Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná série skončila, Oceláři nestačili na Hradec

04.12.2018 · Daniel Ježek
Oceláři v úterý absolvovali předehrávku jednatřicátého kola na ledě hradeckého Mountfieldu. Hráči s drakem na prsou se hned v úvodní minutě dostali do vedení, domácí ale dokázali skóre otočit. Hrňovo srovnání ve vlastním oslabení nastavilo stav utkání až do poslední desetiminutovky, kdy se domácí trefili dvakrát a získali tři body. Vítězná série Ocelářů se zastavila na deseti zápasech.
31.kolo, úterý 4.12.2018
Mountfield HK
Třinec
4:2
ČPP aréna
Třetiny: 2:2, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 4. Dragoun (Zámorský), 10. Vincour (R. Pavlík, Dragoun), 52. Dragoun (M. Chalupa), 52. Graňák (Bičevskis) – 1. Galvinš (Polanský, Adamský), 13. Hrňa. Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Kis, Hanzlík. Vyloučení: 5:6, navíc Kukumberg (MHK) - Roth (TRI) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 207. Střely na branku: 36:22. Zblokované střely: 4:11. Hity: 7:5. Vhazování: 27:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.  
Maxwell – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Rákos (A), Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.
Hrubec – Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Chmielewski, Christov.

Komentář k zápasu

Utkání pod Bílou věží začalo pěkně zostra. Oceláři se hned v úvodní minutě dostali do vedení, tečovaný pokus Guntise Galvinše doplachtil za záda dezorientovaného Maxwella. Stejně rychlá ale byla odpověď domácího týmu. V úvodu čtvrté minuty třinecká obrana nepřečetla dlouhý pas Zámorského na nehlídaného Michala Dragouna, který v úniku propálil Hrubce mezi jeho betony.

Ještě v téže minutě mohl Hradec do vedení poslat Rákos, extřinecký forvard ale proti Hrubcovi neuspěl. Na další branku se tak čekalo do desáté minuty. Domácí se dostali do útočné třetiny, po několika přihrávkách si puk našel Tomáš Vincour, který z mezikruží nedal Hrubcovi šanci.

Své vedení mohli Hradečtí navýšit v přesilové hře ze třinácté minuty, trest Wereka ale domácí nepotrestali. Naopak Vincourovu chybu v rozehrávce u vlastní branky dokonale využil Erik Hrňa, jenž ve vlastním oslabení srovnal stav utkání. Za další dvě minuty se zaskvěl Šimon Hrubec, který brilantně vytáhl dorážku Chalupy. V dalších minutách si Oceláři zahráli přesilovku čtyř proti třem, Hrňa ale trefil jen špičku Maxwellova betonu. Domácího brankáře o chvíli později nepřekonal ani Werek.

Po úvodní přestávce se tak pokračovalo za nerozhodného stavu. Ten mohli hosté změnit v početní výhodě, Ocelářům se ale početní výhoda nepovedla. Hradečtí pak nedokázali využít dvou zaváhání třinecké defenzívy, kdy Smoleňák, Chalupa, ani v nájezdu Bičevskis nenašli mezírku v Hrubcově postoji.

Po uplynutí poloviny duelu si soupeři vyzkoušeli hru ve čtyřech, která více svědčila hostům z Třince. Ocelářům k brance chyběl opravdu kousek, puk ale pouze projel brankovištěm. Domácí si pak vypracovali přesilovku čtyř proti třem, následně i pět na tři, ani jednu příležitost ale Mountfield nevyužil. V největší šanci domácích Hrubce na brankové čáře dokonale zastoupil Galvinš.

V závěrečných dvou minutách prostřední dvacetiminutovky velké šance nevyužili Hrňa, Vincour, ani Zámorský, poslední perioda tak začala za stavu 2:2. Vedení na stranu Ocelářů mohl překlopit Bukarts, ten ale v dobré pozici trefil jen horní tyč Maxwellovy branky. Lotyšský útočník následně vzteky rozbil svou hůl, za což obdržel menší trest. Oceláři ale své oslabení ubránili, hned po jeho konci navíc hráli přesilovku. Dobrou příležitost měl Růžička, třinecký snajpr ale trefil jen boční síť domácí branky.

Necelých devět minut pak Oceláři nezvládli situaci u vlastní modré čáry, nepohlídali si Michala Dragouna, který bombou z první rozvlnil síť Hrubcovy branky. Hned vzápětí navíc domácí přidali čtvrtou branku, střelu Dominika Graňáka od modré mimo Hrubcův dosah nešťastně tečoval Adámek.

Oceláři se ještě ve zbývajících minutách pokoušeli o korekci a srovnání stavu, Slezané se ale nedokázali prosadit ani při hře bez brankáře. Hráči s drakem na prsou tak po deseti výhrách v řadě museli zkousnout porážku.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield Hradec Králové): „Věděli jsme, že série Třince je dlouhá, a všichni jsme doufali, že ji ukončíme. Do zápasu jsme nevstoupili úplně šťastně, hned ve druhém střídání jsme dostali gól, ale podařilo se nám skóre otočit. Ve druhé třetině kluci zvýšili tempo a vlivem přesilovek i oslabení byl zápas otevřený na obě dvě strany. Rozhodly dva slepené góly ve třetí třetině, kdy se to přiklonilo na naši stranu a kluci už potom závěr dobře odehráli. Ubojovali to a patří jim dík, stejně jako divákům, kteří nás celý zápas hnali a podporovali. Bylo to super utkání.“

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Věděli jsme, že v Hradci to bude těžké utkání. Velmi dobře bruslili, chodili po nás a forčekovali, a my jsme s tím měli určitý problém. Spíš jsme se ale porazili sami po našich chybách. První gól jsme dostali, když jsme nechali hráče jet od modré samotného na bránu, při druhém jsme si špatně pokryli hráče v našem pásmu a třetí jsme dostali z nedobruslené situace tři na dva. Bylo to pěkně trefené, tam se zápas zlomil. Mohl se zlomit na kteroukoliv stranu už v hektické druhé třetině, kde jsme měli spoustu přesilovek i oslabení. Naše série byla skvělá, deset zápasů, užili jsme si ji. Ale věděli jsme, že jednou skončí. Skončila tady, my se z toho poučíme a půjdeme dál.“