Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Sparta poražena, Oceláři zvítězili 4:1!

06.10.2017 · Daniel Ježek
První říjnový pátek byl ve znamení dalšího domácího zápasu Ocelářů. Hráči s drakem na hrudi ve WERK ARENĚ přivítali pražskou Spartu, se kterou nakonec neměli slitování. V atraktivním utkání se Oceláři radovali čtyřikrát a zapsali do tabulky další tři body.
10.kolo, pátek 6.10.2017
Třinec
Sparta Praha
4:1
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 2. Cienciala (Hrňa, Irgl), 6. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Doudera), 29. Roth (Martin Růžička, Polanský), 50. Adamský (Svačina, Krajíček) – 57. Forman (Říčka, Černoch). Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Rudolf Tošenovjan, Milan Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 927. Střely na branku: 22:29. Zblokované střely: 6:20. Hity: 17:14. Vhazování: 34:38. Průběh utkání: 4:0, 4:1.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Pavelka, Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – Hlinka (C), Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna.

Komentář k zápasu

Oceláři šli do utkání desátého kola s mírně pozměněnou sestavou. Duel vynechal útočník Vladimír Dravecký, který si přivodil lehké zranění ve Zlíně, na soupisku se nevlezl Rostislav Marosz. Čtvrtou lajnu tvořila osvědčená trojice z Frýdku-Místku, Michal a Ondřej Kovařčíkové s Aronem Chmielewským.

Utkání začalo pěkně zostra, o rychlý nástup se postarali domácí Oceláři. Hráči s drakem na hrudi mohli již po pěti a půl minutách hry slavit dvoubrankové vedení. Ve druhé minutě nejprve David Cienciala šikovně tečoval střelu Erika Hrni, v šesté minutě pak svou premiérovou extraligovou trefu zapsal Ondřej Kovařčík. Mladý útočník se prosmýkl kolem pravého hrazení a bekhendem překvapil brankáře Aittokallia.

Domácí celek udával tempo hry také v dalších minutách první periody. V desáté minutě mohl WERK ARENU rozradostnit Marcinko, slovenský útočník ale nedokázal do branky usměrnit pas Rotha. Na druhé straně Hrubec musel řešit jen lehká nahození z větší vzdálenosti, Sparťanům se i tak povedlo alespoň vyrovnat hru. Do kabin ale s dvoubrankovým vedením šli Oceláři.

Do druhé třetiny o něco lépe vstoupila hostující Sparta, pokusy Klimka, Smejkala či Zámorského úspěch nepřinesly. Oceláři se do první větší šance prostřední periody dostali v dvacáté osmé minutě, Rákos v úniku ale neuspěl. Třinečtí fanoušci si tak na další trefu museli ještě dvě minuty počkat.

Slezané hráli první početní výhodu utkání a hned ji dokázali využít. Martin Růžička zpoza branky vykouzlil milimetrový pas na najíždějícího Vladimíra Rotha, obránce Ocelářů si počkal na Aittokaillův pohyb a zavěsil puk do horního rohu branky.

Hra po třetí brance domácích nabrala na větším tempu, Roth s Irglem, ani Klimek na druhé straně, ale nenašli recept na překonání soupeřova brankáře. Spartě se v závěrečných minutách třetiny nepovedla ani přesilová hra po Douderově faulu.

Ve třetí třetině už se Hrubec potil o poznání více. Tým z hlavního města hrál v úvodu závěrečné periody svou druhou početní výhodu, po chybě domácích se dostal do situace tří proti nikomu. Pech ale nedokázal prostřelit pozorného Hrubce. V osmačtyřicáté minutě pak Dvořák dostal kotouč do ideálního místa, ani on ale neprostřelil domácího gólmana.

V padesáté minutě naopak hráli Oceláři svou druhou přesilovku, ta znamenala další trefu. Vladimír Svačina připravil pozici pro Martina Adamského, útočník Ocelářů z mezikruží nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci.

Sparta mohla následně snížit své manko v druhé přesilové hře, hostům se ale početní výhoda vůbec nepovedla. Hrubec si ale nakonec čisté konto nepřipsal, v sedmapadesáté minutě dvojice Robert Říčka - Miroslav Forman využila menšího zaváhání v domácí defenzívě a druhý jmenovaný vymetl pavučinky v pravém horním rohu Hrubcovy branky, čímž stanovil konečnou podobu skóre zápasu.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): “Poslední duel sice Spartě nevyšel, stále ale má kvalitu a to dokazuje v průběhu soutěže. Nám pomohly dvě rychlé branky, náš nástup byl výborný. Sparta od druhé třetiny přidala, vytvořila si šance, ty ale končily v náručí Šimona Hrubce, který dnes podal skvělý výkon. Nám se pak povedlo odskočit v přesilovce, ve třetí třetině jsme přidali další gól a utkání si již pohlídali. Mrzí nás ale inkasovaná branka, Hrubec by si čisté konto zasloužil. Děkuji klukům, speciálně těm mladším hráčům, kteří byli v zápase hodně vidět a postarali se o dnešní vítězství.”

Jaroslav Nedvěd (HC Sparta Praha): “Věděli jsme, že Třinec má kvalitní tým. Chtěli jsme hrát aktivně, chtěli jsme se vrátit k zajištěnější obraně. Bohužel se to rozpadlo již na začátku, kdy jsme do páté minuty dvakrát inkasovali. Tím se nám rozpadl celý herní plán. Museli jsme se začít tlačit agresivněji do útoku, Třinec pak hrozil brejky. Domácí dnes byli lepší na puku a zaslouženě zvítězili.”