Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tvrdý direkt v Praze, Oceláři inkasovali dvanáct branek

29.01.2017 · Daniel Ježek, Jakub Borovský
Oceláři v nedělním podvečeru absolvovali druhý venkovní duel v řadě. Hráči s drakem na hrudi se v pražské O2 aréně postavili Spartě, utkání se Ocelářům vůbec nepovedlo. Slezané inkasovali dvanáct branek, domů se tak vracejí bez bodového zisku.
43.kolo, neděle 29.1.2017
Sparta Praha
Třinec
12:3
O2 arena
Třetiny: 4:1, 4:2, 4:0  Branky a nahrávky: 9. Kumstát (Ihnačák), 14. Pech (Ihnačák, Kumstát), 14. Kudrna (Uher, Cingel), 15. J. Hlinka (Řepík), 28. Cingel (Kudrna), 36. J. Hlinka (Řepík), 40. Ihnačák (Pech, Forman), 40. Řepík (P. Vrána, Mikuš), 47. Klimek (Forman, Deveaux), 53. J. Hlinka (P. Vrána), 53. Klimek (Mikuš, Ihnačák), 57. Kudrna (Gernát) – 1. Hrabal, 24. Petružálek (Roth), 32. Kane (Adamský). Rozhodčí: Pešina, Čech – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:4 Využití: 2:1. V oslabení: . Diváci: 14 020. Střely na branku: 41:23. Zblokované střely: 12:2. Hity: 9:13. Vhazování: 41:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 12:3.  
HC Sparta Praha: Pöpperle – Piskáček, Gernát, Nedomlel, Švrček, Kalina, Eminger, Mikuš – Řepík, P. Vrána, J. Hlinka – Deveaux, Klimek, Forman – Ihnačák, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 15. min. Hamerlík) – Adámek, Jank, Nosek, M. Doudera, Krajíček, Hrabal, Roth, L. Galvas – Irgl, Kane, Adamský – Hrňa, Marosz, Petružálek – Dravecký, Cienciala, Rákos – Klimenta, Špirko, Jašek.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání se sparťanům nepovedl a už v sedmapadesáté sekundě kapitulovali, Hrňovu střelu sice dokázala obrana domácích zpacifikovat, k puku se ale na modré dostal Josef Hrabal a otevřel skóre zápasu. Sparťané se ale nenechali inkasovaným gólem zaskočit, při vyloučení Ciencialy se Pražané sice ještě neprosadili, v deváté minutě už ale plnou O2 arenu rozjásal Petr Kumstát, který bekhendem mířil přesně do levého rohu třinecké branky.

Sparťané nadále pokračovali v tlaku a vedení zařídil ve čtrnácté minutě Lukáš Pech, který dorazil Ihnačákovu střelu. Neuběhla ani jedna minuta a hala burácela znovu, když Uher našel přesným pasem Andreje Kudrnu, který jel sám na Hrubce a parádním bekhendovým blafákem zvyšoval už na 3:1. Neuvěřitelný počin sparťané dokonali o dvacet sekund později. Řepík vybojoval v obraném pásmu puk a do šance vyslal kapitána Jaroslava Hlinku, proti jehož přesně střele neměl Hrubec žádnou šanci, přesto se ale nechal vystřídat a zbytek zápasu dochytal náhradník Peter Hamerlík. Po velkolepém obratu si sparťané odnášeli do kabin vedení 4:1.

Na úvod druhého dějství museli sparťané bránit oslabení po vyloučení Klimka a v početní nevýhodě inkasovali, na modré čáře přiklepl Roth puk Jakubu Petružálkovi a ten přesnou trefou vykřesal naději pro svůj tým. V sedmadvacáté minutě už ale sparťané opět vedli o tři góly a O2 arenou zněla tradiční píseň Pátá. Kudrna nahodil puk na třineckou branku, kde ho Lukáš Cingel usměrnil za Hamerlíkova záda.

Oceláři mohli opět snížit při vyloučení Hlinky, jehož trest ale nepotrestali a naopak on sám mohl skórovat ihned při návratu z trestné lavice, gólovou šanci mu ale zmařila zlomená hůl. A tak se radovali Oceláři, když se prosadil Cory Kane přesnou střelou z levého kruhu. Ani inkasovaná branka sparťany nerozhodila a útočili dál, do obrovské šance se dostali Forman a Klimek, jejich akci ale zastavil Hamerlík pohotově betonem.

Gólové hody ale zdaleka nekončily. Necelých pět minut před koncem druhé třetiny si vyměnili kotouč Řepík a Jaroslav Hlinka, který obešel dva bránící hráče a fanoušky rozjásal bekhendovou trefou mezi betony. Sparťané ale pokračovali v enormním tlaku a do konce druhé dvacetiminutovky se radovali ještě dvakrát. Nejprve šestnáct sekund před koncem třetiny dorazil Pechovu střelu Brian Ihnačák a pět sekund před sirénou zvedl celo halu na nohy úspěšnou akcí Michal Řepík, který si bekhendovou kličkou položil Hamerlíka a zasunul kotouč do prázdné branky.

Ani ve třetím dějství nezvolnili sparťané tempo a snažili se divákům, kteří vyvolávali „deset, deset“, splnit jejich přání. Blízko další branky byl Vrána, který sice překonal Hamerlíka, následně ale poslal puk mimo tři tyče. To už ale neplatilo o akci, kterou přesnou trefou zakončil po Formanově přihrávce Lukáš Klimek. Také Oceláři bojovali o další branku, aby alespoň částečně vymazali gólové manko, Špirko ale Jašekovu přihrávku za záda Pöpperleho nedostal.

A tak opět udeřili sparťané. A nebyl to nikdo jiný než kapitán Jaroslav Hlinka, který vstřelil v 53. minutě sparťanský desátý gól v utkání a zkompletoval hattrick. A ani tím pohádka domácích nekončila, protože o padesát vteřin později zvýšil Lukáš Klimek už na 11:3. Necelé čtyři minuty před koncem rozjeli sparťanští fanoušci mexickou vlnu a odměnu jim poslal Andrej Kudrna, který zpečetil výhru dvanáctým gólem.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (asistent trenéra Sparty): „Asi všichni dobře víme, že jsou utkání, v nichž bušíte do brány a nemůžete vstřelit gól. Viz. naše úterní utkání s Vítkovicemi. Pak jsou naopak zápasy jako ten s Třincem, kdy nám tam góly padaly. Bruslení, přihrávky, kombinace, střelba - to všechno jde potom víceméně samo. Nicméně výsledku jsme šli naproti. Dobře jsme bruslili, kombinovali, byli jsme silní v osobních soubojích. A také dobře jsme stříleli. Jsem rád, že taková fantastická návštěva od nás viděla takový výkon."

Vladimír Kýhos (trenér Třince): „V první řadě bych se chtěl omluvit všem třineckým fanouškům. Stydím se za to, co jsme na ledě předvedli. Výkon nebyl hoden extraligových parametrů. Já z toho sám vyvodím důsledky. Jaké? To teď neřeknu."