Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Další domácí ztráta se sousedem v tabulce

15.02.2019 · Michal Samiec
Ocelářům domácí série po reprezentační přestávce nejde k duhu. Po Liberci si z Werk areny odvezli všechny body i hráči královéhradeckého Mountfieldu. Utkání bylo po čtyřiceti minutách vyrovnané, hosté vedli o jedinou branku. Své vedení však na začátku třetí části hry znásobili a Třinečtí se nedokázali vrátit zpět do zápasu.
44.kolo, pátek 15.2.2019
Třinec
Mountfield HK
1:5
WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 0:0, 0:3  Branky a nahrávky: 12. Galviņš (Š. Novotný) – 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandić), 42. Rákos (Vopelka, Chalupa), 46. Rosandić (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibuļskis, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2, navíc Polanský (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 593. Střely na branku: 23:27. Střely mimo: 12:9. Zblokované střely: 10:9. Hity: 14:10. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Galviņš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Š. Novotný, Dravecký.
Mountfield HK: Pavelka – Linhart, Zámorský, Cibuļskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák – Chalupa, Koukal, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Dragoun – Miškář, Bičevskis, Smoleňák – Lessio, Rákos, Vopelka.

Komentář k zápasu

Úvodní hrací doba zápasu mezi Oceláři a královéhradeckým Mountfieldem nabídla sice minimum brankových příležitostí, ale hned tři branky. První náznak šance měli domácí v páté minutě, když Růžičkovu střelu z jízdy z pravé strany zkoušel dorazit Gernát. Na druhé straně poprvé nebezpečně zahrozili hráči Mountfieldu v osmé minutě. Rosandić vypálil z první od levého mantinelu po chybě Třineckých v rozehrávce. První gól padl v polovině jedenácté minuty, když Linhart udržel kotouč na modré čáře a ten se přes Pauloviče dostal mezi kruhy na hůl Petra Koukala, který vymetl pavučiny Hrubcovy branky. Hosté se z vedení radovali jen 45 sekund, poté Novotný zatáhl puk do útočného pásma a dal na levou stranu sjíždějícímu Guntisi Galviņšovi, který dokázal trefit horní patra Pavelkovy branky. Třetí gól diváci ve třinecké Werk areně viděli 66 sekund před koncem první dvacetiminutovky. To domácí opět nedostali puk z pásma, Rosandić nabil na modré stojícímu Dominiku Graňákovi a jeho střela zapadla za Hrubce, který přes provoz před svou brankou na trajektorii puku dobře neviděl. O dvě branky to mohlo být ještě o půlminutu později, když se do úniku na Hrubce dostal Radovan Pavlík, tentokrát ale třinecký brankář odolal.

Druhá třetina pokračovala v nastoleném trendu z úvodní dvacetminutovky. Hráči obou týmů nabídli fanouškům především tuhý boj o každou píď ledu a minimum hokejové krásy a vyložených šancí. V polovině druhé minuty mohli hosté navýšit své vedení po vyloučení Marcinka, pobyli sice většinu času v pásmu, ale do vyložené šance se nedostali. Velkou šanci neproměnili domácí v sedmé minutě, když v akci tří členů první třinecké formace na dva bránící královéhradecké hráče pobídl křížnou přihrávkou skrz pásmo ke skórování Chmielewski Růžičku, ale jeho střela těsně minula Pavelkovu branku. Gól nepadl ani v další početně podobné akci domácích, kdy se na vrcholu situace objevil mezi kruhy obránce Roth, ale nedostal se ani k pořádnému zakončení. Mezitím drželi puk v útočném pásmu spíše hosté, domácí brankář se musel mít neustále na pozoru, neboť hráči Mountfieldu na něj vysílali skryté střely z nejrůznějších pozic. Čtyři minuty před koncem zamířil za katr Gernát, ale o půlminutu později fauloval vysokou holí při buly Koukal Vránu a následující půldruhá minuta se hrála ve čtyřech na obou stranách. Aktivnější v této pasáži hry byli Oceláři, ale v největší šanci neuspěli – Hrňa s Galviņšem najížděli na jediného bránícího hráče hostů, ale Pavelka situaci pokryl. Branky se tak v prostřední části hry diváci v Třinci nedočkali.

Třinečtí trenéři pro závěrečnou třetinu proházeli všechny formace, ale ovoce to nepřineslo. Domácí se hned od počátku třetí dvacetiminutovky dostali ve svém pásmu pod tlak a po rovných sto sekundách zcela nekrytý Daniel Rákos z mezikruží prostřelil brankáře Hrubce potřetí. Hradeckému útočníkovi, který za Třinec odehrál přes tři stovky zápasů, je třeba ke cti připsat, že svou branku proti bývalému chlebodárci neslavil. O tři a půl minuty později vedli hosté již o tři góly – puk na třineckou branku poslal slovenský obránce s chorvatskými kořeny Mislav Rosandić. Do trajektorie kotouče pravděpodobně zasáhl některý z bránících třineckých hráčů, kotouč tak skončil za bezmocným Hrubcem. Za další dvě minuty byl vyloučen Polanský a hosté svou třetí přesilovku využili. Autorem pátého gólu byl Matej Paulovič. Oceláři se po třech zásazích v rozmezí šesti minut již nedokázali vrátit zpět do zápasu, Mountfield si své vedení a vítězství v závěrečných minutách pohlídal. Nic na tom nezměnila ani jediná kompletní přesilovka Třince, kterou domácí hráli až v samotném závěru.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Po posledním utkání s Libercem začali dnes kluci velmi bojovně, měli jsme v úvodní třetině převahu, jenže se trápíme s koncovkou. Nedáváme branky a lacino inkasujeme. Dnes se to potvrdilo. I když jsme po dvou třetinách prohrávali, pořád to byl otevřený a vyrovnaný hokej. V poslední části jsme chtěli všechno dávat jednoduše před bránu a pokusit se dát nějaké góly z ošemetných situací. Hezké branky v momentálním stavu asi dávat nemůžeme. Chtěli jsme držet vyrovnaný stav, ale Hradečtí nám dali dva góly a rozhodli. Pak už nás nepustili do vážnějších situací. Je to asi krutý výsledek, ale moc jsme tomu nepomohli. Hradec vyhrál zaslouženě. Nás to mrzí, protože jde o dalšího přímého konkurenta v boji o čelní pozice."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Jsme rádi, že se nám po reprezentační pauze tak daří. Věděli jsme, že Třinec má velkou ofenzivní sílu, a proto jsme nechtěli nechat ho hrát na puku. Snažili jsme se mu naopak jeho nejsilnější zbraň eliminovat. Věděli jsme i o výborných přesilovkách Třince, takže jsme se chtěli vyvarovat faulů, což se nám také dařilo. Výsledek je trochu zavádějící, protože to byl vyrovnaný zápas. Hráče ale musím pochválit, jelikož hráli soudržně, disciplinovaně a nesmírně obětavě. Zblokovali spoustu střel. Posílám do kabiny velkou pochvalu."