Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Pardubicích se nedařilo, tři body má Dynamo

13.10.2017 · Daniel Ježek
Oceláři v pátek zavítali na led pardubického Dynama, duel na ledě předposledního celku tabulky nenabídl žádnou hokejovou podívanou. Hráči s drakem na hrudi se jako první dostali do vedení, domácí ale na Krajíčkovu trefu dvakrát odpověděli a získali tři body.
12.kolo, pátek 13.10.2017
Pardubice
Třinec
2:1
Tipsport aréna
Třetiny: 0:0, 2:1, 0:0  Branky a nahrávky: 30. Starý (Cardwell, Dušek), 38. Wishart (J. Sýkora, Perret) – 25. Krajíček (Rákos, Marcinko). Rozhodčí: Kika, Horák – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 023. Střely na branku: 23:23. Zblokované střely: 13:17. Hity: 9:6. Vhazování: 33:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1.  
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Hunkes, Wishart, Cardwell, Čáslava, Mojžíš, Trončinský – Vondráček, Tomášek, Treille – Quenneville, Bojko, Rolinek – J. Sýkora, Poulíček, Perret – Beran, Dušek, Starý.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Linhart, Jank, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Oceláři do zápasu dvanáctého kola vstoupili se stejnou sestavou, ve které v úterý zdolali HV71 Jönkoping. V úvodních minutách duelu byli střelecky aktivnější hráči s drakem na hrudi, pokusy Svačiny, Chmielewského ani Rákose ale síť pardubické branky nerozvlnily. Na druhé straně musel Hrubec likvidovat střelu Berana, v početní výhodě Dynama ze sedmé minuty pak i akce Tomáška s Jánem Sýkorou.

Ani další průběh úvodní dvacetiminutovky nenabídl vyložené šance. Ve dvanácté minutě Hrňovi v úniku utekl kotouč, Oceláři pak nevyužili svou přesilovku. V závěru periody se neujaly ani střely Irgla, Rákose či Starého, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na branky se tak čekalo do druhé třetiny, v její páté minutě se poprvé radovali hostující Oceláři. Lukáši Krajíčkovi sice první pokus z předbrankového prostoru nevyšel, kapitán slezského celku si zajel pro volný kotouč a z brankové čáry, s přispěním jednoho z domácích hráčů, propasíroval puk za Kloučkova záda.

Vedení Ocelářům vydrželo jen pět minut. Hrubec nejprve zlikvidoval šanci Jánu Sýkorovi, další akce už Dynamu přinesla srovnání. Hrubec pouze vyrazil Cardwellovu střelu, za záda přesunujícího se brankáře pak kotouč dorazil Jan Starý.

Oceláři mohli na trefu domácích odpovědět v následující přesilovce, hráči s drakem na hrudi ale Kloučka překonat nedokázali. Na druhé straně pak Hrubec zlikvidoval pokus Bojka. V osmatřicáté minutě Hrňa svou dělovkou trefil jen Kloučkovu vyrážečku, domácí v protiakci obrátili vývoj utkání. Ty Wishart zůstal zcela zapomenut za hostující obranou, Hrubec proti střele pod horní tyč nedokázal zareagovat.

Oceláři tak museli v posledním dějství dotahovat jednobrankovou ztrátu. Vrátit skóre do rovnovážného stavu mohl Chmielewski, jeho pokus ale skončil jen v Kloučkově lapačce. Dynamo v osmačtyřicáté minutě hrálo početní výhodu, Slezané se bez problémů ubránili.

Hráči s drakem na hrudi se ale dlouho nemohli dostat do souvislejšího tlaku. V ojedinělých příležitostech pak vynikal buď brankář Klouček, nebo obětavě hrající hokejisté Dynama. Domácí hrozili z brejků, v čtyřiapadesáté minutě Hrubcovu branku těsně minula Wishartova teč. V padesáté šesté minutě mohl srovnat Svačina, ve vyložené pozici ale trefil jen přesunujícího se Kloučka.

Oceláři se v závěrečných minutách nedokázali dostat k souvislejšímu tlaku. Hrubec navíc musel v poslední minutě likvidovat akci Treilleho, hráči s drakem na hrudi se neprosadili ani v závěrečné power-play. Všechny body tak zůstaly v Pardubicích.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (asistent trenéra Pardubic): "Chci poděkovat celému týmu za vydřené vítězství, všichni hráči zápas poctivě odpracovali. Věděli jsme, jak výborný soupeř sem přijede, a jak dobře hrají přesilovky. Bylo důležité, že jsme dokázali jejich početní výhody ubránit. První třetinu jsme odehráli hodně zakřiknutě, ale naštěstí jsme neinkasovali. Třinecký gól ve druhé části nás paradoxně probudil. Začali jsme hrát více sebevědomě, lépe jsme bruslili a dokázali dotáhnout utkání do vítězného konce.“

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): "Často se nám stává, že se tlačíme do soupeřovy obrany a hrozně těžko se to překonává. V první třetině jsme ještě měli v nohách úterní zápas Ligy mistrů, pak jsme to rozjezdili. Dali jsme gól na 1:0, ale bohužel jsme propadli v útočném pásmu a dostali na 1:1. I přes tlak do branky jsme si vyložené šance nevytvořili, většinou jsme končili ve středním pásmu nebo v rozích. Za stavu 2:1 pro Pardubice bylo těžké se do toho dostávat, ale klukům nemůžeme upřít snahu, hráli na sto procent. Takové zápasy jsou, my se z toho poučíme a půjdeme dál.“