Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v prvním finále padli v nájezdech

29.03.2017 · Martina Sikorová
Vstup do poslední letošní série Ocelářům příliš nevyšel a po dvaceti minutách museli dotahovat dvougólovou ztrátu. To se jim v průběhu zbylých dvou třetin podařilo a následně mohli jít svěřenci trenéra Wojnara do vedení, proti byla ale plzeňská branková konstrukce. Duel tedy nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byla úspěšnější Plzeň a ujala se vedení v sérii.
F1, středa 29.3.2017
Třinec
Plzeň
2:3sn
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:1, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 26. Lacka (Jašek), 42. Lacka (M. Adámek, Jašek) – 12. Vavřička (Kvasnička), 20. Pour, rozh. nájezd Vracovský. Rozhodčí: Obadal, Mrkva - Bryška, Lukš. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 45:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3 sn.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, M. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus
Krasanovský – Kačena, Kvasnička, Kaňák, Sysel, Krystl, Pokorný – Kantner, Hanzlík, J. Roubal, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní finále začalo šancí Plzně, domácí gólman ale dokázal přečíslení tři na dva zneškodnit. Třinec kontroval po nahození Hrehorčáka. Puk se ocitl před brankou Plzně, dorazit do sítě se jej ale Ocelářům nepovedlo. A z dorážky se nedokázal prosadit ani Kokoška. Hostující útočník operoval u pravé tyče, kam se ovšem Loubal přesunul včas a zabránil puku v cestě do sítě. A radovat se nemohl ani Chalupa, jenž nedovedl do úspěšného konce svůj brejk.

Následně si hosté zahráli v přesilové hře, jako první ale zahrozili Oceláři. Třinečtí mladíci ujeli do přečíslení tři na jednoho, využít jej nedokázali a vzápětí se do brejku podívali také indiánI, ke změně na světelné tabuli ovšem nedošlo ani tentokrát. V čase 11:20 už se hosté prvního gólu dočkali. Po střele Jakuba Vavřičky vylétl puk nad branku a do sítě si jej nakonec srazil jeden z třineckých beků.

Oceláři mohli rychle kontrovat po brejku Hrehorčáka, slovenský útočník ovšem svou příležitost do úspěšného konce nedovedl. Následně se ve skvělé šanci ocitl Hladonik. Po přihrávce Adámka stál třinecký útočník před odkrytou klecí, střela mu ale nesedla a skóre se neměnilo. Krátce před koncem úvodní části vedla Plzeň už o dva góly. Domácí obránce namazal na vrcholek kruhů Jakubu Pourovi, jenž propálil Loubala a stanovil skóre po úvodní třetině.

Do druhé části vstoupili třinečtí mladíci aktivně a záhy si vykoledovali faul soupeře. V přesilové hře se Oceláři dočkali snížení a to po poměrně kuriózní brance. Jakub Lacka z kruhu trefil jednoho z plzeňských hráčů a od něj se puk odrazil do sítě. Následně si svěřenci trenéra Wojnara zahráli v pěti proti třem, využít dvojnásobnou početní výhodu se jim ale nepodařilo. V pětatřicáté minutě střílel z dobré pozice mezi kruhy Vavřička, Loubal proti této střele švihl lapačkou a zastavil ji.

Také vstup do poslední dvacetiminutovky vyšel lépe Třinci a už po osmasedmdesáti sekundách bylo srovnáno. Střelu Adámka vykopl Krasanovský pouze na hůl Jakuba Lacky, jenž se střelou poměrně váhal, nakonec ale zamířil přesně. O chvíli později zachránila Plzeň hned dvakrát branková konstrukce, jenž zastavila pokus Hrachovského po vyhraném vhazování a vzápětí také střelu Adámka z mezikruží.

Po šedesáti minutách tedy platil vyrovnaný stav a na řadu přišlo prodloužení. V něm dokázali oba soupeři hned několikrát zahrozit, gól ale nepadl a první finále pokračovalo samostatnými nájezdy. V nich byla o něco úspěšnější Plzeň a po trefě Tomáše Vracovského si připisuje v sérii první bod.

Ohlasy trenérů

Jozef Daňo (HC Oceláři Třinec): V první třetině si naši kluci teprve zvykali na nové prostředí, což se promítlo do výsledku. V dalším průběhu jsme to ale zvládli a byli jsme aktivnější. Především ve třetí třetině jsme si dokázali vytvořit mnoho šancí, včetně několika tyčí. Velká škoda, že se nám nepodařilo jít do vedení. V prodloužení už to bylo vabank. Jsem přesvědčen, že kluci tento zápas hodí za hlavy, zítra podáme koncentrovaný výkon s lepším výsledkem!

David Bruk (HC Škoda Plzeň): Utkání mělo různé fáze. Chvílemi jsme byli lepším týmem, poté zase nás domácí zatlačili. Penaltový rozstřel je o štěstí. Je jasné, že tahle série nebude krátká, protože na sebe narazily velmi vyrovnané týmy. Přijeli jsme do Třince získat alespoň bod, což se povedlo splnit, můžeme tedy být klidnější. Stále si myslím, že Třinec je favoritem série a tahle porážka s nimi nemůže zamávat.