčík). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Rožánek, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita). Střely na branku: 30:18. Průběh utkání: 3:0.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) - Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Jaroměřský - Růžička, Vrána, Šedivý - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, Roman, Hrehorčák - Kofroň
HC Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) - Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček - Novotný, Hanzl, Valský - Abdul, Pech, Ondráček - Vondrka, Voženílek, Karabáček - Holec, Beránek

Komentář k zápasu

Po neúspěšném středečním derby nastoupili Oceláři v pátek na domácím ledě k utkání s českobudějovickým Motorem. Hosté usilovali o ukončení série 18 dní bez vítězství a také 197 minut, po které v předchozích zápasech nepřekonali třineckou defenzivu.

Špatná rozehrávka hostujícího brankáře v 10. minutě málem zapříčinila gól Davida Kofroně. Třináctý útočník Třince otřel kotouč o beton brankáře, takže Motor kritickou situaci se štěstím ustál. Dvě navazující přesilové hry už Ocelářům konečně přinesly radostné chvíle. Po hákování Voženílka už obránci Tomáš Kundrátek a Martin Marinčin ukázali povedenou spolupráci, prvně jmenovaný se opřel do kotouče příklepem a Dominik Hrachovina nedokázal ránu odpravit mimo dosah tří tyčí.

První velká šance druhé periody patřila Jihočechům. Jakub Valský za modrou čárou našel Romana Vráblíka, před kterým se otevřela hotová dálnice. Kacetl ho ovšem vygumoval lapačkou. Nadějné přečíslení dva na jednoho v polovině prostřední části zase zhatila nepřesná přihrávka Draveckého na Marcinka. Po konci třineckého oslabení pak Martin Růžička společně s Andrejem Nestrašilem z levé strany nepříjemně otravoval Hrachovinu.

Motor ovšem také kousal. Jiří Ondráček se nachomýtl ve slotu a lehkou tečí jen těsně nepřekonal Kacetla, který zasahovat nemusel. Naopak plné nohy práce měl už po chvíli vinou propadnutí Davida Musila, hosté ovšem nedotlačili puk do sítě ani v přečíslení tři na dva. V 38. minutě připravil o branku Erika Hrňu vynikající Hrachovina, který se přesunul a levým ramenem v oslabení odrazil puk za svou klec. Třinecký tlak měl po Ondráčkově podrážení ještě zesílit, ale domácí velkou možnost promarnili.

V poslední dvacetiminutovce už se Oceláři přece jen soustředili více na obranu, ani nedovoleně bránění Michala Kovařčíka nedostalo hosty do vážnějších akcí. Navíc ihned po konci přesilové hry Motoru vstřelil důležitý druhý gól utkání Andrej Nestrašil, když zblízka procedil kotouč za záda Hrachoviny. Zhruba pět minut před koncem dostal tentýž útočník podobnou možnost znovu, ale jedenáctou trefu v sezoně nepřidal.

V klidném zbytku zápasu si Ondřej Kacetl došel pro první čisté konto v třineckých barvách v rámci základní části. Oceláři dovedli duel s Českými Budějovicemi do vítězného závěru s konečným výsledkem v poměru 3:0. Poslední trefu zaznamenal do odkryté branky Motoru za bukem skrytý Ondřej Kovařčík.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Po nepříliš vydařeném utkání s Vítkovicemi jsme hráli velmi dobře, vytvářeli jsme si spoustu šancí, ale brankář hostů Hrachovina chytal dobré utkání. Ve druhé třetině jsme malinko znervózněli, protože jsme se dostali do problémů vyloučeními. Je škoda, že jsme se v jejím závěru v přesilové hře nedostali do dvoubrankového vedení, ale třetí třetinu jsme si už solidně hlídali, čekali na svou příležitost a ta přišla. Jsme rádi za tři body, před reprezentační přestávkou nás čeká ještě utkání s Plzní a moc bychom si přáli tenhle výsledek zopakovat."

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): "Zápas se mi hodnotí těžko, přijeli jsme sem s konkrétním plánem, ale nebyli jsme schopni dodržovat disciplínu. Stálo nás to utkání proti kvalitnímu soupeři, který naše chyby dokáže trestat. Ve druhé třetině jsme pár šancí měli, dalo se to nějak zkorigovat, ale nedali jsme góly. Kámen úrazu je v přesilovkách, nedokázali jsme se v nich dostat k momentu, který by nás vrátil do zápasu, nedokázali jsme si v nich vytvořit ani šanci, takže jedeme domů s prázdnou. Třinec si třetí třetinu pohlídal, byl lepší."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice