Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Letos poprvé bez bodu: Oceláři padli v Hradci

17.09.2017 · Martin Stebel
Páté kolo Tipsport extraligy proti sobě postavilo hokejisty z Hradce Králové a Třince. Oceláři měli povedený vstup do utkání, kdy vedli po úspěšné dorážce kapitána Růžičky, jenže další trefu už na ledě houževnatého rivala nepřidali a na východě Čech podlehli 1:3.
5.kolo, neděle 17.9.2017
Mountfield HK
Třinec
3:1
ČPP aréna
Třetiny: 0:1, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 28. Köhler (Kukumberg, Rosandić), 44. Köhler (Bednář, Džerinš), 45. Köhler – 7. Růžička. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 30:19. Zblokované střely: 11:4. Hity: 22:26. Vhazování: 41:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1. Nejlepší hráči: Bedřich Köhler – Vladimír Dravecký. Diváci: 4760.  
Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, Doudera, Musil – Rákos, Marcinko, Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Komentář k zápasu

Trenérská dvojice Varaďa - Zadina poslala do hry identickou sestavu, jaká byla k vidění během úspěšné konfrontace proti Vítkovicím. Vstup do nedělního utkání měli lepší hosté, kteří ostřelovali Sedláčka ze všech pozic. Začátkem čtvrté minuty se připomenuli taky domácí, tvrdý pokus Vydareného však dokázal Hrubec vyrazit.

Třinecká radost propukla naplno v čase 6:16. U zrodu akce byl Daniel Rákos, jehož střelu z křídla ještě hradecký brankář zkrotil. Následovala skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Martin Růžička, který protlačil puk do sítě.

Mountfield byl nebezpečný především v přesilovkách, ale veškeré pokusy byly poněkud nepřesné. Náskok Ocelářů mohl navýšit agilní Rákos, ale jeho svižnou ránu Sedláček zpacifikoval. Na druhé straně kluziště vyvolala kontroverzi a polemiku branka-nebranka lotyšského beka Cibulskise. Po důkladné konzultaci s video arbitrem však jeho trefa nebyla posvěcená. Těsně před závěrem úvodní části byl blízko vyrovnání Köhler, ale Hrubec jeho nadějnou šanci z mezikruží zastavil na své hrudi.

Úvod druhé periody nabídl možnosti obou mužstev. Nejprve byl vidět Jiří Polanský, který ukázal šikovnost a kreativitu. Střela zápěstím však skončila jen v Sedláčkově lapačce. Mountfield naopak neskóroval po spolupráci Kukumberga a Vydareného. Slovenský zadák velice prudce vypálil, ale třinecký brankář znovu kraloval.

Hradec se dočkal teprve v minutě s číslem 28. Architektem akce byl Roman Kukumberg, jehož nahození od hrazení dokázal gólově zhodnotit dorážkou Bedřich Köhler. Ocelářům poté mohl udělat radost Dravecký, jehož pohotová střela po vhazování Sedláčka pořádně vylekala. Hradec měl možnost z kategorie velkých v posledních vteřinách prostřední třetiny, kdy Bednář nahrával Andrisi Džerinšovi, jenž prudkou střelou z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout Šimona Hrubce.

Start poslední dvacetiminutovky měli lepší Východočeši. Ti hráli častokrát v početních výhodách a ostřelovali třineckou branku téměř ze všech pozic. Ujala se až přesilovková rána Bedřicha Köhlera, kterému do předbrankového prostoru v čase 43:49 ideálně adresoval puk Bednář. Minutu poté už kostka nad ledem ukazovala dvougólové vedení Mountfieldu. Hradec se prosadil dokonce ve vlastním oslabení, kdy ukázal rychlost Bedřich Köhler a v samostatném úniku našel volné místo mezi brankářskými betony.

Oceláři rozhodně nerezignovali a nadále měli evidentní snahu s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale šance Polanského či Adamského neměly úspěšnou pointu. Solidní a vyložené možnosti se rodily i na straně Hradce, jenže Šimon Hrubec už změnu stavu nepřipustil. Slezané tak letos poprvé na kluzištích soupeřů nebodovali.

V dalším kole Oceláři na domácím ledě vyzvou vicemistrovský Liberec. Utkání se hraje ve čtvrtek 21. září od 17:00 hodin.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Mountfield HK): "Vstup jsme neměli vůbec dobrý, nedokázali jsme se dostat pořádně do zápasu. Zatím jsme letos pokaždé inkasovali jako první, dnešek nebyl výjimkou. Psychicky to nepomůže, navíc když hrajete proti tak silnému soupeři, jakým je Třinec. Do zápasu jsme se paradoxně dostali v oslabení, kdy jsme to výborně odpracovali. Náš výkon se poté zlepšoval a vygradoval ve třetí třetině. Chci hráčům poděkovat za výkon ve druhé části dnešního utkání. Bylo to vítězství vůle."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Konečný výsledek nás mrzí. V první třetině to ještě byla hra, kterou chceme vidět. I ve druhé části jsme měli možnosti, ale hra se srovnala. V závěrečné třetině se domácím povedly góly v přesilovkách a musím uznat, že Hradec byl lepší."