Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Olomouci se Ocelářům nedařilo

29.11.2019 · Daniel Ježek, Foto: Alena Zapletalová
Po domácí zápasové šňůře se Oceláři opět vydali na soupeřův led, v Olomouci se ale hráčům s drakem na prsou nevedlo. Slezany sice do vedení v první třetině poslal Patrik Hrehorčák, Hanáci ale dokázali utkání otočit a získat tři body.
23.kolo, pátek 29.11.2019
Olomouc
Třinec
3:1
Zimní stadión Olomouc
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Klimek), 28. J. Knotek, 59. J. Knotek (Klimek) – 8. Hrehorčák (Kundrátek, Gernát). Rozhodčí: Lacina, Kika – Bryška, Rožánek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3737. Střely na branku: 33:24. Zblokované střely: 5:16. Hity: 7:2. Vhazování: 43:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1.  
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Valenta – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Stuchlík, Hrňa – Adamský (A), Hladonik, Kofroň.

Komentář k zápasu

Utkání na olomouckém stadionu začalo poněkud opatrně. Oba soupeři v prvních minutách vyčkávali, do větších šancí se začali tlačit až po uplynutí pěti minut. Nejprve zahrozil Oceláři Chmielewski, který z bezprostřední blízkosti však branku netrefil. V úvodu sedmé minuty se pak domácí řítili do přečíslení dvou proti jednomu, Pavel Musil poslal kotouč Lukáši Nahodilovi, ten ale na Kváču nevyzrál. Za další minutu už se skóre měnilo. Střelu Tomáše Kundrátka od modré v mezikruží šikovně tečoval Patrik Hrehorčák, brankář Lukáš byl bezmocný.

Ve třinácté minutě mohl stav srovnat domácí Burian, o chvíli později pak i Knotek, ani jeden z Kohoutů se však neprosadil. Za další dvě minuty si Olomouc zahrála první přesilovku, Kolouch ale s dorážkou Irglovy střely Kváču nepřekvapil. V závěru úvodního dějství si v početní výhodě zahráli také Oceláři, ani hráčům s drakem na prsou ale souzeno nebylo.


Foto: Alena Zapletalová.

Do druhé dvacetiminutovky tak s jednobrankovým vedením šli hosté ze Slezska, tento stav ale trval jen necelých pět minut třetiny. Střelu Lukáše Klimka od hrazení v předbrankovém prostoru mimo Kváčův dosah tečoval Lukáš Nahodil a bylo srovnáno. Vyrovnané skóre ale také nevydrželo dlouho. Po vhazování před třineckou brankou kotouč do vlastní sítě nešťastně poslal Milan Doudera, branka byla přiznána Janu Knotkovi. Petr Kváča neměl šanci zareagovat.

Oceláři po obratu domácích přidali na tempu a dostávali se do šancí. Vrána ale v devětadvacáté minutě na Lukáše nevyzrál, Slezanům následně nevyšla ani přesilovka, byť byl v dobré šanci Chmielewski. V třicáté čtvrté minutě Třinečtí zahrávali další početní výhodu, ani tentokráte ale síť domácí branky nerozvlnili. Nejblíže ke srovnání měli v osmatřicáté minutě Krajíček se Stránským, kdy Lukáš stál zcela mimo své brankoviště. Ani jeden z Ocelářů ale kotouč do prázdné branky neposlal. V závěru třetiny pak Slezané ubránili přesilovku soupeře.

Ve čtyřicáté druhé minutě mohl vedení Olomouce navýšit Kolouch, Kváča ale předvedl skvělý zákrok. Totéž se dá říct o počinu gólmana Lukáše o minutu později, který vytlačil ránu Musila z mezikruží. V úvodu šestačtyřicáté minuty šli domácí do přesilové hry, Irgl z levé strany našel Knotka, ten si ale na Kváču nepřišel. Po ubráněném oslabení mohli srovnat Michal Kovařčík s Patrikem Hrehorčákem, ani jeden ale svůj střelecký pokus v branku nepřetavil.


Foto: Alena Zapletalová.

V úvodu závěrečné desetiminutovky zápasu dobrou šanci nevyužil Kolouch, na druhé straně pak po Gernátově pobídce nepřesně pálil Hrňa. Dvě minuty před koncem třetí třetiny dobře pálil Matěj Stránský, Lukáš ale dokázal udržet kotouč před brankovou čárou. Oceláři následně zkusili hru bez brankáře, hráčům s drakem na prsou ale tento risk nevyšel. Jan Knotek minutu před vypršením šedesáté minuty upravil skóre na konečných 3:1 pro domácí Olomouc.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): "Myslím, že jsme si výhru zasloužili bojovností. Po domácích porážkách jde sebevědomí hráčů dolů. Říkali jsme si, že to můžeme obrátit jen obětavostí. Právě díky bojovnosti, obětavosti se přiklonilo štěstí na naši stranu. Jsme rádi, že jsme po černé sérii doma konečně udělali tři body. Pomohli nám i fanoušci."
Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Výsledek je pro nás krutý. Na hráčích bylo vidět, že hrozně chtěli. Smolně jsme inkasovali všechny tři branky. Měli jsme nějaké přesilovky, které jsme nesehráli špatně, ale domácí tým hrál obětavě a zblokoval několik střel. Nebyli jsme schopní propálit kotouče. Ve třetí třetině jsme věděli, že to bude o jednom gólu. Přes některé šance, které jsme měli, to domácí ubojovali. Možná ne tolik zaslouženě podle průběhu hry, ale určitě si body zasloužili."
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice