Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři prodlužují vítěznou sérii na sedm zápasů! Zlín porazili 5:2

07.02.2021 · Dominik Stošek
Oceláři v rámci čtyřiačtyřicátého kola přivítali na svém ledě zlínské Berany. Střelecky vyrovnané utkání rozhodovala nedisciplinovanost Zlína a dvě využité přesilové hry na straně Ocelářů. O pět gólů Třince se postaralo pět různých jmen. Brankář Jakub Štěpánek předvedl perfektní výkon a zaznamenal úspěšnost přes třiadevadesát procent!
44.kolo, neděle 7.2.2021
Třinec
Zlín
5:2
WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Špaček (O. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Roman) – 10. Fořt (Řezníček, Dufek), 59. Okál (Svoboda, Nosek). Rozhodčí: Pešina, Obadal – Komárek, Svoboda. Vyloučení: 4:5 Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:30 Zblokované střely: 8:23. Hity: 4:11. Vhazování: 42:25 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2. Hráno bez diváků.  
HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kofroň – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Ramik.
PSG Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Dufek – Okál, Vopelka, Svoboda – Sebera, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

Komentář k zápasu

Oceláři do utkání proti Zlínu vstoupili s velkou vervou, která jim přinesla ovoce v podobě první branky už ve třetí minutě. Patrik Hrehorčák získal kotouč pod svou kontrolu na útočné modré, projel skrze mezikruží jako nůž máslem a tváří v tvář zlínského gólmana zakončil přesně k pravé tyči. O necelé dvě minuty posléze se poprvé výrazněji ozvali také hosté. Štěpánek musel zasahovat proti Ferencově jedovaté střele příklepem z levého kruhu, třinecký brankář kotouč sebevědomě vykopl svým betonem. V osmé minutě na trestnou lavici usedl Stránský za hákování a Zlín tak dostal možnost srovnat skóre. Beranům se hra v početní převaze nedařila, i přesto se ale hostům povedlo přesilovou hru využít v samotném závěru své početní převahy. Řezníček u levého mantinelu vyslal střílenou přihrávku mezi kruhy na Tomáše Fořta, který kotouč tečoval nad Štěpánkův beton k jeho pravé tyči.

Vyrovnané skóre ale moc dlouho nevydrželo, protože už ve dvanácté minutě si Oceláři vzali své vedení zpět. Svou premiérovou brankou v této sezóně za Oceláře se prezentoval David Kofroň, který z předbrankového prostoru překonal Kořénka po spolupráci s Davidem Musilem. O minutu později mohl po pěkné akci navýšit vedení Růžička, ten ale svou přízemní střelou na zlínského brankáře nevyzrál. Z následné protiakce zahrozili hosté, Freibergs podklouzl a umožnil Beranům jít do přečíslení dva na jednoho, které se mu podařilo uhasit pouze za cenu nedovoleného zákroku. Nicméně během přesilové hry hostů Štěpánek pokryl jak šanci Okála, tak i nepříjemnou střelu Šlahaře od modré, a tak skóre zůstávalo beze změny. V sedmnácté minutě mohlo být vyrovnáno po nahození Ondráčka od pravého hrazení, Štěpánek měl zakrytý výhled a kus černé gumy viděl na poslední chvíli. Kotouč se ale otřel o břevno a od něj se odrazil do rohu kluziště. V samotném závěru třetiny ještě putoval za katr Jakub Šlahař, který tak nabídl Ocelářům první přesilovou hru v utkání, ta ale v této třetině ještě využita nebyla.

Druhou dvacetiminutovku Oceláři zahájili gólově. Do dvoubrankového vedení odskočili domácí ve zbytku přesilové hry z první třetiny, kterou hráči s drakem na prsou přetavili v branku jednu sekundu před jejím vypršením, když Michael Špaček dostal namazáno od Ondřeje Kovařčíka do mezikruží a zakončil přesně nad lapačku Kořénka. Beranům se úvod druhé třetiny vůbec nedařil a ve třiadvacáté minutě znovu oslabil hosty Kubiš, jenž se provinil hákováním. Toto oslabení ale hosté přečkali bez větších komplikací. Největší šanci měl Stránský, jenž dostal nabito na levý kruh od Špačka, třinecký ostrostřelec ale pálil příklepem přesně na Kořénkův beton. Několik málo okamžiků potom, co Kubišovi vypršel trest, se na trestné lavici hostů opět zaplnilo místo. Matěj Sebera zahrál nebezpečně vysokou holí, a tak nabídl Ocelářům již čtvrtou přesilovou hru v tomto utkání.

