Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři zdolali Olomouc a stáhli manko na vedoucí Liberec!

15.02.2017 · Daniel Ježek
Tipsport extraliga pokračovala po reprezentační přestávce nekompletním šestačtyřicátým kolem. Oceláři na svém ledě přivítali Olomouc, hráči s drakem na hrudi nakonec do své sbírky přidali další tři body. Slezané se výhrou přiblížili vedoucímu Liberci na rozdíl šesti bodů.
46.kolo, středa 15.2.2017
Třinec
Olomouc
3:2
Třetiny: 1:0, 2:0, 0:2  Branky a nahrávky: 15. Jank (Dravecký, Roth), 34. Kreps (Krajíček, Rákos), 37. Irgl (Adamský, M. Doudera) – 49. Holec (Rašner, Škůrek), 56. J. Galvas. Rozhodčí: Polák, Hejduk – Tošenovjan, Zika. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 276. Střely na branku: 30:21. Zblokované střely: 10:10. Hity: 8:9. Vhazování: 34:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Linhart, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Jašek, Marek Růžička, Dravecký.
HC Olomouc: Falter – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, Knotek (A), Fořt – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Vlach, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala – Rác.

Komentář k zápasu

Úvod utkání se nesl v poněkud opatrnějším duchu. První střelecký pokus byl k vidění až ve třetí minutě, hostující Tomáš Mikúš ale pouze vyprášil Hrubcovy betony. Na druhé straně pak Dravecký šikovně tečoval nahození z hole Marka Růžičky, také při této akci byl úspěšnější gólman soupeřova týmu.

V sedmé minutě Faltera ohrozil Nosek, hostující brankář si mezírku mezi svými betony pohlídal. Olomoučtí se pak dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Jaroměřský si ale nevšiml najíždějícího Laše a nechal vyniknout vyrážečku Šimona Hrubce. V dalším průběhu periody týmy bojovaly o kotouč, šancí bylo pramálo.

První trefu tak nabídla až patnáctá minuta, jednalo se o dost kuriózní branku. Bohumil Jank si nabruslil na půlící čáru, odkud tvrdě vypálil. K úžasu všech přítomných kotouč rozvlnil síť Falterovy branky.

Oceláři po vstřeleném gólu zvýšili své obrátky, kombinace Krepsovy formace či střela Petružálka ale další trefu neznamenala. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky pak Falter zastavil dorážky Irgla a Adamského.

V úvodu prostřední části hry měli hosté příležitost přesilové hry, nebezpečnější v ní ale byli bránící Oceláři. Linhart a Rákos se dostali do velkých šancí, brankáře Olomouce ale prostřelit nedokázali. V polovině utkání si svou první početní výhodu zahráli také domácí hráči, druhý přesný zásah ale nepřidali.

Podruhé se tak WERK ARENA radovala v minutě třicáté čtvrté. Falter vyrazil Rákosovu ránu ke Krajíčkovi, třinecký bek přenechal kotouč Kamilu Krepsovi. Hostující brankář, kterému v brankovišti překážel Vyrůbalík, nedokázal dorážku domácího útočníka zastavit. Třetí branku pak na konto domácích za další tři minuty přidal Zbyněk Irgl, který střelou do horního růžku zužitkoval pas Adamského.

Domácí mohli své vedení navýšit v úvodu poslední třetiny, kdy dohrávali přesilovku po faulu Eberleho, Oceláři ale čtvrtou branku na své konto nepřidali. Radovali se tak hosté. Olomouci dvě minuty před uplynutím poloviny poslední periody vykřesal naději Miroslav Holec, kterého k úniku vyzval Rašner. Hostující útočník šancí nepohrdl a zavěsil puk pod horní tyč Hrubcovy branky.

Oceláři mohli na trefu Olomouce odpovědět v početní výhodě z téže minuty, domácím se ale v přesilovce nevedlo. Po pár minutách nepřesností na obou stranách se síť jedné z branek opět rozvlnila v šestapadesáté minutě. Jakub Galvas vystihl Rákosovu rozehrávku a střelou do horního růžku vsítil svou premiérovou extraligovou branku.

Hosté cítili šanci ke srovnání, dvě minuty před koncem ale Vyrůbalík fauloval unikajícího Jaška a poslal svůj tým do čtyř. A když se padesát vteřin před koncem faulem provinil Sundher, bylo o vítězi rozhodnuto. Oceláři si své těsné vedení pohlídali a získali tři body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Jsme spokojení s první a hlavně druhou třetinou. Do třetí části jsme nastoupili až příliš pasivně. Jsme rádi za tři body, ale spokojenost se třetí třetinou rozhodně nemůže panovat."

Zdeněk Venera (HC Olomouc): "Porážka o gól vždycky mrzí. Třinec si výhru vybojoval v prvních třetinách, kdy byl aktivnější a vytvořil si náskok. Až ve třetí části jsme byli aktivnější, naše hra se zvedla. Je velká škoda, že už to na bodový zisk nestačilo."