V druhé polovině druhé periody Berani zvýšili své napadání a svým aktivním přístupem si vydobyli přesilovou hru. Marian Adámek krosčekem srazil v předbrankovém prostoru jednoho z útočících hráčů Zlína a za tento zákrok usedl na trestnou lavici. Hra v početní převaze se ale hostům vůbec nepovedla a Štěpánek byl téměř bez práce. Největší příležitost měl na své holi Nosek, ten ale kotouč za záda třineckého brankáře nepropasíroval. V samotném závěru třetiny se při ponechané výhodě, po faulu Matyáše Hamrlíka, Špaček objevil hned ve dvou slibných šancích, které však patřičně nevyužil. Nejprve jej po obkroužení Kořénkovy svatyně našel Michal Kovařčík v oblasti mezi kruhy, Špaček střílel z první pouze na beton zlínského brankáře. Následně Špačka vybídl ke střele na hranici levého kruhu Freibergs, který posílal parádní diagonálu přímo na Špačkovu hůl z protější strany útočné třetiny, třinecký útočník však smolně kotouč do poloodkryté klece nevměstnal. Svou pátou přesilovku v utkání Oceláři v druhé dvacetiminutovce už využít nestihli, a tak oba celky odešli do kabin za stavu 3:1 pro Oceláře.

Úvod třetí třetiny zahájili Oceláři, podobně jako tu předcházející, v početní převaze. Znovu si hráči s drakem na hrudi vypracovali mnoho šancí, tu největší měl na hokejce Stránský, který na levém kruhu střílel z první po nahrávce z mezikruží od Špačka, v cestě ale stál fantastický Kořének, jenž koncovou částí betonu kus černé gumy vykopl. V další šanci, tentokrát už ve hře pět na pět, se ocitl Hrňa, třinecká osmdesát osmička však kotouč za záda zlínského brankáře střelou bekhendem neposlala, protože Kořének tento pokus zachytil do svého náručí. V pětačtyřicáté minutě došlo k líhním nedovolených zákroků a trestné lavice se plnily na obou stranách. Na třineckou trestnou lavici usedl pouze Michal Kovařčík za krosček, na té zlínské však sedělo hned trio Beranů. Matěj Sebera zde usedl za Jiřího Karafiáta, jenž vyfasoval trest do konce utkání, Jan Václavek ten zde odpykával trest za sekání a Lukáš Vopelka za nesportovní chování. Došlo tedy k situaci, kdy se hrálo čtyři na tři, výhodu jednoho muže měli Oceláři. V první fázi přesilovky Kořének perfektně zasáhl proti pokusům Doudery a Hrňi. V čase 46:38 už ale Erik Hrňa vstříc Kořénkovi uspěl a využil tak další početní převahu domácích. Třinecký forvard překonal zlínského brankáře střelou z voleje z pravého kruhu.

Na sklonku pětapadesáté minuty Vopelka nepříjemně střílel z levého kruhu, Štěpánek neměl nejlepší výhled a proti střele zlínského forvarda zasáhl na poslední chvíli svým betonem. V čase 56:07 utekl zlínské obraně Vladimír Dravecký a v samostatném úniku se tento zkušený mazák nemýlil. Dravecký v nájezdu nijak nezazmatkoval a poslal kotouč za Kořénka po skvělé bekhendové kličce. Pod Javorovým však góly ani po této trefě padat nepřestaly. Necelé dvě minuty před koncem utkání Zdeněk Okál totiž ještě překonal Štěpánka střelou mezi betony. Víc už toho ale hosté nestihli, a tak Oceláři prodloužili svou vítěznou sérii na sedm zápasů.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "V úvodní třetině jsme si vytvářeli spoustu šancí. Jen byla škoda, že jsme je nevyužili a neodskočili jsme více. I když Zlín také hrozil. Měl spoustu střel, ale hráli jsme nesmírně obětavě. Zblokovali jsme toho spoustu a Kuba (brankář Štěpánek) nás podržel v důležitých chvílích. S blížícím se play off budou hrát speciální týmy velkou roli a v přesilovce jsme si pomohli (góly na 3:1 a 4:1). I když nám to Zlín ztížil, vyhráli jsme zaslouženě."

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): "Třinec vyhrál zaslouženě, ale neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Nedáváme moc gólů, a tím pádem jsme měli k bodům daleko. Dva góly proti Třinci je málo. Pohlídali si to. Díváme se ale i na to, aby zápas měl z naší strany alespoň trochu kvalitu, a ta tam byla. Nasazení, šance jsme si také vytvořili, ale to momentálně na dobré týmy nestačí. Ve druhé třetině jsme se dostali i kvůli vyloučením pod tlak, strašně moc se hrálo u nás v pásmu. Když jsme se nadechovali, tak jsme dostali pět plus deset a museli jsme hrát na dva centry. To bylo těžké. Bojovnost nám nechyběla. Abychom ale bodovali, musíme být úspěšnější z šancí, které si vytvoříme, a to momentálně nejsme."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice